تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هركه خوش دارد دعايش هنگام سختى مستجاب شود، هنگام آسايش، بسيار دعا كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849120691




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانه وسوسه‌انگیزی که از "هشدار" گذشت


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: یکشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۴:۲۱




1452346511435_0.jpg

در تقاطع خیابان صفی‌علیشاه و ورودیِ میدان بهارستان از سمت غرب، بالای دیوارهای سفیدِ سیاه شده از دود اتوبوس‌ها، سرستون‌های خانه‌ای با سقف شیروانی است که هر نگاه به آن، وسوسه‌ای برای‌ آشنا شدن با فضای داخلی این خانه را به همراه دارد، خانه‌ای که حالا وضعیت هشدار را هم پشت سر گذاشته... به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، تا همین دو - سه هفته پیش کیوسکی بزرگ و تیره فضای ورودی میدان بهارستان را پوشانده بود، کیوسکی برای استراحت رانندگان اتوبوس‌های درون شهری که موقعیت قرارگیری‌اش باعث ندیده شدن یکی از قدیمی‌ترین بناهای میدان بهارستان بود، اما حالا هم آن کیوسک حذف شده، هم کارگران در حال کشیدن دستی به سر و روی آن هستند. این روزها اگر گذرتان به میدان بهارستان خورد، دیگر نه نشانی از آن کیوسک سیاه‌رنگ و بزرگ می‌بینید و نه دل‌تان می‌گیرد از محبوس شدن سرستو‌ن‌های قاجاری در ورودی این خیابان. هرچند براساس مطالب تاریخی منتشر شده، همه‌ی فضای این میدان را تا زمان فتحعلی شاه قاجار فقط سه باغ «نظامیه»، «سپه‌سالار» و «نگارستان» پر کرده بود، به همین دلیل میدان را تا اواخر دوره سلطنت رضاشاه میدان «نگارستان» می‌نامیدند، باغ و کاخی در شمال میدان که به‌ دستور فتحعلی شاه قاجار به عنوان خانه تابستانی شاه قاجار در خارج از شهر تهران ساخته شد. اما براساس اسناد و عکس‌های باقی مانده از آن زمان، حالا همین خانه پلاک 24 در ابتدای میدان بهارستان دست‌کم از سال 1264 شمسی در عکس‌ها حضور داشته است. این یعنی، خانه‌ی پلاک 24 عمری دست‌کم 130 ساله دارد، حال مشخص نیست چه زمانی و توسط چه کسی ساخته شده و چه افرادی در آن زندگی کرده‌اند؟ از کارگرانی که در حال ساماندهی بخش‌هایی از حیاط خانه‌اند، می‌خواهم اطلاعاتی از بنا بگیرم، که آن‌ها آدرس چند پلاک جلوتر، یعنی ساختمان سفید رنگ بین کلانتری و بانک تجارت را می‌دهند. روی در ورودی، تابلویی زرد رنگ با آرم سازمان زیباسازی و نوشته‌ی «پروژه بهسازی و ساماندهی نما و منظر میدان بهارستان» نصب شده است، بنایی که به نظر می‌رسد خودش هم به تازگی سروسامان گرفته است.

بخش‌های الحاقی خانه قاجاری پلاک 24

مهدی هاشمی، مدیر پروژه بهسازی و ساماندهی نما و منظر میدان بهارستان که از اواسط امسال تیم‌اش را در میدان بهارستان و برای ساماندهی جداره‌های این میدان تاریخی به خصوص جداره‌های 15 بنای تاریخی‌اش مستقر کرده، درباره‌ی بنای تاریخی پلاک 24 به خبرنگار ایسنا می‌گوید: براساس طرح بهسازی و ساماندهی میدان، این بنا که مالکیت آن در اختیار بانک مرکزی است و در اسناد و تصاویر سال 1264 نیز وجود داشته، نیز در طرح قرار دارد و در حال حاضر استحکام‌بخشی جداره‌های بیرونی آن در دستور کار است. او با بیان این‌که برخی اطلاعات این بنا را از مغازه‌داران قدیمی میدان و کوچه‌های اطراف گرفته، ادامه می‌دهد: با توجه به موقعیت قرارگیری در نزدیکی ساختمان مجلس و زمان ساخت آن،‌ به نظر می‌رسد این بنا چیزی شبیه یک ویلای شخصی متلعلق به یک تاجار یا وکیل متمول مجلس بوده که حالا مالکیت آن در اختیار بانک مرکزی است. این پیمانکار سازمان زیباسازی درباره‌ی طرحی که قرار است روی این بنا انجام شود، نیز می‌گوید: با توجه به اسناد موجود دیوارهای این بنا متعلق به پهلوی دوم است و فقط ستون‌های آن قاجاری است، به همین دلیل با تخریب دیوارهای الحاقی، به جای‌ آن‌ها نرده نصب می‌شود و جداره‌ها مرمت و باززنده سازی می‌شوند. او وضعیت کنونی این بنا را براساس اظهارنظرهای کارشناسان متخصص میراث فرهنگی عبور از نقطه‌ی زرد و هشدار و رسیدن به نقطه‌ی قرمز بیان می‌کند و می‌افزاید: باد و باران در زمستان به راحتی بخش‌های مختلف این خانه را پایین می‌آورد، اگر بانک مرکزی نیز درگیر مرمت فضای داخلی خانه شود، استفاده‌های مناسب و خوبی می‌توان از این بنا داشت. وی حداکثر اقدامی که سازمان زیباسازی برای این بنا می‌تواند انجام دهد را برگرداندن دیواره‌های این بنا به حالت گذشته و مرمت پوسته‌ی بنا می‌داند و می‌گوید:‌ در کنار این اقدام اگر مالک بنا مرمت داخلی ساختمان که نیازمندی‌های مهم آن و برای حفظ میراث معماری بناست را برعهده بگیرد،‌ می توان این بنای ارزشمند را از خطر تخریب صددرصدی نجات داد. به گزارش ایسنا، این خانه یک جیاط پشتی هم دارد، حیاطی که نمای آن فقط از خیابان صفی‌علیشاه دیده می‌شود، با ستون‌های قرینه‌ی همین‌ستون‌ها در میدان بهارستان، که به نظر می‌رسد هنوز تیم ساماندهی میدان اجازه‌ی ورود و ساماندهی آن را نگرفته است.

خانه قاجاری پلاک 24



خانه قاجاری پلاک 24



خانه قاجاری پلاک 24



خانه قاجاری پلاک 24



خانه قاجاری پلاک 24



جای خالی سوله رانندگان اتوبوس مقابل خانه قاجاری پلاک 24



خانه قاجاری پلاک 24

انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن