تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس از مكّه بر گردد و تصميم داشته باشد كه سال بعد هم به حجّ برود، بر عمرش افزو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827136665




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جامعه از هنر دور شده است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جامعه از هنر دور شده است
هنر واژه‌اي كه با فرو رفتن در تار و پود آن مي‌توان به فرهنگ و تمدن قوي ملل مختلف در عرصه جهان دست يافته و ناظر و شاهدي بر عمق، قدرت و غناي آن از وجوه مختلف بود.
نویسنده : پريناز مهرابي* 


هنر واژه‌اي كه با فرو رفتن در تار و پود آن مي‌توان به فرهنگ و تمدن قوي ملل مختلف در عرصه جهان دست يافته و ناظر و شاهدي بر عمق، قدرت و غناي آن از وجوه مختلف بود. دانشي كه از ابتداي شكل‌گيري تمدن بشر و از دوران زندگي انسان‌هاي غارنشين تا اعصار و دوره‌هاي آينده، پيشرفت بسزاي آن قابل مشاهده است. هنر، گستردگي و كوله‌باري است كه از تمدن و تجربه ميليون‌ها انسان در عرصه‌هاي مختلف در جهان جمع آوري شده ولي در عين حال مي‌توان از هر سبك و شيوه هنري احساسات و تفكراتي با منشأ مشترك و نظرات شبيه به يكديگر به دست آورد. در حقيقت به واسطه همين دانش هنري، بسياري از افراد به يكديگر پيوند خورده و انگار نوعي همذات‌پنداري عميق بين خصوصيات روحي و حتي فردي آنها شكل گرفته است، اما سؤال اساسي كه در اين ميان مطرح مي‌شود حلقه معيوب و گم شده هنر در جامعه ما ايراني‌هاست.
به راستي هنري كه از زمان شكل‌گيري تمدن بشر، همگام و مكمل احساسات او بوده است كجاست؟ انگار جامعه و آدميان از هنر دور شده‌اند. هنري كه به شاخه‌ها و اقسام متعددي تقسيم شده و در هر كجا علاقه‌مندان و طرفداران خود را دارد. هنرهايي همچون تهذيب‌كاري، نقاشي، طراحي، و...
نكته حائز اهميت در اين جريان متفق‌القول بودن تمامي اين اقشار بر سر اين قضيه است كه هنر و ابعاد گسترده آن راهي روشن براي تعالي بشر و حتي گام برداشتن در مسير كمال و رشد در مسير زندگي است. در واقع يك هنرمند با استفاده از ايده‌هاي انتزاعي و خلاقانه ذهن خود مي‌تواند طبيعت جامعه و تمام مصداق‌هاي عيني و ذهني را كه در جامعه و اطرافش مشاهده مي‌كند و تأثيرگذار مي‌داند به منصه ظهور برساند.
در واقع هنر نوعي از دانش است كه از اعماق روح لطيف بشر و حتي از غريزه و فطرت بشر سرچشمه گرفته و نمايانگر آن است. حتي مي‌توان گفت مجموعه آثار هنري هر هنرمند نيز مي‌تواند نشانه و شاهدي بر اين مدعا باشد. مثلاً هنرمندي كه از نقاشي در دوره هنر مدرن استفاده مي‌كرد با استفاده از ذهن و ابزار خلاقانه خود، با الهام گرفتن از طبيعت، اين حلقه گم شده را در ذهن و روح بشر بيدار مي‌كرد. در حقيقت لحظه‌اي سكوت و آرامش را در اعماق روح و جان افراد به آن القا مي‌كرد يا افراد را درگير تفكر و تمركز براي كشف و جست‌وجوي مفاهيم پنهان در آن وا مي‌داشت. اما در دوران امروزي و هنر پست مدرن شاهد ديجيتالي شدن و ايجاد طرح‌هاي گرافيكي و رواج كپي از آنها شده‌ايم. اين مي‌تواند يك بعد از همان مشكلي باشد كه آن را طرح كرديم. پس در حقيقت هنر ‌و رواج آن در سطح جامعه ارتباط مستقيمي با روحيات، خلقيات و افكار بشر دارد و شيره وجودي و روح هنري هر اثر مي‌تواند نمادي از شخصيت و منش و افكار آن هنرمند را به نمايش بگذارد.
مثلاً دسته ديگري از هنرمندان قصد دارند با ايجاد جذبه و كشش در آثار هنري خود شعله‌ها و جرقه‌هاي معنويت و روانه شدن به سوي راه حق را نشان دهند و در اعماق وجود مخاطب او را به تفكر درباره سؤالات اساسي در مورد هستي و يا پديد آورنده جهان بكشانند. در حقيقت هر هنرمندي از ارائه و خلق اثر هنري دست‌ساز خود به دنبال نشان دادن زيبايي و جمال و آشكار كردن ابعادي از حقيقت است. به قول موريس مترلينگ، نويسنده، شاعر و فيلسوف بلژيكي خداوند وقتي همه اشيا را ساخت به انسان رسيد و به انسان كه رسيد از خلقت دست كشيد و آن را به خود انسان واگذاشت.
در حقيقت جاده هنر مي‌تواند راهي به عنوان يكي از شاهراه‌هاي اساسي تفاوت انسان با ساير موجودات باشد. نشانه‌اي غني و پراهميت از نيروهاي خارق‌العاده‌اي كه خداوند به بشر اعطا كرده است. مثل قدرت تفكر، اختيار، خلاقيت كه با كنار هم قرار دادن اين استعدادها و پتانسيل‌ها مي‌توانيم بشر را به درجه اعلاي شكوفايي نزديك‌تر سازيم. پس شاهد آن هستيم كه از ازل تا ابد هنر در دسترس بشر بوده و او نيز به منظور خدمت‌گذاري در برابر آن قدعلم كرده و همت گماشته است. هنر اصيل هدفي جز هدايت و راهنمايي بشر به فطرت راستين و حقيقت‌جو و صلح‌طلب بشر ندارد، اما جاي بسي تأسف است كه جامعه امروزي از آن فاصله گرفته است. البته شاهد اين جريان نيز هستيم كه گاهي عده‌اي از افراد منفعت‌طلب قصد دور كردن هنر از جاده اصلي و اهداف آن را دارند ولي باز مي‌بينيم كه ابعاد مختلف بشري هنر را از اين منجلاب بيرون مي‌كشد و در اكثر مواقع فطرت و خصلت صلح‌طلب و آرامش جوي بشر به دنبال سعادت، رشد و شناخت خويشتن در آثار هنري است.
*كارشناس فرهنگي

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن