واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: نخستین تلویزیون اینترنتی با مجوز رسمی از سازمان صدا و سیما در کشور راه اندازی شد.
به گزارش تراز ، پخش برنامه های تلویزیونی و سینمایی مبتنی بر پروتکل اینترنت برای نخستین بار در کشور به صورت رسمی و با دریافت مجوز از سازمان صدا و سیما توسط کنسرسیوم دانش بنیان باران تله کام از امروز آغاز به کار کرد.
با راه اندازی این خدمت، امکان پخش اینترنتی فیلم و برنامه های تلویزیونی از طرق مختلفی همچون استفاده از ست آپ باکس خانگی، اپلیکیشن و در بستر شبکه های آنلاین (OTT ) فراهم شده است.
کیوان جامه بزرگ، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در مراسم راه اندازی تلویزیون اینترنتی (IPTV) در مورد نحوه استفاده از این سرویس برای کاربران گفت: کیفیت دسترسی پخش محتوا با سرعت اتصال کاربر به اینترنت مطابقت داده می شود و کاربران از نظر سرعت اینترنت، مشکلی در زمینه دریافت فیلم نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه سازمان صدا وسیما تعرفه های اشتراک این سرویس را به زودی اعلام خواهد کرد، ادامه داد: ثبت نام برای دریافت ست آپ باکس آغاز شده است و کاربران با ثبت نام از طریق وبسایت aionet.ir می توانند صاحب حساب کاربری شوند و برای دریافت ستآپ باکس اقدام کنند. در این زمینه منتظر تایید تعرفه گذاری ست اپ باکس از سوی سازمان صدا و سیما هستیم. از طرف دیگر، خدمات پایه به صورت رایگان عرضه می شود اما تعرفه گذاری سرویسهای تكميلی و خدمات ارزش افزوده در حال نهایی شدن است.
مدیرعامل باران تلکام با اشاره به اینکه تا پایان امسال دستکم ۵۰۰ هزار کاربر می توانند از طریق تلویزیونهای هوشمند، تبلت، لپ تاپ و گوشیهای تلفن همراه خود به این خدمات دسترسی داشته باشند خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۱ دفتر در ۱۵ استان خدمات نصب، راه اندازی و خدمات پس از فروش ست آپ باکسها را ارائه می کنند.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط زیرساختی موجود، می توانیم خدمات خود را در حال حاضر به ۳میلیون مشترک عرضه کنیم اما در سالهای آتی امکان بهره برداری از حجم بیشتری مشترک را خواهیم داشت گفت: تعامل جدی با تولیدکنندگان محتوا آغاز شده و تا پایان امسال حداقل یکهزار عنوان محتوای صوتی و تصویری را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار خواهیم داد. با وزارتخانه های ارتباطات و ارشاد و همچنین سازمان صداوسیما تعاملی سازنده داریم تا الزامات نهادهای حاکمیتی را برای ارائه خدمات رعایت کنیم.
جامه بزرگ با اشاره به امکان تولید ۳۰ درصدی محتوای اختصاصی که در قرارداد این شرکت با سازمان صدا و سیما قید شده است، گفت: از اوایل سال ۱۳۹۵ محتوای اختصاصی خود را از طریق پلتفرمهای اختصاصی خودمان در اختیار مردم قرار می دهیم.
به گفته وی در شرایط فعلی، متقاضیان می توانند به کلیه محتواهای پخش شده صدا و سیما تا ۷۲ ساعت پیش به طور رایگان دسترسی یابند و مدیریت زمان را در اختیار بگیرند. ویژگی دیگر این سرویس، امکان ذخیره سازی محتوا روی «ابر آیو» است. ابر آیو فضایی پنج گیگا بایتی را در اختیار کاربر می گذارد و به وی مجال ذخیره برنامه های درحال پخش، پخش شده و حتی برنامه هایی که در آینده پخش می شوند را می دهد.
وی در مورد دریافت مجوز از سازمان صدا وسیما با بیان اینکه این مجوز ۵ ساله و قابل تمدید در دو دوره ۵ ساله است گفت: سازمان صدا و سیما به ۵ شرکت مجوز ارائه خدمات IPTV را داده است و قرار است پس از راه اندازی این سرویس در کشور، برای خدمات دهندگانی که بدون مجوز در حوزه پخش آنلاین فعال هستند تصمیم گیری شود.
مدیرعامل باران تله کام با اشاره به اینکه تکنولوژی IPTV در دنیا رو به زوال است ادامه داد: به همین علت، امکان پخش آنلاین و زنده را بر بستر OTT که تکنولوژی جدیدتری است نیز برای کاربران فراهم کرده ایم و کاربران می توانند بدون استفاده از ست آپ باکس و با استفاده از موبایل و لپ تاپ نیز از سرویس های مدنظر استفاده کنند.
وی ویدئوی درخواستی، پخش زنده صوت و ویدئو، پخش برنامه براساس ساعت مدنظر کاربر (ساعت زمان)، آموزش و بازی آنلاین را از جمله سرویس های این طرح اعلام کرد و گفت: اپلیکیشن تلویزیون اینترنتی کنسرسیوم باران تله کام با نام تجاری «آیو» برای کاربران سیستم عاملهای اندروید قابل دانلود است. بزودی سیستم عامل IOS این محصول نیز راه اندازی می شود و تا پایان سال کاربران ویندوزفون هم می توانند از این اپلیکیشن استفاده کنند.
جامه بزرگ در مورد لزوم دریافت مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفت: یکی از مجوزهایی که مجموعه فناپ به عنوان یکی از اعضای کنسرسیوم باران تله کام دریافت کرده است مجوز خدمات ارتباطات ثابت (FCP ) است که در این پروانه صراحتا اجازه دسترسی به شبکه های مخابراتی به دارندگان پروانه داده شده است. براین اساس مشکلی در زمینه زیرساختهای ارتباطی وجود ندارد. در زمینه استفاده از سرویس های OTT نیز، مقررات این سرویس از سوی رگولاتوری در حال تدوین است که در صورت تصویب و ابلاغ ملزم به اجرای این قوانین خواهیم بود.
وی در خصوص رقابت با شبکه های پخش آنلاین خارجی همچون نتفیلیکس که چندی پیش فعالیت آن در ایران اعلام شده بود اظهار داشت: بالغ بر ۱۰۰ شبکه ماهواره ای پخش محتوای فارسی را انجام می دهند و در کنار آنها بسیاری از سایتهای پخش فیلم و سریال وجود دارد که این مساله، رقابت در این بخش را دشوار می کند اما با این وجود تولید محتوای فارسی مناسب و نیز داشتن مجوز رسمی و قانونی از جمله مزیتهای ما برای راه اندازی این سرویس محسوب می شود.
مدیرعامل باران تله کام حداقل سرعت دسترسی به سرویس آی پی تی وی AIO را اینترنت ۵۱۲ کیلوبیت در ثانیه عنوان کرد و گفت: این سرویس نسل جدید پخش زنده محتوای فیلم و سریال محسوب می شود.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 7 بهمن 1394 - 18:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]