تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):علت روزه گرفتن آن است كه به سبب آن ثروتمند و فقير برابر شوند زيرا ثروتمند گرسنگى را اح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833856788




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۶۶ هزار میلیارد سپرده قرض‌الحسنه در اختیار بانک‌ها؛ وام ازدواج نمی‌دهند!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: صرف تنها ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان از ۶۶ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه جاری در جهت اعطای وام ازدواج، سبب می‌شود تا دولت بتواند وام ازدواج را به ۱۰ میلیون تومان برای هر یک از زوجین افزایش دهد.

به گزارش تراز ، طبق آمار بانک مرکزی در پایان شهریور سال 1394، بانک ها 102 هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه (بعد از کسر سپرده قانونی) با نرخ صفر در قالب سپرده های قرض الحسنه پس انداز و قرض الحسنه جاری از مردم دریافت کرده اند.

از این مقدار، 36 هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه پس انداز است که 34 هزار میلیارد تومان آن به صورت قرض‌الحسنه وام داده شده است. از این 34 هزار میلیارد تومان که به صورت قرض الحسنه وام داده شده است، حدود 6 هزار میلیارد تومان صرف وام ازدواج شده است، حدود 8 هزار میلیارد تومان سهم سایر مصارف قانونی قرض الحسنه از جمله اشتغال، تحصیل، زندانیان و کمیته امداد بوده و اما 20 هزار میلیارد تومان باقیمانده مشخص نیست که صرف چه مصارفی شده است.

طبق گزارش 14455 مرکز پژوهش های مجلس که در مهرماه 1394 منتشر شده است، بخش قابل توجهی از این 20 هزار میلیارد تومان به صورت ناعادلانه ای به مدیران و کارکنان بانک ها وام قرض الحسنه داده شده است به صورتی که کارمزد این وام ها 1 درصد، میانگین مقدار آن ها بیش از 20 میلیون تومان و مدت زمان بازپرداخت آنها بیش از 10 سال بوده است. در مقابل وام ازدواجی که به جوانان داده می شود کارمزد 4 درصدی دارد، مقدار آن تنها 3 میلیون تومان و مدت زمان بازپرداخت آن 3 سال است و در حال حاضر بیش از 400 هزار جوان در صف دریافت این وام معطل هستند.

این در حالیست که بانک ها مجوز دریافت سپرده قرض الحسنه از مردم دارند تا در ازای آن، تسهیلات قرض الحسنه طبق قانون به مردم اختصاص دهند؛ اما وضعیت نشان می دهد که بخش قابل توجهی از این منابع قرض الحسنه، به جای صرف در نیازهای اساسی مردم، به بانک ها و مدیران و کارکنان آنها رسیده و از محل اصلی خود منحرف شده است و ضروری است بانک مرکزی، این مسئله را به سرعت اصلاح و بانک های متخلف را جریمه کند.

با این حال اما بخش مهمتر منابع قرض الحسنه در نظام بانکی، سپرده های قرض الحسنه جاری است که مقدار مانده آن در بانک ها برابر 66 هزار میلیارد تومان است و بانک ها هیچ مقدار از این منابع را به صورت قرض الحسنه وام نداده و تمامی آن را با نرخ های بالای 25 درصد وام داده اند و از این مسیر سود خالص 25 درصدی کسب کرده اند.

به گزارش نسیم آنلاین، این مسئله که به دلیل ضعف قانونی و عدم تصریح قانون در نحوه استفاده بانک ها از این منابع اتفاق افتاده، سبب شده است رانت بزرگی از این طریق در اختیار بانک ها قرار گیرد تا جایی که این منابع قرض الحسنه را حق مسلم خود دانسته و حتی نیمی از آن را هم صرف امور قرض الحسنه از جمله وام ازدواج نکنند. این در حالیست که در سایر کشورها، بانک ها بر مبنای سپرده های جاری خدمات متعددی از جمله وام های خرد و اعتبارات خرید کالا به مشتریان خود می دهند اما در کشور ما تنها خدمات بانک روی این سپرده ها، دسته چک است.

با توجه به اینکه طرح اصلاح قانون بانکداری هم اکنون در کمیسیون اقتصادی مجلس است، ضروری است این مسئله مورد توجه قرار گرفته و با اصلاح قانون، بانک ها ملزم شوند تا حداقل بخشی از این سپرده های قرض الحسنه را به صورت قرض الحسنه به مردم وام دهند.

لازم به ذکر است که صرف تنها 10 تا 15 هزار میلیارد تومان از این 66 هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه جاری در جهت اعطای وام ازدواج، سبب می شود تا دولت بتواند وام ازدواج را به 10 میلیون تومان برای هر یک از زوجین افزایش دهد و دیگر هیچ جوانی در صف دریافت وام ازدواج معطل نماند. مسئله ای که بانک ها به دلیل سود کلانی که از این منابع کسب می کنند حاضر به انجام آن نیستند و نیازمند اصلاحات قانونی توسط مجلس و نظارت بانک مرکزی است.


منبع: فارس







زمانبندی انتشار: 30 دى 1394 - 19:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن