واضح آرشیو وب فارسی:فارس: برنامههای شبکه مستند برای دهه فجر
پخش تصاویر دیده نشده از انقلاب/ پوشش هر روزه جشنواره فیلم فجر
شبکه مستند قصد دارد در دهه فجر تصاویر بکر و دیده نشدهای از انقلاب اسلامی را روی آنتن ببرد و به پوشش جشنواره فیلم فجر بپردازد.
به گزارش خبرگزاری فارس، نشست خبری معرفی ویژه برنامههای دهه فجر شبکه مستند، شنبه 10 بهمن با حضور امیر تاجیک مدیر شبکه، ابوالقاسم ناصری مدیر گروه تولید، مختار هوشنگی مدیر تأمین و پخش و اهالی رسانه در ساختمان شبکه مستند سیما برگزار شد.
پرهیز از مضامین تکراری
ناصری در این نشست با بیان اینکه در راهبردهای شبکه مستند برای پرداخت به مناسبتهای مهم، عنصر نوآوری اهمیت ویژه ای دارد، اظهار کرد: در صدد بودیم کارهای نویی تولید کنیم که بکر است و کمتر کسی سر وقت آن رفته است. برای همین موضوعات نویی را در نظر گرفتیم که به اندیشه های امام (ره) و انقلاب می پردازد اما مضامین تکراری گذشته نیستند.
وی افزود: حضرت امام (ره) ۱۸ روز بعد از انقلاب، دستور دادند پرچمی مختص جمهوری اسلامی تولید شود و ما به این موضوع در مجموعه «بالا می رویم» پرداختیم. سرود ملی نیز به عنوان یکی از مظاهر جدید پس از پیروزی انقلاب مطرح بود که به آن پرداخته ایم. پس از انقلاب زنده یاد ابوالقاسم حالت، ترانه ای سرود و بیگلری پور نواخت. البته این سرود در سال ۶۹ تغییر پیدا کرد.
مبارزه کارکنان رادیو و تلویزیون در «جام جم فصلی دیگر»
مدیر گروه تولید شبکه مستند یادآور شد: همچنین یکی از تحولات انقلابی مربوط به مبارزه کارکنان رادیو و تلویزیون بود که در جریان انقلاب نقش موثری داشتند و از آنجایی که همه مردم با تلویزیون سرو کار دارند، ذکر تحولات انقلاب در این بستر قابل توجه به حساب می آمد. ما سعی کردیم به سراغ مستندترین و مهم ترین افرادی برویم که در بخش مبارزات تصمیم گیر بودند.
ناصری ادامه داد: در سالهای 54 و 55 که تحولات انقلاب شکل گرفته بودند، گروهی فرانسوی وارد ایران شدند تا از زندگی فرح دیبا فیلم تولید کنند. هدف آنها کند کردن مسیر اعتراضات به رژیم پهلوی بود. اما این فیلم نتیجه عکس داشت و مردم که پیش از این با وضعیت زندگی خاندان پهلوی آشنایی نداشتند، وقتی سفره رنگین این خاندان، زندگی تجملاتی و در حقیقت اختلاف طبقاتی آنها را دیدند و آن را با حلبی آبادها مقایسه کردند، میزان اعتراض و مبارزات آنها شدت گرفت.
زندگی تجملاتی فرح دیبا در «سینما پهلوی»
وی تأکید کرد: مستند «سینما پهلوی» ساخته عماد خدابخش با پخش بخش هایی از این فیلم در حضور خانواده شهدا و تحلیل های دیگر، روایتگر این تضادها و تاثیرات پخش آن فیلم در جامعه آن روز ایران است و ساعت 23 روز 21 بهمن در شب سالروز پیروزی انقلاب به مدت 52 دقیقه روی آنتن می رود.
این مدیر به حضور فعال شبکه مستند در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر نیز اشاره کرد و گفت: مدیر شبکه مستند جزو داوران بخش مستند این دوره است و ما در ایام جشنواره هر روز از بخش مستند فیلم فجر گزارش تولید خواهیم کرد. گفتگو با فیلمسازان نیز مطابق سال گذشته انجام خواهد شد.
در ادامه مریم السادات مومن زاده کارگردان مجموعه «بالا می رویم» با اشاره به ساختار چابک شبکه مستند، حذف بروکراسی های زمان بر و تلاش برای همکاری بیشتری با مستندسازان، از مدیران شبکه قدردانی و اظهار کرد: با حمایت شبکه من توانستم برای تولید مجموعه «بالا می رویم» به تمام بخش های سازمان صداوسیما حتی مخزن آرشیو بروم. همچنین بدون مشکل از پادگان نظامی یا ورزشگاه آزادی تصویر گرفتم.
وی افزود: برای ساخت این مجموعه سه قسمتی به این موضوع توجه کردم که دهه فجر یک جشن ملی است، بنابراین هم باید فضای شاد داشته باشد و هم اینکه تمام ملت را دربربگیرد.
در تصاویر انقلاب دست نبردیم
مدیر تامین و پخش شبکه نیز در سخنانی بیان کرد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری، دهه فجر جزو روزهای فراموش نشدنی تاریخ این ملت هستند و ایشان از خداوند مسئلت کردند که نعمت قدرشناسی از انقلاب عظیم و پرشکوه اسلامی را به همه عنایت فرماید. ما نیز تلاش کردیم تصاویر بکر و کمتر دیده شده ای را به نمایش بگذاریم که نکته مهم آنها دست نبردن در این آثار است.
وی افزود: مثل تجربه ای که در مجموعه «گنجینه آسمانی» داشتیم و سعی کردیم تصاویر اصلی را صرفا با افزایش کیفیت برای مخاطبان به نمایش بگذاریم. ما در چهار زمان ۸ صبح، 12:30، ۱۷ و ۱۹ ویژه برنامه ها را جانمایی کرده ایم و این آثار از حضور بانوان در انقلاب تا شکنجه مردم توسط عوامل رژیم پهلوی را دربرمیگرد.
تنها در دهه فجر به انقلاب نمی پردازیم
مدیر پخش شبکه مستند یادآور شد: البته ما در شبکه مستند نشان داده ایم، پرداختن به موضوعات انقلابی صرفا مختص یک هفته خاص نیست و ما سعی کرده ایم همواره در طول سال نیز به این مضامین بپردازیم.
فهرست ویژه برنامه های دهه فجر
به گفته هوشنگی مجموعه «تاریخ شفاهی ایران» از ابتدای دهه فجر روی آنتن می رود و به بازدید حضرت آیت الله خامنه ای از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در سال 1367، پیام آیت الله خامنه ای در زمان ریاست جمهوری از استودیوی خبر سیما در سال 1367، خطبه های نماز جمعه حضرت آیت الله خامنه ای در دهه مبارک فجر سال 1358، خطبه های نماز جمعه حضرت آیت الله خامنه ای در دهه مبارک فجر سال 1359، مصاحبه با آیت الله خامنه ای در سال 1366 و در دوران ریاست جمهوری معظم له و بیان خاطرات ایشان از دوران مبارزه در زمان رژیم ستم شاهی اختصاص دارد.
مجموعه «سیمرغ» نیز در 38 قسمت بین 5 تا 30 دقیقه از ابتدای دهه مبارک فجر به مناسبت سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، 38 قسمت تصاویر بکر و دیده نشده انقلاب اسلامی ایران در سال 57 را با هدف نمایش تصاویر وحدت آمیز از نقاط مختلف ایران روی آنتن می فرستد.
«نشان ملی» از مجموعه «بالا می رویم» جمعه 16 بهمن ساعت 14 روی آنتن می رود و «جام جم فصلی دیگر» نیز 18 بهمن ساعت 23 پخش می شود.
«پرویز ثابتی» مستندی است که در یک قسمت 60 دقیقه ای یکشنبه 18 بهمن ساعت 21 در جدول پخش قرار و سعی دارد با نگاهی واقع گرایانه زندگی و اعمال پرویز ثابتی رییس اداره سوم ساواک را به تصویر بکشد.
«فرخ رو پارسا» در یک قسمت 60 دقیقه ای دوشنبه 19 بهمن ساعت 21 زندگی «فرخ رو پارسا» را بررسی می کند. «دیوارها شهادت خواهند داد» در 30 دقیقه یکشنبه 18 بهمن ساعت 20 روایتی از شکنجه شدگان و شاهدان عینی دوران پهلوی در موزه عبرت دارد.
«خاطرات عمارت قصر» در 45 دقیقه جمعه 16 ساعت 17:30 سرگذشت عمارت قصر را مرور و در خلال آن شرایط سیاسی و اجتماعی دوران های مختلف به خصوص سالهای بعد از کودتای 28 مرداد تا پیروزی انقلاب اسلامی را بررسی می کند.
«پرده آخر» (انقلاب 57) در 3 قسمت 30 دقیقه ای سه شنبه 20 بهمن تا پنجشنبه 22 بهمن ساعت 17 به بازخوانی حوادث سالهای آخر حکومت رژیم پهلوی توسط کارشناسان غربی و سیاستمداران خارجی که در سالهای نزدیک به انقلاب در ایران حضور داشتند، می پردازد.
«برای آزادی به روایت حسین ترابی» در 60 دقیقه دوشنبه 12 بهمن ساعت 21 با هدف معرفی فضای مستندسازی در زمان انقلاب جریان انقلاب اسلامی را از آتش سوزی سینما رکس آبادان تا زمان برگزاری رفراندوم به تصویر میکشد.
«گفتگو با انقلاب» در 7 قسمت 30 دقیقه ای دوشنبه 12 بهمن تا دوشنبه 19 بهمن ساعت 17 در جدول پخش قرار دارد و در این مستند با استفاده از تصاویر آرشیوی و ضبط شده از اتفاقات دوران انقلاب به بررسی چگونگی مشارکت، همراهی و همدلی مردم با هم در اتفاقات انقلاب اسلامی ایران پرداخته می شود.
مجموعه «انقلاب به روایت مستند سازان» در 7 قسمت 40 دقیقه ای، در قسمت هایی با عناوینی چون «آداب بهاری»، «به سوی آزادی»، «تپش تاریخ» و «22 بهمن» ساخته هایی از علی اصغر آگه بنایی، مسعود جعفری جوزانی، علیرضا داودنژاد و... را مورد بررسی قرار می دهد.
«در میان شقایق ها» در 10 قسمت 30 دقیقه ای دوشنبه 12بهمن تا پنجشنبه 22 بهمن ساعت 12:30 روی آنتن می رود و در این مستند 10 بانوی ایرانی که در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در برهه زمانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور حضور مؤثری داشتند به تصویر کشیده شده است.
«آقای الفت» در یک قسمت 25 دقیقه ای پنجشنبه 22 بهمن ساعت 19 با معرفی «اکبر الفت» عکاس انقلاب اهل یزد، به زندگی و خاطرات وی می پردازد.
94/11/10 - 14:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]