تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چه آسان است مرگى كه در راه رسيدن به عزّت و احياى حق باشد، مرگ عزتمندانه جز زندگى جاو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804036282




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجربه قطری‌ها ثابت می‌کند برای فرار از بحران باید منطقه‌ای عمل کنیم!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تجربه قطری‌ها ثابت می‌کند برای فرار از بحران باید منطقه‌ای عمل کنیم!
هرچه در سالهای دور نگاه ساکنان آن سوی خلیج برای حل مشکل آب، به کشورمان و دانش ریشه دار حفر قنات دوخته شده بود، اکنون که بحران خشکسالی بر منطقه سایه افکنده، به نظر شرایط تغییر کرده است. به گونه‌ای که برخی معتقدند برای فرار از بحران آب باید پا جای پای همسایگان جنوبی کشورمان بگذاریم؛ رویکردی که دست کم برای مناطق جنوبی کشورمان قابل اجراست.
کد خبر: ۵۶۰۶۷۲
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۱ - 13 January 2016




پیشتر در گزارشی به بررسی این موضوع پرداختیم که «چرا بحران آب گلوی ایران را چسبیده، نه آن سوی خلیج فارس را؟» و اکنون قصد داریم با تکیه بر مثالی، نشان دهیم که بهره بردن از تجربیات دیگر کشورها برای فرار از بحران آب می‌تواند نتایج خوبی برایمان به همراه داشته باشد.

به گزارش «تابناک»، هرچه در سالهای دور نگاه ساکنان آن سوی خلیج برای حل مشکل آب، به کشورمان و دانش ریشه دار حفر قنات دوخته شده بود، اکنون که بحران خشکسالی بر منطقه سایه افکنده، به نظر شرایط تغییر کرده است. به گونه‌ای که برخی معتقدند برای فرار از بحران آب باید پا جای پای همسایگان جنوبی کشورمان بگذاریم.

با این نگاه است که می‌بینیم برخی از تجربه شیرین کردن آب دریا در این کشورها سخن می‌گویند و تکرار این کار را برای کشورمان مفید می‌خوانند و بعضی معتقدند که باید مانند این کشورها وارد کننده محصولات کشاورزی باشیم تا از مصرف آب در کشورمان بکاهیم و...؛ راهکارهایی که همه از این رو موفق خوانده می‌شوند که می‌بینیم بحران آب به اندازه کشورمان، گریبان دیگر کشورهای منطقه را نگرفته است.

از جمله این کشورها، قطر است. شبه جزیره‌ای بزرگ در جنوب خلیج فارس، با جمعیت 2.3 میلیون نفری و مساحت 12 هزار کیلومتر مربع که منابع تجدیدپذیر آبی بسیار کمی دارد اما با این وجود توانسته است آب مورد نیاز برای توسعه اقتصادی و جمعیتی خود را با راهبردهایی مانند شیرین‌سازی آب دریا تأمین کند.

این کشور در زمینه منابع آبی تجدیدپذیر (شامل جریان رودخانه‌ها و آب‌های باران) جزو کشورهای بسیار خشک دسته‌بندی می‌شود و بر اساس آمار بانک جهانی در سال 2013 سرانه منابع آبی داخلی تجدیدپذیر در آن، 27 متر مکعب است. این در حالی است که میانگین جهانی این متغیر 6013 متر مکعب (بیش از 200 برابر قطر) است و بر اساس این متغیر، قطر پنجمین کشور خشک دنیا محسوب می‌شود. با وجود این کمبود شدید منابع آبی تجدیدپذیر، قطر توانسته است آب مورد نیاز برای توسعه و رشد سریع صنعتی و جمعیتی خود را تأمین کند.















ظرفیت شیرین‌سازی آب در این کشور از صفر متر مکعب در سال 1960 به بیش از 1.8 میلیون متر مکعب در روز در سال 2013 رسیده است.


به گزارش تسنیم، بر اساس آمارهای بانک جهانی این کشور در 10 سال اخیر به طور میانگین 13% رشد تولید ناخالص داخلی و 11% رشد جمعیت داشته است و اگر تنها به منابع آبی تجدیدپذیر اکتفا می‌کرد در این مسیر با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شد. اما قطر با اتخاذ راهبردهای مناسب توانسته است بر این مشکل غلبه پیدا کند که مهمترین این راهبردها شیرین‌سازی آب دریا بوده است.

مسئولان قطری از مزیت دسترسی به آبهای خلیج فارس استفاده کرده و توانسته‌اند با شیرین‌سازی این آب، 50% آب مورد نیاز این کشور را تأمین کنند. در واقع قطری‌ها با درک اهمیت تأمین آب به عنوان یکی از زیرساخت‌های اصلی مورد نیاز برای توسعه، توانسته‌اند در عین کمبود منابع آب تجدیدپذیر، این زیرساخت را فراهم کنند.

قطری‌ها که در سواحل جنوبی خلیج فارس مستقر هستند در حالی مشکل کم‌آبی خود را با برنامه‌ریزی بلند مدت حل کرده‌اند که در سواحل شمالی خلیج فارس در ایران مشکل کمبود آب به شدت احساس می‌شود. استان‌های جنوبی کشور مانند هرمزگان و بوشهر که در همسایگی خلیج فارس هستند جزو استان‌های بسیار کم آب کشور به شمار می‌روند و این موضوع مانع بزرگی بر سر راه توسعه این استان‌ها به شمار می‌رود.

این در شرایطی است که این استان‌ها به آب‌های آزاد دسترسی دارند و منابع انرژی زیادی را نیز در خود جای داده‌اند، لذا پتانسیل زیادی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی دارند اما این توسعه بدون تأمین آب مورد نیاز این استان‌ها امکان‌پذیر نیست. بنابراین ضروری است دولت با نگاه به موفق تجربه کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند قطر، احداث آب‌شیرین‌کن به میزان مورد نیاز در این مناطق را به صورت جدی در دستور کار قرار دهد و مانع بزرگ ایجاد شده بر سر راه توسعه اقتصادی و اجتماعی این مناطق را برطرف کند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن