واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: معضل تقلب در روغن زیتون
کد خبر: ۵۶۰۴۸۸
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰ - 12 January 2016
رییس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به مهلت داده شده به تولیدکنندگان مواد غذایی برای نصب چراغ راهنمای تغذیهای بر روی محصولات و فرآوردههایشان، گفت: بررسیها حاکی از آن است که تنها 15 درصد از فراوردهها در حال حاضر به برچسب چراغ راهنمای تغذیهای مجهز شدهاند و ظاهرا برخی از تولید کنندهها این موضوع را به آخرین دقایق موکول کردهاند.
به گزارش ایسنا، دکتر رسول دیناروند در نشست خبری همایش کشوری "آزمایشگاههای برتر سازمان غذا و دارو" گفت: سازمان غذا و دارو مسئولیت نظارت و کنترل کالاهای سلامت محور را عهده دار است. کالاهای سلامت طیف وسیعی دارند که مصرف انسانی دارند و مردم نسبت به برخی از آنها بسیار حساسند. دارو، واکسن، تجهیزات پزشکی، محصولات آرایشی - بهداشتی و فراوردههای غذایی از کالاهای مهم سلامت محور محسوب میشوند که مسئولیت کنترل کیفیت و سلامت آنها با سازمان غذا و داروست.
وی افزود: دستگاههای متعددی در کشور فعالند که گاهی لاجرم باید همکاریهای لازم را در امر نظارت با آنها داشته باشیم؛ به عنوان مثال فراوردههای گوشتی خام بسیار مهم هستند که البته نظارت بر آنها با سازمان دامپزشکی است. در برخی کالاها نیز سازمان استاندارد مطرح است که البته گاهی موازیکاریهایی را شاهد هستیم، اما در دو سه سال اخیر همکاریهای خوبی میان دستگاههای مختلف وجود داشته و خوشحالیم که این همکاریها در حال توسعه است.
دیناروند، فعالیت آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو را مورد اشاره قرار داد و گفت: مرکز آزمایشگاه مرجع در تهران مستقر است، شبکه آزمایشگاهی دانشگاههای علوم پزشکی کشور (56 دانشگاه) در استانهای مختلف فعال هستند البته آزمایشگاههای بخش خصوصی و همچنین بخش دولتی که زیر مجموعه ما نیستند نیز با وزارت بهداشت همکاری میکنند. در مجموع 263 آزمایشگاه مختلف به عنوان آزمایشگاه مجاز و همکار با ما همکاری دارند که کار آنها کنترل سلامت و کیفیت فراوردههاست و تمام کالاها برای ورود به بازار باید از این آزمایشگاهها تاییدیه داشته باشند.
به گفته دیناروند سالانه بیش از یک میلیون نمونه از انواع کالاهای سلامت محور در آزمایشگاههای سازمان غذا و دارو تست میشوند. همچنین گاهی یک نمونه بیش از چندین مرتبه آزمایش میشود تا گزارش تایید یا رد آن نمونه اعلام شود. برخی از آزمایشهایی که از سوی آزمایشگاههای سازمان غذا و دارو انجام میشود توسط سازمانهای دیگر ارجاع میشوند. به عنوان مثال نمونههایی که از رستورانها و قصابیها گرفته میشود از جمله این موارد هستند.
وی افزود: به طور میانگین حدود 24 درصد از نمونههایی که به آزمایشگاههای استانها ارسال میشود، مرجوع میشوند. عمده این مرجوعیها مربوط به بهداشت محیط است، اما آنچه که از سوی آزمایشگاه مرجع مرجوع میشود، هفت درصد است. این ریجکشن هفت درصدی در آزمایشگاه مرجع آمار خوبی است اما 24 درصدی که از سطح بازار و در آزمایشگاههای همکار و مجاز مرجوع میشوند، نگران کننده است. این موضوع نشان میدهد که نظارتهای ما باید قویتر باشد.
دیناروند تاکید کرد: در حوزه نظارت نیز باید بتوانیم از کمک بخش خصوصی استفاده کنیم. باید بتوان نظارت را با استفاده از شبکههای بخش خصوصی، انجمنها، اتحادیهها و ... تقویت کرد. تفاهم نامههایی نیز امضا شده تا بتوانیم در حوزه نظارت از امکانات بخش خصوصی استفاده کنیم.
معضل تقلب در روغن زیتون
وی در پاسخ به سوالی درباره تقلبات در روغنهای خوراکی گفت: بیشتر تقلبات در روغن مایع مربوط به روغن زیتون است، البته این موضوع تنها به ایران اختصاص ندارد. به عنوان مثال در آمریکا بیش از 70 درصد روغن زیتونها تقلبی هستند؛ چرا که اختلاف قیمت در این روغن بالاست.
لزوم لحاظ تعرفه 26 درصدی برای واردات پالم
دیناروند موضوع پالم نیز به خبرنگاران گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، 30 درصد کل واردات روغن، مربوط به پالم است؛ یعنی واردات روغن پالم باید حدود 400 هزار تن باشد. باید به نحوی اقدام شود که از این سقف عبور نکنیم. یکی از راههای این موضوع افزایش تعرفه پالم است. پیشنهاد ما تعرفه 26 درصدی برای پالم بود. اما متاسفانه عملیاتی نشد و سقف 10 درصد برای آن در نظر گرفته شد.
وی افزود: برای سال آینده تاکید صریح ما آن است که تعرفه پالم 26 درصد در نظر گرفته شود. به این ترتیب این روغن ارزانتر از بقیه نخواهد بود و فقط در جایی که کاربرد دارد، مصرف خواهد شد.
چراغ راهنمایی در 15 درصد مواد غذایی
دیناروند همچنین در پاسخ به سوالی درباره برچسب گذاری موادغذایی نیز گفت: با اجرای این طرح میزان نمک، روغن و شکر مورد استفاده در مواد غذایی از طریق سه رنگ سبز، زرد و قرمز مشخص میشود. بررسیها حاکی از آن است که 15 درصد از فراوردهها در حال حاضر به برچسب چراغ راهنمای تغذیهای مجهز شدهاند تا پایان سال به کارخانجات فرصت داده شده که این برچسب راهنمای تغذیهای را روی محصولات خود درج کنند. برخی از تولید کنندهها این موضوع را به آخرین دقایق موکول کردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]