واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سهمخواهي از جشنواره به قيمت پرپر شدن سيمرغ
يكي از عادتهاي بد برخي از فيلمسازهايي كه چند دوره در جشنواره فيلم فجر حضور داشتهاند...
نویسنده : ایزد مهرآفرين
يكي از عادتهاي بد برخي از فيلمسازهايي كه چند دوره در جشنواره فيلم فجر حضور داشتهاند قائل شدن سرقفلي و حق آب و گل براي خود و آثارشان است و برايشان توهم ايجاد شده كه هرچه بسازند و هرچه تهيه كنند بايد در جشنواره ديده شود و حتي پسنديده شود. پيش از اين ديده شده هيئت داوران يكي از جشنوارههاي قبلي كه رابطه دوستانهاي با تهيهكنندهاي خاص داشتهاند، براي اينكه وي دست خالي از جشنواره بيرون نرود برايش جايزه تراشيدهاند و دوست خود را با دست پر به خانهاش روانه كردهاند. اين جمع دوستانه از دبيرهاي جشنواره اين انتظار را دارند كه هميشه آثارشان را در فهرست نهايي فجر قرار دهند. تهيهكنندههايي كه سابقه تهيهكنندگيشان مربوط به هماهنگي با برخي نهادها و گرفتن پول از بانكها و توليد فيلمهاي روشنفكري نفروش است، جزو اين دستهاند. همانهايي كه امروز به تقلا و صرافت افتادهاند كه فيلمهايشان را هر طور كه شده به جشنواره تحميل كنند. حالا هر چقدر هم به آنها بگويند كه جشنواره جايي براي فيلمهاي بيكيفيت شما ندارد، اصلاً جشنواره ظرفيت خالي ندارد و حتي اگر دبيرخانه هم بخواهد حق ساير فيلمسازها ضايع ميشود كه فيلمي به ليست اضافه شود و رقابت شلوغتر شود، گوششان بدهكار نيست كه نيست.
چانهزني از بالا و فشار از پايين اين رفتاري است كه سياستمداران در مذاكرات سياسي براي گرفتن امتياز از طرف مقابل به كار ميبرند. روشي كه اگر يكي از طرفين قدرتمندتر نيز باشد بهتر و بيشتر جواب ميدهد، اما در ميز مذاكرهاي كه براي دبيرخانه جشنواره تدارك ديدهاند. يك طرف دبيرخانه است و قانون و حساب و كتاب و آن طرف چند نفر چهره سينمايي كه ميخواهند براي فيلم خودشان يا فيلم رفقيشان در جشنواره جاي خالي باز كنند. در اين مذاكره تنها هدف اين است كه دبيرخانه را راضي كنند تا به حق سايرين پشت پا بزند و قانون را ناديده بگيرد، چرا اين اتفاق ميافتد؟ زيرا طرف مقابل چهره است، به يك شركت ميلياردر وصل است كه مافيايي عمل ميكند و اگر از سينما قهر كند و برود وجهه خوبي براي سينما ندارد. اين طرف اما قانون است كه گويا براي سهم خواهان ارزش چنداني در اين برهه زماني ندارد، ارزش سيمرغ بلورين است كه با اين رفتارهاي غيرحرفهاي پرهايش ريخته ميشود و از سيمرغ بودن به مرغ تنزل پيدا ميكند و جايگاه جشنواره فجر است كه هر ساله در حال نزول است و با ادامه اين رفتارها معلوم نيست بتواند اعتبار ملياش را حفظ كند.
دبيرخانه جشنواره اين روزها نيازمند حفظ شجاعت است. شجاعتي برخاسته از مشروعيت قانوني كه با اعلام اسامي فيلمها و رعايت سلامت جشنواره به دست آمده است. نبايد بگذاريم سهمخواهان آبروي جشنواره را به بازي گرفته و به ياد جايزه تراشيدن براي دوستان گرمابه و گلستانشان، اين بار نيز فيلمهاي بيرون مانده را به نحوي به جشنواره بياورند! سهم رسانهها در چانه زنيهاي غيرقانوني اين است كه پاسدار سلامت جشنواره باشند و نگذارند مافياي شكل گرفته در پس چهرههاي موجه برخي از سينماگرها بتواند جشنواره فجر را با چالش مشروعيت روبهرو كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]