تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806990271




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نهایت ائتلاف سازی سعودی ها به سومالی و جیبوتی ختم شد!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نهایت ائتلاف سازی سعودی ها به سومالی و جیبوتی ختم شد!
هیاهوی آل سعود در نهایت منجر به یک بیانیه مشترک در شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس منجر شد که تنها به اعلام مواضع این دولتها در قبال رویدادهای هفته گذشته اشاره داشته و فاقد هر گونه برنامه اجرایی بود. این ابتر ماندن تلاش های سران سعودی در به انزوا کشاندن جمهوری اسلامی ایران نیز بازتاب گسترده ای در فضای رسانه ای جهان داشته است.
کد خبر: ۵۶۰۲۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۱ - 11 January 2016


همواره ایجاد بحران از مسائل موجود راهی برای فرافکنی نقاط ضعف نظامهای سیاسی و تسری بحرانهای کنونی به یک جبهه جدید است. به عنوان مثال، امریکا پس از فروپاشی بلوک شرق، با بحران هویتی روبرو شد و به منظور توجیه سیاست های نظامی و تسلیحاتی خود به دشمن تراشی دست زد. بحران بالکان، جنگ افغانستان و عراق، مبارزه با تروریسم و مداخله ناتو در لیبی محصول چنین فرایندی بودند. اما این روزها، نوبت به عربستان رسیده تا با بحران سازی مصنوعی خود، بر مشکلات حقیقی خود سرپوش بگذارد.
به گزارش «تابناک» تلاش های عربستان در نشست فوق العاده شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس تنها به یک بیانیه ساده منتهی شد. در این نشست که با جنجال و سراسیمگی سیاسی آل سعود برگزار شده بود، تنها به اعلام موضع نمایندان این کشورها بسنده شد؛ و این در حالی است که اصولا چنین نشست هایی زمانی موفق ارزیابی خواهند شد که به یک «اقدام مشترک» منجر شوند.
عدم همکاری تمامی کشورهای عضو این شورا در اقدامات دیپلماتیک عربستان، نه تنها قدرت نمادین عربستان سعودی را زیر سوال برد، بلکه حتی نشان داد که برخی کشورهای عربی حاضرند برای منافع خود عربستان سعودی را دور بزنند. آنها در سیاست های اعلانی خود از افزایش تنش در منطقه ناراحت هستند، اما هیچ تغییری را در سیاست های اجرایی خود اعمال  نمی کنند.
از سوی دیگر نهاد دیپلماسی در ایران نیز به خوبی توانست با کنترل جریان جهانی دیپلماسی، این بحران ساختگی را خاموش کند. سفرهای دیپلمات هایی از دانمارک، آلمان، اندونزی و افغانستان به همراه هیئت های اکادمیک و نظامی چینی به ایران همزمان با امتناع سران انگلیسی از سفر به ریاض تنها یک نمونه از انزوای آل سعود بود. اما گام مهمتر، سخنان وزیر خارجه بود که توانست موازنه دیپلماتیک را به سود جمهوری اسلامی ایران تغییر دهد.
در این راستا، اسپوتنیک با بازتاب واکنش منطقی دستگاه دیپلماسی ایران، به این موضوع اشاره می کند که این اقدامات عربستان ریشه در هراس سران آن دارد. اعراب به خوبی می دانند که پس از توافق هسته ای، تصویر ایران در منطقه و جهان از هرگونه تهدیدی زدوده شده است، بنابراین توجه مجامع جهانی به سمت عربستان سعودی به عنوان حامی تروریسم و تهدید امنیتی جهان معطوف خواهد شد. روزنامه ژاپن-تایمز نیز در گزارشی برگرفته از یادداشت توبین هارشاو، محقق موسسه بلومبرگ به شرایط منطقه پرداخته و «مسائل و مشکلات عربستان را بسیار بزرگتر از ایران می داند».
این روزنامه ژاپنی در گزارش خود چیدمان قدرت در عربستان سعودی و شکافهای اجتماعی به ویژه مذهبی را در این کور در وضعیت بحرانی به تصویر می کشد. در همین راستا عبدالله العالمی، تحلیلگر عرب، در یادداشت امروزش در «میدل ایست آنلاین» سال 2016 را یک سال بحرانی برای عربستان می داند. او نیز با ترسیم چهره نهاد قدرت و فقدان مشروعیت کافی سران سعودی در داخل، معتقد است عربستان باید بالاخره «نقشه راه برنامه گذار و توسعه» را در سال جاری به تصویب برساند. در غیر این صورت حتی بحران سازی در سیاست خارجی نیز نخواهد توانست، به داد سران سعودی برسد.
اما شاید ضربه آخر بر پیکر بحران مصنوعی آل سعود، واکنش نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه بود. استفان دی میستورا در گفتگویی با یورونیوز گفت: «در سفر به عربستان نوعی اطمینان را مشاهده کردم، که این مسئله باعث نگرانی و عدم اطمینان من و دبیر کل شد». وی در ادامه نیز اشاره کرد که سفرش به ایران و برخورد ایرانی ها نیز این نکته را به اثبات رساند که رفتار دولت عربستان سعودی هیچ تاثیری در معادلات منطقه به ویژه ماجرای سوریه نخواهد داشت.
بر اساس این گزارش، شاید اشاره به یادداشت روزنامه ویرتشافتس بلات اتریش بهترین جمع بندی باشد. چراکه این روزنامه نیز با بررسی دیپلماسی ایران در قبال وقایع منطقه معتقد است که ایران به دنبال کاهش تنش با عربستان است و علاقه ای به درگیری با همسایگانش ندارد. بنابر این نباید یک اعلامیه فاقد بار اجرایی را به عنوان یک امتیاز در معادلات منطقه ای قدرت بازتعریف کرده و مبنای عمل قرار گیرد.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن