محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854619421
آقای «شی» در تهران/ نقش تاریخی انار در روابط ایران و چین
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
آقای «شی» در تهران/ نقش تاریخی انار در روابط ایران و چین اقتصاد > اقتصاد سیاسی - رئیس جمهور چین معروف به آقای «شی»، انار را سمبل تاریخی مراودات اهالی ایران زمین و خاور دور می داند و آرزو می کند این سمبل همچنان نشانه تداوم روابط گرم تهران و پکن باشد؛ آرزویی که به نظر می رسد اکنون و در روزگار بدون تحریم بیشتر از اراده مردان سیاسی پکن، در گروی خواست مسئولان تهران است.
مریم یعقوبی: به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رئیس جمهوری خلق چین دیشب برای اولین بار به ایران آمد تا از نزدیک با کشوری که طی سال های سخت تحریم، رفیق روزهای دشوارش بود آشنا شود و احتمالا به مسئولان ایرانی یادآور شود که اکنون انتظار دارد به پاس کمک های آن روزها اکنون نیز چین از جایگاه ویژه ای در مناسبات پساتحریمی برخوردار باشد. سفر «شی جین پینگ» به تهران اما گذشته از اهداف اقتصادی در شرایط خاصی نیز انجام می شود؛ خصوصا اینکه دولت ایران در حالی میزبان رئیس جمهوری چین است که وی تهران را سومین مقصد سفر دوره ای خود به خاورمیانه قرارداده و احتمالا حاوی پیام های مهمی از مذاکراتش با شیوخ جنجال آفرین ریاض است. پیام دیپلماسی عمومی رسانه چینی رسانه های چینی نیز نگاه ویژه ای به این سفر داشته اند و مطالب و گزارش های متعددی درباره سفر رئیس جمهور کشورشان به تهران منتشر کرده اند که اگر بخواهیم دستکم بخشی از این مطالب را حاوی پیام هایی معنادار در قالب دیپلماسی عمومی تعریف کنیم، به نظر می رسد «انتظار برخورداری از امتیازهای ویژه در دوران پساتحریم» را باید فصل مشترک این پیام ها قلمداد کرد. روزنامه «مردم» مهمترین نشریه ارگانی حزب حاکم کمونیست چین با استفاده از تعبیر «دو شریک همزاد» برای توصیف نوع رابطه ایران و چین تأکید می کند دو کشور «برای توسعه و پیشرفت مناسبات خود می توانند به یکدیگر تکیه کنند». این نشریه اذعان کرده است که «ایران با داشتن منابع بسیار غنی انرژی و داشتن یک بازار بزرگ و همچنین حضور در یک منطقه بسیار مهم با بازارهای رو به رشد، برای چین از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. این قدرت بزرگ انرژی جهان اگر به جای خلیج فارس نفت و گاز را از طریق آسیای مرکزی صادر کند، بسیاری از کشورهای حاضر در این مسیر منتفع خواهند شد و پیوندهای عمیق سیاسی، تجاری، اقتصادی و فرهنگی میان آنها برقرار خواهد شد». پشت پرده سفر زودهنگام آقای «شی» این درست است که بنا به گفته «شی جین پینگ» در یادداشتی که برای روزنامه دولتی ایران نوشته، هدف از این سفر تأکید بیش از پیش برای رونق و گسترش مناسبات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است اما واقعین این است که اقتصاد چین این روزها حال و روز چندان خوبی ندارد و مدت ها است با چالش های عمیقی روبرو است. ناظران و کارشناسان اقتصاد چین معتقدند رئیس جمهور چین که ازمارس سال 2013 میلادی تا کنون زمام دولت را برعهده دارد، شرایطی مشابه وضعیت دکتر روحانی در کشور ما را تجربه می کند؛ رئیس جمهور قبلی چین طی 10 سال و 2 دوره متوالی 5 ساله، مجموعه ای از سیاست های اقتصادی را دنبال کرد که در کنار رکوردزنی هایی که برای این کشور به ارمغان آورد اما هزینه های فراوانی را نیز به دنبال داشت. «هو جینتائو» رئیس جمهوری قبلی چین طی سال های اوايل 2003 تا اوايل 2013 میلادی با مطرح کردن شعارهایی مانند "اول تولید ناخالص داخلی دوم رفاه" منابع فراواني را به طرح های توسعه ايي اختصاص داد. این منابع بسیار بیشتر از ارقامی بود که در بودجه سالانه چین دیده می شد بنا بر این معمولا دولت این کشور در اواسط سال با کسري مواجه و ناگزیر از تزریق پول به اقتصاد بود. اقتصاد چین طی ده سال زمامداری هو جینتائو رشد فزاینده ای را تجربه کرد تا جایی که در سال 2007 میلادی با دستیابی به رشد 13 درصدی، رکود بیشترین رشد اقتصادی این کشور را در 35 سال گذشته ثبت کرد. این روند البته با وقوع بحران جهانی در سال 2008 میلادی متوقف شد و نرخ رشد چین در سال 2009 میلادی به 9 درصد کاهش و سپس در سال 2010 میلادی به 10.4 درصد افزایش یافت.
رؤسای قبلی و فعلی چین هو جینتائو با تأکید بر اولویت رشد اقتصادی از تزریق پول ابایی نداشت تا جایی که مقدار منابع تزریق شده به طرح های توسعه ای طی سال های فعالیت او معمولا به چند صد میلیارد دلار در سال هم می رسید. این رویه حتی به تزریق منابع با هدف حفظ ارزش یوان هم تعمیم داده شده بود و بسته هایی با عنوان "بسته های حمایت مالي" برای حفظ ارزش یوان تعریف و تزریق می شد. پایان دوره ده ساله دولت هو جینتائو و روی کار آمدن "شی جین پینگ" با چند اتفاق همراه بود؛ افزایش شدید آلودگی های زیست محیطی و فشار نهادهای جهانی بر چین به علت سهم فراوانی که این کشور در ایجاد آلودگی هوا داشت، دولت جدید چین را ناگزیر کرد تا به مقوله محیط زیست توجه ویژه ای داشته باشد. از سوی دیگر نگاه رئیس جمهور "شی" به اقتصاد بسیار انضباط گرایانه تر بنظر می رسد و عزم خود را برای متوقف کردن تزریق پول به اقتصاد جزم کرده است و كنار آن بيشترين برخورد ها را با فساد اداري بعد از دوران مائو تسه تونگ به عمل آورده است. طی حدود سه سالی که از آغاز فعالیت دولت شی جین پينگ می گذرد، روند تزریق منابع به شدت کنترل شده و انضباط بیشتری بر سیاست های مالی و پولی چین حکمفرما است. در این دوره تمام هدفگیری ها در راستای تحقق وعده بزرگ دولت برای تبدیل شدن چین به اقتصاد اول دنیا است. به همین خاطر نیز دولت ناگزیر از برقراری انضباط شدید مالی و پولی است. این انضباط طبیعتا رشد اقتصادی را تحت تأثیر قرارمی دهد و از نرخ آن می کاهد». اين روند همچنان تا سال ٢٠٢٠ ادامه خواهد داشت. طی یک سال گذشته یوان حداقل 5 بار تضعیف شده است و این در حالی است که درسال 2014 چین نه تنها با کسر بودجه مواجه نبود بلکه مازاد بودجه نیز داشت. بودجه سال 2014 میلادی چین با نفت 110 دلار بسته شده بود ولی متوسط قیمت نفت در آن سال حدود 50 دلار بود و این با احتساب متوسط واردات روزانه 11 میلیون بشکه نفت یعنی حدود 270 میلیارد دلار مازاد بودجه. با چنین توصیفاتی اکنون آقای «شی» در تهران است و احتمالا پس از استراحت در یکی از هتل های مجلل پایتخت، امروز برنامه های فشرده ای برای دیدار با مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی دارد. رئیس جمهوری چین در یادداشتی که با امضای او در روزنامه دولتی ایران منتشر شده «چشمانداز آینده روابط چین و ایران را روشت توصیف کرده است» و با بیان اینکه این سفر نخستین سفر او به ایران است تأکید کرده است « من و بسیاری از مردم چین نسبت به پیشینه کشور باستانی و زیبای ایران ناآگاه نیستیم، زیرا جاده ابریشم دو ملت بزرگ را به هم متصل کرده است». مراوادات ایران و چین؛ از نفت تا سنگ آهن ارزش مبادلات تجاری ایران و چین در سال 2014 میلادی به رقم کم سابقه 52 میلیارد دلار رسیده بود اما با افت قیمت نفت این رقم کاهش یافت. با این وجود اما ایران در سال 2015 میلادی هم حدود 542 هزار بشکه نفت در روز به چین صادرمی کرد که 22 هزار بشکه بیشتر از سال 2014 بود. اگرچه این مقدار در مقایسه با واردات 10 میلیون بشکه ای چین بسیار ناچیز بود اما به تنهایی 54 درصد صادرات نفت ایران را شامل می شد. مراودات کلان ایران و چین به نفت خلاصه نمی شود و حوزه هایی مانند فولاد و سنگ آهن را هم دربرمی گیرد.
صنعت فولاد یکی از صنایعی است که طی سال های اخیر به شدت از محل واردات چینی ضربه خورده است؛ هماکنون شمش چینی با قیمتی بسیار پایینتر از قیمت محصولات داخلی وارد میشود و این مسئله تولید فولاد در ایران را با چالشهای اساسی روبهرو کرده است. به همین خاطر هم یکی از درخواستهای فولادگران ایرانی افزایش تعرفه واردات فولاد است. سنگ آهن هم از جمله حوزه مهم در روابط تجاری دو کشور بحساب می آید؛ چین تا حدود سه سال قبل بزرگترین واردکننده سنگ آهن از ایران بود و تقریبا تمام سنگ آهن تولیدی ایران به چین فرستاده می شد. اکنون هم چشم صنایع فولادسازی چین تا حدود زیادی به معادن سنگ آهن ایران دوخته شده است و صنعتگران چینی با نگرانی تحولات در رویکردهای تجاری ایران را پس از تحریم ها دنبال می کنند. این نگرانی تا حدی است که کیوان جعفری طهرانی مدیر امور بین الملل انجمن سنگ آهن ایران می گوید « در یکی از کنفرانسهای اخیری که انجمن جهانی آهن و فولاد در چین برگزار کرد، به آنها از قول یک ایرانی یادآور شدم که این اعتقاد در ایران وجود دارد که چین در سالهای تحریم ایران را تنها نگذاشت و بر این اساس پس از برداشته شدن تحریمها روابط همچنان ادامه خواهد داشت. چرا که طی یک سال اخیر در اغلب کنفرانسهایی که حضور داشتم، به دفعات شاهد بودم که چینیها با نگرانی سؤال می کردند آیا ایران با برداشته شدن تحریمها در حوزه مواد معدنی، سنگآهن و فولاد با چین همکاری خود را ادامه خواهد داد یا سراغ کشورهای دیگر میرود»؟ نگاه مردد مردم این تعارف های دیپلماتیک و اظهار امیدواری های خوشبینانه اما تمام ماجرای رابطه ایران و چین نیست؛ دستکم در ایران افکار عمومی و بدنه جامعه به ارتباط با چین آن هم در دوران پس از لغو تحریم ها، کمی با تردید نگاه می کند. این نگاه مردد هم ریشه در تجارب نه چندان خوشایند ایرانیان با انبوهی از کالاهای وارداتی چینی دارد که مخصوصا در دولت احمدی نژاد و بعد از آن اغلب بازارهای ایران را به تسخیر خود درآورده و با «کالای بی کیفیت» مترادف شده است. انتقاد تولیدکنندگان داخلی نیز سهم تأثیرگذاری در ایجاد این نگرش میان ایرانیان داشته است؛ طی سال های اخیر واردات محصولات ارزان چینی که معمولا نیز با وجود هزینه حمل و نقل و... ارزان تر از کالاهای تولید داخل درمی آمد، بلای جان تولیدکنندگان ایرانی شده بود و آه و ناله از بلای خانمان سوز واردات چینی به بیت الغزل سخنان تمام صنعتگران. کارشناسان حوزه تجارت بین الملل اما معتقدند مواجهه مصرف کنندگان ایرانی با کالاهی نامرغوب چینی علل دیگری نیز دارد؛ عللی که باید ریشه آن ها را در سودجویی برخی واردکنندگان ایرانی جستجو کرد. به گفته این کارشناسان، برخی واردکنندگان ایرانی برای کسب سود بیشتر تعمدا کالاهای بی کیفیت و ارزان قیمت چینی را راهی ایران می کردند در حالی که از همین دست کالاها نمونه های بسیار باکیفیت تری در چین ساخته می شد. صنعت خودرو یکی از بارزترین حوزه هایی است که مردم ایران بی کیفیت ترین نوع از تولیدات چینی را در آن تجربه کرده اند. برخی از خودروهای ساخت چین در خود این کشور فقط اجازه تردد در فرودگاهها و خیابانهای فرعی را دارند اما همان خودروها در تیراژ بالا مونتاژ و به قیمت های گزافی به مصرف کنندگان ایرانی فروخته می شود.
انار؛ سمبل تداوم ارتباط رئیس جمهور چین در بخشی از یادداشتش در روزنامه دولتی ایران با اشاره به صادرات انار از ایران به چین در گذشته های دور، این میوه را در فرهنگ چین « نماد زایش و باروری معرفی می کند که برای مردم آن کشور به سمبل رونق و رفاه تبدیل شده است؛ سمبلی که شاهد رفت و آمدهای دوستانه مردم در امتداد جاده ابریشم بوده است». آقای «شی» اکنون امیدوار است این سمبل همچنان بکار بیاید و «گویای نائل آمدن دستاوردهای بیشتری در زمینه همکاری دو کشور در آینده باشد»؛ آرزویی که اما به نظر می رسد اکنون و در روزگار بدون تحریم بیشتر از اراده مردان سیاسی پکن، در گروی خواست مسئولان تهران است. 22335
کلید واژه ها: ایران و چین - چین -
شنبه 3 بهمن 1394 - 07:09:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]
صفحات پیشنهادی
نقش پررنگ دولت ها در گسترش روابط تجاری ایران و روسیه
مجری برگزاری اولین نمایشگاه اختصاصی ایران در مسکو خبرداد نقش پررنگ دولت ها در گسترش روابط تجاری ایران و روسیه مجری برگزاری اولین نمایشگاه اختصاصی ایران در مسکو با اشاره به اینکه میانگین کنونی تعرفه واردات کالا به روسیه 18 تا 20 درصد است از برنامه کاهش تعرفه تجاری میان این دو کشودر نشست نقش جمهوری اسلامی ایران در آینده سیاست خارجی آمریکا دهشیار: هیچ تغییری نمی کند آمریکا همچنان ایران را
در نشست نقش جمهوری اسلامی ایران در آینده سیاست خارجی آمریکادهشیار هیچ تغییری نمی کند آمریکا همچنان ایران را خصم خود می داند کیوان حسینی نگاه تهدیدآمیز اصل ثابت روابط تهران-واشنگتن استنشست نقش جمهوری اسلامی ایران در آینده سیاست خارجی آمریکا با حضور دو استاد دانشگاه برگزار شد نرسانه های چین: روابط تهران - پکن تاریخی است
رسانه های همگانی چین نویسندگان و خبرنگاران این کشور در آستانه سفر شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین به ایران روابط دوستانه چین و کشورمان را تاریخی دوستانه و به رو به رشد توصیف کردند پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی رسانه های همگانی چین در مطالبی که منتشر کرده اند نوشته اند چینواکنش تاریخی بورس تهران به اجرای برجام
واکنش تاریخی بورس تهران به اجرای برجام کد خبر ۵۶۱۱۹۶ تاریخ انتشار ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۰ - 16 January 2016 با انتشار اخباری مبنی بر سفر وزیر امور خارجه به وین برای قرائت بیانیه مشترک بورس تهران به این خبر واکنش تاریخی نشان داد و در نیم ساعت اول معاملات با پرش 1000 واحدی مواجه شد بهژاپن به ممنوعیت روابط اقتصادی با ایران پایان میدهد
دوشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۸ وزیر خارجه ژاپن اعلام کرد دولت این کشور بر مبنای قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل تحریمهایش علیه ایران را فورا برخواهد داشت به گزارش ایسنا فومیو کیشیدا پس از اینکه اتحادیه اروپا و ایران به طور مشترک اعلام کردند تحریمها علیه تهران برداشته میشوند دانجام اولین پرواز ایرانایر از پاریس تا تهران
انجام اولین پرواز ایرانایر از پاریس تا تهران بعد از اجرای برجام اولین پرواز ایرانایر از پاریس و بدون توقف در فرودگاه ثالث انجام شد فارس پس از اجرایی شدن برجام و لغو برخی تحریمهای صنعت حمل و نقل هوایی پرواز 732 پاریس به مقصد فرودگاه امام ره متعلق به شرکت هواپیمایی جمهوریچین کدام بخش های اقتصاد ایران را هدف گرفته است؟
چین کدام بخش های اقتصاد ایران را هدف گرفته است اقتصاد > بازرگانی - صدای اقتصاد گزارش داد نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت تمرکز هیات تجاری چینی که امشب همراه با رئیس جمهور این کشور وارد ایران می شود بیشتر در حوزه بحثهای زیرساختی و در حوزه های نفت گنقشه وزارت صنعت برای صنایع دریایی ایران چیست؟
نقشه وزارت صنعت برای صنایع دریایی ایران چیست اقتصاد > صنعت - اقتصادنیوز نوشت وزارت صنعت معدن و تجارت در راستای توسعه تجارت و روابط اقتصادی در دوره پساتحریم بسته پیشنهادی به مشاور اقتصادی اقتصادی رئیسجمهور ارائه کرد که در آن تولید کشتیهای 150 هزار تنی در نظر گرفبازتاب روز اجرای برجام در رسانههای غرب؛ بلومبرگ:ایران از زیر یوغ تحریمهای اقتصادی رها شد/نیویورکتایمز: ظاهر
بازتاب روز اجرای برجام در رسانههای غرب بلومبرگ ایران از زیر یوغ تحریمهای اقتصادی رها شد نیویورکتایمز ظاهرا لغو تحریمها خبر مهمی در ایران نبود بیبیسی فصل جدید روابط تهران با جهانفرارسیدن روز اجرای برجام و لغو تحریمهای اقتصادی ایران بازتابهای متفاوتی در رسانههای جهان داشامضای تفاهمنامه نفتی همزمان با سفر رییسجمهور چین به تهران
جمعه ۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۲ وزیرنفت از احتمال امضای تفاهمنامه با چین همزمان با ورود رئیس جمهوری این کشور به ایران خبرداد به گزارش ایسنا بیژن زنگنه وزیر نفت درباره امضای تفاهمنامه با چینی ها همزمان با سفر شی جین پینگ به تهران از احتمال امضای تفاهمنامه با این کشور خبر داد وی همچن-
اقتصادی
پربازدیدترینها