واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزير بهداشت كلنگ بيمارستان سوختگي وقفي را زمين گذاشت!
تجمع و اعتراض تعدادي از اهالي منطقه مطهري تهران در ترازوي اولويتسنجي وزير بهداشت بر 25هزار سوختگي سالانه و نياز كشور به 2 هزار تخت سوختگي آن هم در حالي كه...
نویسنده : زهرا چيذري
تجمع و اعتراض تعدادي از اهالي منطقه مطهري تهران در ترازوي اولويتسنجي وزير بهداشت بر 25هزار سوختگي سالانه و نياز كشور به 2 هزار تخت سوختگي آن هم در حالي كه هم اكنون كمتر از نيمي از اين تعداد تخت را داريم، چربيد و موجب شد دكتر هاشمي مراسم كلنگزني ساخت بيمارستان سوختگي موقوفه عميدي را به دليل نارضايتي تعدادي از اهالي منطقه ترك كند!
يك ايران بود و يك بيمارستان سوانح سوختگي مطهري تهران. حادثه سوختگي مرتضي طلائي، نايب رئيس شوراي شهر تهران و مشكلاتي كه نه به عنوان يك فرد عادي بلكه به عنوان يك مسئول عاليرتبه شهري براي پذيرش و درمان خود با آن مواجه شد، وي را بر آن داشت تا به دنبال راهاندازي يك بيمارستان سوختگي ديگر براي تهران بيفتد. اين ماجرا با همراهي سازمان اوقاف در تدارك زمين از محل موقوفات مردمي و همراهي شهرداري تهران و توافقنامهاي با دانشگاه شهيد بهشتي تهران براي تأمين نيرو و تجهيزات مورد نياز به جرياني انجاميد كه روز گذشته دومين بيمارستان سوختگي تخصصي تهران آماده كلنگزني شد. در اين مراسم كه با حضور دكتر هاشمي وزير بهداشت و معاون درمان و چند تن از مشاوران وي، حجتالاسلام علي محمدي رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه كشور، سيدحسين هاشمي استاندار تهران، مرتضي طلايي عضو شوراي شهر و رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد، بنا بود كلنگ ساخت يك بيمارستان سوختگي ديگر براي تهرانيها زده شود اما دكتر سيدحسن قاضيزاده هاشمي در واكنش به جمعي از اهالي محله كه در اعتراض به تأسيس بيمارستان در منطقه معترض و معتقد بودند اين محل كاربري فضاي سبز دارد و با احداث بيمارستان محله درگير شلوغي و ترافيك ميشود، كلنگ اين بيمارستان را بر زمين گذاشت و گفت: اگر ميدانستم مردم راضي نيستند اصلاً به اينجا نميآمدم!
اصل ماجرا چه بود؟
داستان دومين مركز تخصصي سوختگي تهران به عبارت درستتر كشور با سوختگي تصادفي نايب رئيس شوراي شهر تهران و نپذيرفتن وي در بيمارستان طالقاني و همچنين بيتوجهي به اين بيمار مشهور در بيمارستان مطهري جدي شد. از نگاه وي اين حادثه نشان داد كه تهران يك مركز فوقتخصصي سوختگي ندارد. پس وقتي شهردار تهران و وزير بهداشت به عيادتش ميآيند از همانجا پيگير راهاندازي يك بيمارستان سوختگي ديگر براي تهران ميشود.
اين ماجرا موجب شد در ساخت بيمارستان موقوفه مرحوم دكتر ابوالحسن عميدي كه بنا به سند وقفنامه از سال 1338 براي مباحث سلامتي و درماني وقف شده بود، تسريع شود. شهريورماه سال گذشته بود كه تفاهمنامه ساخت و بهرهبرداري اين بيمارستان تخصصي سوانح سوختگي به امضاي دكتر علي اصغر پيوندي، رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي و مهندس عبدالرضا عابد، قائممقام سازمان اوقاف و امور خيريه رسيده بود. مطابق اسنادي كه روابط عمومي سازمان اوقاف و امور خيريه در اختيار خبرنگار اجتماعي روزنامه جوان گذاشته، موافقت اصولي با احداث اين بيمارستان در تاريخ 23 مهر سال گذشته از سوي وزارت بهداشت صادر شده و كميسيون ماده 5 شهرداري تهران هم در 10 اسفند ماه سال گذشته موافقت خود را با ساخت اين بيمارستان 180 تختي در منطقه 7واقع در خيابان مطهري بعد از تقاطع سهروردي اعلام كرده بود اما اين مراحل روز گذشته به ثمر رسيد تا كلنگ اين بيمارستان زده شود.
هويت محله صبا در برابر نجات جان سوختگان
روز گذشته وقتي بنا بود با حضور فرزند و برادر واقف اين بيمارستان كلنگ زني شود، وزير بهداشت با جمعي از اهالي محل مواجه شد كه معتقد بودند با تأسيس اين بيمارستان هويت محله باغ صبا از بين ميرود و همچنين امكان نشت آلودگي به علت تخصصي بودن بيمارستان سوانح و سوختگي وجود دارد. هاشمي به اين افراد گفت: اگر ميدانستم مردم به ساخت اين بيمارستان معترض هستند، نميآمدم. وي افزود: منافع مردم مهم است. حضور ما در جايي كه موضوع ساخت اين بيمارستان مورد توافق نيست، درست نبود. ما بايد در اين موضوع با مردم مذاكره كنيم تا آنها بپذيرند كه شهرشان از اين نظر مشكل دارد و در عين حال آسيب نميبينند. هاشمي در خصوص اعتراض مردم محلي براي ساخت اين بيمارستان گفت: شهرداري مقرراتي دارد و از نظر بار ترافيكي و نوع كاربري آن، مجوز ميدهد. اينكه شهرداري براي ساخت اين بيمارستان مجوز داده است يا خير من در جريان نيستم. نظر واقف اين بوده است كه اين زمين بايد براي ساخت مركز درماني استفاده شود. اوقاف متولي است و اينكه در اين زمين بيمارستان بايد ساخته شود يا مركز درماني يا تحقيقاتي بايد مطابق نظر قانون باشد. ممكن است حق با ساكنين باشد يا برعكس.
علتي مهمتر از نارضايتي اهل محل
مطابق آمارها بيشتر بيماران سوختگي فقيرند، اين در حالي است كه درمان هر درصد سوختگي 5 ميليون تومان هزينه دارد. وزير بهداشت با تأكيد بر اينكه با ساخت بيمارستان خاص سوختگي موافق نيستم، ادامه داد: معمولاً بيمارستان اختصاصي سوختگي مقرون به صرفه نيست. بيمارستان بايد جنرال باشد كه بتوان از تمام تخصصها براي درمان سوختگي استفاه كرد. اين موضوعي است كه شايد دليل اصلي فرار وزير از كلنگزني اين بيمارستان باشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]