واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: جشن تولد فرهاد مهراد با حضور دکتر الهیقمشه ای (+عکس)
نشستی به یاد زنده یاد فرهاد مهراد و در سالروز تولدش در شهرکتاب فرشته برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شهرکتاب فرشته، فرهاد مهراد از خوانندگان و آهنگسازان صاحب سبک و از نخستین پیشگامان سبک راک در موسیقی ایران؛ متولد بیست و نهم دی ماه 1322 در تهران بود. او که یکی از سیاسی ترین خوانندگان ایرانی به شمار می رود با ترانه های خود نقش به سزایی در جنبش مردمی سال 57 داشت و از ترانه های مهم آن دوره او می توان به «مرد تنها»، «جمعه»، «آیینهها»، «شبانه۱و۲»، «گنجشکک اشی مشی» و «کودکانه» اشاره کرد. اما یکی از مهم ترین ترانه های او که در زمستان 57 سروده شد؛ ترانه انقلابی «وحدت» بود که خیلی ها آن را با نام «والا پیامبر محمد» می شناسند. زده یاد فرهاد صدایی مخصوص به خود داشت و این صدا با نوع نگرش سیاسی ـ اجتماعی او نیز تلفیق شد. تمامی این ها سبب شد تا در آثار او سرشار از حقیقت و آگاهی باشد.
در مراسمی که با حضور پوران گلفام همسر زنده یاد فرهاد و چهره هایی چون دکتر الهی قمشه ای برای یادمان سالروز تولد زنده یاد فرهاد تدارک دیده شده بود نخست نوشته ای از سوی بهروز غریب پور؛ نویسنده و کارگردان تئاتر توسط شکوفه شهیدی خوانده شد. غریب پور در این نوشته بیان می کند: «فرهاد را گذر زمان داوری کرد، و ثابت کرد که مدعیان با خواننده ای در افتادند که امتیازهای ویژه ای دارد. زنگ صدایش، صدای رسا اما زخم خورده اش و بالاتر از آن، دل ریش ریش و غصه بی پایانش تقلیدناپذیر بود و هست. و زمان یک بار دیگر ثابت کرد که بی خود و بی جهت غربالگری نمی کند، و بی ترس و واهمه بسیاری را از صافی خود می گذراند. تردیدی نیست که در پدید آمدن فرهاد آهنگساز و ترانه سرا نقش بسیار تعیین کننده ای داشتند اما این نقش بی وجود امتیازات فرهاد بی اثر می ماند. فرهاد تجسم واقعی این شعر حضرت سعدی است: تو عاشقان مسلم ندیده ای سعدی، که تیغ بر سر و سر بنده وار در پیشند.»
در این مراسم فیلمی مستند از زنده یاد فرهاد مهراد برای حاضران پخش شد. فرهاد نخستین باری که در ایران کنسرت داد دهم دی ماه 1373 بود که مطابق با شب سال نوی میلادی و مصادف با عید مبعث بود. پس از آن نیز بار دیگر در سال 1378 کنسرتی داشت. از کنسرت دوم تا آنجا که می دانیم فیلمی وجود ندارد؛ ظاهرا قرار بر این بوده که فیلمبرداری شود و خود فرهاد موافق با فیلمبرداری نبوده و در نهایت فیلمی از آن اجرا وجود ندارد. برای اجرای نخست هم یکی از شروط وزارت ارشاد برای دادن مجوز این بوده که فیلمبرداری انجام نشود. اما ظاهرا همکاران موسسه باران با هندی کم فیلمبرداری از بالکن سینما سپیده انجام داده اند. فیلم طبیعتا کیفیت خوبی ندارد اما به لحاظ تاریخی ارزشمند است. یکی از نکات این فیلم اجرای قطعه «وحدت» است که به دلیل نیاز به گروه کرد؛ فرهاد در هیچکدام از کنسرت هایش آن را اجرا نکرده بود اما در این اجرا استثناً اجرا شده است.
گفتنی است ماکان اشگواری؛ نوازنده، آهنگساز و سرپرست گروه موسیقی «کماکان» نیز در بخشی از این مراسم به اجرای قطعاتی از زنده یاد فرهاد پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۴ - 21 January 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]