واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
انتقاد نگارگر اثر «فاجعه منا» از جشنواره فجر و پاسخ دبیر جشنواره
هنرمند نگارگر اثری با موضوع «فاجعه منا» طراحی کرد و به دبیرخانه جشنواره فجر ارسال کرد؛ اما این اثر در مرحله اولیه داوری هم پذیرفته نشد که انتقاد این هنرمند را در پی داشت.
به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس، مرحله اول ارزیابی آثار هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در هفته گذشته به پایان رسید و از میان 9230 اثر ارسال شده به این رویداد هنری 378 اثر به مرحله دوم انتخاب آثار جشنواره هشتم راه یافت. در این دوره از جشنواره جمشید حقیقتشناس، بهرام کلهرنیا، رضا یساولی، بهمن عبدی، مهنوش مشیری، اصغر کفشچیان مقدم، ایرج نعیمایی، مهران هوشیار، محمدمهدی رحیمیان و پریسا خضابی عضو شورای هنری بودند. با توجه به کثرت آثار دریافتی به این جشنواره برخی از هنرمندان به انتخاب نشدن آثار خود انتقاد کردند. «امیررضا فقیهی» هنرمند نگارگر که اثرش با موضوع «فاجعه منا» بوده و به مرحله اولیه راه نیافته است نیز یکی از منتقدین است. وی در این باره اظهار داشت: پس از حادثهای که برای حجاج در منا اتفاق افتاد، مسئولان تأکید داشتند که این اتفاق مستندسازی شود. من هم به ذهنم رسید کار روی یک تابلوی هنری با این موضوع میتواند مثبت باشد. به همین دلیل، طراحی و اجرای آن را شروع کردم و هر روز هشت ساعت از وقتم را روی این اثر کار کردم. این روند تا آخرین روزهای فرصت ارسال آثار به جشنواره ادامه داشت.
فقیهی ادامه داد: با توجه به موقعیتی که اکنون رژیم سعودی عربستان ایجاد کرده این اثر میتوانست توجه خیلیها را در هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به خود جلب کند، اما داوران آن را کنار گذاشتند. وی افزود: خبر دارم که حدود 100 نفر از هنرمندان، به خصوص خوشنویسها و نگارگران نسبت به داوریهای امسال معترض هستند و میخواهند نامهای را در این زمینه خطاب به وزیر ارشاد بنویسند. گویا امسال داوران این دو رشته، تخصص و دانش لازم را ندارند.
فقیهی یادآور شد: وقتی از مسئولان دبیرخانه جشنواره تجسمی فجر دلیل کنار گذاشته شدن آثار را پرسیدیم، به ما گفتند ما از شما هنر سنتی نمیخواهیم، بلکه هنر معاصر و مدرن میخواهیم. توضیح دیگری نداشتند که به ما بدهند و آنچه گفتند ما را مجاب و متقاعد نکرد. در حالی که نگارگری و خوشنویسی جزو هنرهای ایرانی - اسلامی است و نمیدانم چه مشکلی با آن دارند. مجتبی آقایی دبیر هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در این باره در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: من در این رابطه جواب کلی میدهم چون در جریان جزئیات اثر آقای فقیهی نیستم؛ جشنواره رقابتی نیست و فضای تعاملی دارد؛ بعد از انتخاب اولیه تعدادی از دوستان معترض و منتقد دوباره به دبیرخانه مراجعه کردند تا در آثارشان تجدید نظر شود. وی ادامه داد: این هنرمند و دیگر هنرمندان به دبیرخانه و شورای هنری مراجعه کنند و ایده و پرداخت اثر وی مورد بررسی قرار گیرد. چون موضوع وی هم خوب است. نکته دیگر هم این بوده که ممکن است موضوع و ایده هنرمند خوب بوده اما به خوبی به آن نپرداخته باشد؛ که در این صورت در شورای هنری مطرح میشود تا به نتیجه برسد. آقایی یادآور شد: وی که اثر نگارگری ارائه داده است میتواند به آقای یساولی مراجعه کند و اگر اثرش قابل اصلاح کردن باشد، این کار را انجام دهد. وی در خصوص مراجعه این هنرمند به دبیرخانه جشنواره و پاسخی که دریافت کرده، گفت: در نمایشگاه آثاری با رویکرد هنرهای سنتی و نگارگری و نقاشی زیاد داریم. باید ببینیم این آثار واجد مسائل فنی بوده یا خیر که مورد پذیرش گروه شورای هنری قرار گیرد.
94/10/20 - 11:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]