تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس چيزى را در دل پنهان نداشت، جز اين كه در لغزش هاى زبان و خطوط چهره او آشكار شد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834031414




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت اجازه ارزان شدن برنج را نمی‌دهد/ بیش از 60 درصد مردم برنج خارجی می‌خورند


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: آمارها می گوید: میانگین مصرف سرانه برنج در ایران برای هر نفر 40 کیلوگرم در سال است.

به گزارش تراز ، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران معتقد است: میزان تولید داخلی ما با میزان برنج مصرفی در کشور تناسبی نداشته و کشور به طور متوسط به واردات بیش از 1.5 میلیون تن برنج در سال نیازمند است. از سوی دیگر اختلاف قیمت برنج ایرانی و خارجی آن قدری هست که مشتری برای خرید برنج قبل از هر چیزی به جیب خود فکر کرده و قیمت برنج را اولین ملاک خود برای خرید قرار دهد. از سوی دیگر قیمت های جهانی برنج در چند ماه اخیر به شدت کاهش یافته که طبعا باید بر قیمت برنج های وارداتی نیز موثر باشد. در این میان گمرک ایران معتقد است: قیمت پایه برنج برای تعیین میزان تعرفه های گمرکی تغییری نخواهد کرد و تعرفه ها بر اساس قیمت جهانی برنج در سال گذشته تعیین خواهد شد.از سوی دیگر مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به کمبود میزان تولید برنج داخلی می گوید: به دلیل کمبود عرضه برنج ما مجبور به واردات برنج هستیم در این میان بیش از 60 درصد مردم ایران به دلیل گرانی برنج ایرانی، توان خرید این برنج را ندارند. لذا افزایش قیمت برنج خارجی مستقیما بر سبد غذایی مردم تاثیر منفی خواهد گذاشت. گفتگوی تفصیلی پایگاه خبری- تحلیلی تراز با دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران درباره میزان واردات، دلایل بالا بودن هزینه تمام شده تولید در ایران، تعرفه های گمرکی و احتمال قاچاق برنج در ادامه می آید:

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران درباره تغییر تعرفه ها براساس قیمت جهانی برنج به خبرنگار تراز گفت: متاسفانه گاها موارد و موضوعات اشتباهی توسط افراد مسئول مانند نمایندگان مجلس در جامعه و رسانه ها مطرح می شود که جای تعجب فراوان دارد. وی درباره میزان تعرفه های گمرکی افزود: تعرفه در قوانین کشور یک پارامتر ثابت است که در قانون پیش بینی و تایید می شود. کشاورز ادامه داد: از زمانی که واردات برنج رفع ممنوعیت شده است میزان این تعرفه ها که 40 درصد قیمت برنج به همراه 500 تومان سود بازرگانی برای هرکیلو، ثابت بوده است.


دبیر انجمن واردکنندگان برنج اظهار داشت: باید توجه داشت برای تعیین تعرفه 40 درصد رقمی ملاک قرار می گیرد که مسئولان گمرک آن عدد را به عنوان پایه ارزشی آن کالا مطرح می کنند. در 3 سال گذشته دفتر تعیین ارزش گمرک برای تعیین پایه ارزش برنج از انجمن ما به عنوان یک مرجع رسمی استعلام می کرد که ما نیز تمام قیمت ها را از انجمن های تخصصی کشورهای صادرکننده گرفته و با گرفتن میانگین، عددی را به آنها ارائه می دادیم.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه، در یک سالی که واردات برنج ممنوع بود گمرک به دلیل عدم ثبت سفارش برنج مدعی بود: چون ثبت سفارشی صورت نمی گیرد دلیلی نیز برای تعیین و تغییر قیمت پایه وجود ندارد. کشاورز افزود: علی رغم اینکه ما رسما قیمت ها را اعلام کرده بودیم به محض رفع ممنوعیت واردات، گمرک همان قیمت پایه سال قبل را برای برنج های وارداتی در حالی تعیین کرد که قیمت های جهانی به شدت کاهش یافته بود.
وی با اشاره به تغییرات قیمت جهانی برنج تصریح کرد: قیمت هر تن برنج هندی با تلورانس 5 درصد که قبلا 10 درصد بوده است در حال حاضر 895 دلار از سوی گمرک اعلام شده است. این واردکننده برنج ادامه داد: این در حالی است که ارزش واقعی هر تن برنج 700 دلار است. یعنی با تعیین قیمت 850 دلار 40 درصد تعرفه گمرک عدد بزرگتری خواهد شد. که در این میان فاصله 700 تا 895 دلار چیزی حدود 195 دلار است. کشاورز تصریح کرد: یعنی در ازای هرتن برنج 195 دلار به صورت ارز از کشور خارج می شود. ضمن اینکه هر دلار با قیمت 3 هزار تومان به ما فروخته می شود که این موضوع به معنای ضرر 700 تومانی دولت در ازای هر دلار است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در ادامه گفتگوی خود با پایگاه تراز گفت: حتی اگر 5 درصد تلورانس را، از مبلغ موجود کم کرده و قیمت هر تن برنج را 850 دلار در نظر بگیریم باز در هرتن برنج 150 دلار اختلاف قیمت وجود دارد که ما بارها با محاسبات و عدد و رقم به دوستان ثابت کرده ایم که عدم کاهش تعرفه ها علاوه بر واردکنندگان حتی به ضرر دولت و مردم تمام خواهد شد.
وی درباره دلایل عدم کاهش تعرفه ها توسط گمرک تصریح کرد: متاسفانه توجیهی که توسط مسئولین گمرک و دولت صورت می گیرد این است که اگر قیمت برنج های خارجی ارزان شود تولید داخلی مورد تهدید قرار می گیرد. کشاورز بیان داشت: این در حالی است که فصل برداشت برنج داخلی تمام شده و الان برنج های موجود دست دلال ها و کارخانه داران است. وی ادامه داد: اگر دولت با این اقدامات باعث گران شدن برنج شود این افزایش قیمت ها از سفره مردم خارج شده و هیچ نفعی نیز به کشاورزان نخواهد رسید.

این فعال بازار برنج خاطرنشان کرد: طبق آمارها، بیش از 63 درصد مردم که عموما ازاقشار متوسط و پایین جامعه هستند به خاطر ارزان تر بودن برنج خارجی وعدم توان خرید برنج ایرانی از این نوع برنج مصرف می کنند. وی با طرح سوالی از مسئولین دولت یازدهم پرسید: چرا باید به نام حمایت از تولید ملی 630 تومان قیمت ها را افزایش دهیم که در نتیجه آن مصرف کننده ایرانی متضرر شود.
کشاورز در ادامه گفتگو افزود: سود بازرگانی که 500 تومان برای هرکیلو برنج از واردکنندگان اخذ می شود به نوعی همان حمایت از تولید داخلی است ضمن اینکه اگر ما تا پایان سال جاری فقط 700 هزار تن برنج وارد کشور کنیم چیزی حدود 105 میلیون دلار ارز اضافه، از کشور خارج می شود.
وی با اشاره به لزوم حمایت از تولید داخلی تصریح کرد: بهتر است دولت به جای این اقدامات که مستقیما بر سفره مردم تاثیر گذار است هزینه تمام شده کالاهای داخلی را کاهش دهد. کشاورز افزود: 35 سال است که شعار حمایت از تولید داخلی میدهیم در حالی که حمایت اصولی از تولید ملی این است که با کاهش هزینه ها قیمت های تمام شده ما با کالاهای مشابه خارجی رقابتی شوند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران درباره میزان واردات برنج به کشور اظهار داشت: چیزی که ما به طور متوسط از سال های 90 تا به امروز شاهد آن هستیم این است که ما سالیانه به طور متوسط 1.5 میلیون تن کسری برنج داریم که درصورت تولید 1.7 میلیون تن برنج در داخل کشور، مجموعا نیاز کشور 3.2 میلیون تن است که به عبارتی برای 80 میلیون جمعیت سرانه مصرفی حدود 40 کیلوگرم برای هر نفر است.
کشاورز با اشاره به میزان تولید داخلی برنج افزود: اگر تولید 1.7 میلیون تن برنج در داخل کشور را قبول کنیم برای تامین نیاز برنج کشور باید حداقل 1.5 میلیون تن برنج دیگر از مبادی رسمی کشور وارد کنیم. وی تصریح کرد: توصیه و درخواست ما از دولت این است که اگر این اتفاقات و سازو کارها منطقی نباشد قطعا قاچاق ایجاد خواهد شد.
این واردکننده برنج تاکید کرد: من به شما قول می دهم اگر با همین روند جلو رفته و دولت بر افزایش قیمت برنج وارداتی اصرار داشته باشد بازار مناسبی برای قاچاقچیان ایجاد خواهد شد که هیچ کس به اندازه قاچاقچیان از این بازار منتفع نخواهد شد.
مسیح کشاورز ضمن تاکید بر اولویت دولت در حمایت از برنج ایرانی گفت: همه ما دوست داریم کاشت، برداشت و خرید و فروش برنج ایرانی رونق پیدا کند اما قطعا این رونق باید از طریق زیرساخت های اصولی آن فراهم شود. وی با اشاره به کشور هند تصریح کرد: برای مثال برنج هندوستان در حال حاضر با طی کیلومترها مسافت با قیمتی معادل 2 هزار تومان فروخته می شود اما چطور برنج تولید ما با تمام حمایتی که از تولید داخلی صورت می گیرد حدود 8 تا 9 هزار تومان قیمت دارد؟ وی در خاتمه گفت: متاسفانه ما همیشه در حال انجام توصیه های اخلاقی به یکدیگر هستیم در حالیکه در عرصه اجرا به توصیه های کاربردی نیاز است.







زمانبندی انتشار: 20 دى 1394 - 08:47





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن