تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هيچ شفيعى براى زن نزد پروردگارش نجات بخش تر از رضايت شوهرش نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854189782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رشد و کسری بودجه دو روی سکه دخل و خرج آموزش عالی


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رشد و کسری بودجه دو روی سکه دخل و خرج آموزش عالی
به‌رغم نرسيدن لايحه برنامه بودجه سال آينده به بهارستان، اخبار غيررسمي رسيده از بودجه 95 باعث آغاز تحليل‌ها در مورد نحوه بودجه‌ريزي دولت يازدهم شده است.
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌ انتظام 


به‌رغم نرسيدن لايحه برنامه بودجه سال آينده به بهارستان، اخبار غيررسمي رسيده از بودجه 95 باعث آغاز تحليل‌ها در مورد نحوه بودجه‌ريزي دولت يازدهم شده است. اين تحليل‌هاي مبتني بر شنيده‌ها و گزارش‌هاي غيررسمي در برخي موارد از جمله بودجه آموزش عالي در بخش‌هاي گوناگون اعم از بخش‌هاي هزينه‌اي و پژوهشي باعث ايجاد نگراني‌هايي در ميان صاحبنظران و تحليلگران شده است. تازه‌ترین گزارش‌های مبتنی بر شنیده‌ها حاکی از افزایش 4 درصدی بودجه دانشگاه‌ها و کاهش نرخ افزایش بودجه آموزش عالی است. این در حالی است که بودجه سال جاری دانشگاه‌ها کفاف دخل و خرج آنها را نداده و کسری بودجه گریبانگیر بسیاری از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه‌های بزرگ کشور است.
حدود سه روز از اولين واكنش رسمي به سهم آموزش عالي از بودجه پيشنهادي دولت براي سال آينده مي‌گذرد؛ واكنشي كه طي آن حجت الاسلام عليرضا سليمي يكي از اعضاي كميسيون آموزش نسبت به بودجه‌بندي پيشنهادي دولت در حوزه آموزش عالي براي سال 95 ابراز نگراني كرد. وي در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها با اشاره به مباحثي كه كميسيون تلفيق در خصوص آموزش عالي پيگيري خواهد كرد، گفت: بودجه‌اي كه به آموزش عالي اختصاص داده شده راضي‌كننده نيست، طبق اخباري كه به ما رسيده، تنها ۴ درصد بودجه دانشگاه‌ها افزايش يافته است كه اگر اين اتفاق در لايحه بودجه ۹۵ رخ دهد، واقعاً فاجعه خواهد بود. البته مجلس پيشنهاد اضافه شدن بودجه را خواهد داد، ما در اين بخش واقعاً نگرانيم و اميدواريم اين خبر صحيح نباشد و اگر صحيح است، قبل از ارائه لايحه توسط دولت تصحيح شود.
عضو كميسيون آموزش در تلفيق ادامه داد: بودجه پژوهشي كشور بسيار كم است، ميزان اختصاص بودجه پژوهشي از توليد ناخالص ملي بايد به ۴ درصد برسد اين درحالي است كه اكنون اين بودجه كمتر از نيم درصد است. وي افزود: از مباحث ديگر كه در كميسيون تلفيق پيگيري خواهد شد، حقوق اساتيد است كه با توجه به فعاليت و تلاشي كه دارند، راضي‌كننده نيست.
سليمي يادآورشد: وضعيت كيفيت خوابگاه‌ها، غذاي دانشجويي و سرويس‌هايي كه به دانشجويان ارائه مي‌شود هم راضي‌كننده نيست و در اين خصوص نيز بحث خواهيم كرد.
اين عضو كميسيون آموزش در بخش ديگري از بيان دغدغه‌هاي مستأجران خانه ملت نگاه كلان‌تري را مبذول داشته و ادامه داد: در زمينه توسعه شركت‌هاي دانش‌بنيان نيز بايد گام‌هاي خوبي برداشته شود، ما هنوز در اين زمينه عقب هستيم، تعداد شركت‌هاي ما در حد ظرفيت كشور نيست. وي افزود: بحث حمايت از نخبگان يك اسم است و هنوز آنگونه كه شايسته است از اين نخبگان حمايت واقعي نشده است.
مسائل و مصائب دانشگاه فني و حرفه‌اي و اساتيد بازنشسته و همچنين رعايت نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه‌هاي سراسر كشور از ديگر محورهايي بود كه طبق گفته سليمي قابليت پيگيري در كميسيون تلفيق را دارد.
اظهارات اين نماينده مجلس در حالي بيان مي‌شود كه دولت ارائه لايحه برنامه بودجه 95 را به نيمه دوم دي‌ماه موكول كرده است و تا كنون هيچ پيش‌نويسي هم از آن منتشر نشده است.
 
دوگانه بودجه‌اي وزارت علوم
به طور كلي در رابطه با بودجه وزارت علوم دو ديدگاه وجود دارد؛ يكي اينكه بودجه وزارت علوم مثل آموزش و پرورش به صورت متمركز در اختيار ستاد قرار بگيرد و بعد از طريق ستاد و طبق جداول بودجه‌اي به استان‌ها و صف تخصيص داده شود. در اين صورت وزارت علوم پاسخگوي ديوان محاسبات و مجلس خواهد بود. (چنانكه در حال حاضر اين اتفاق مي‌افتد). در ديدگاه دوم بودجه اعم از تملك، دارايي و هزينه كرد مستقيماً در اختيار هيئت امناي دانشگاه‌ها و مراكز علمي و آموزشي قرار بگيرد و وزارت علوم فقط نظارت كند. ديدگاه دوم به نظريه مديريتي استقلال دانشگاه‌ها كه از قبل از انقلاب فرهنگي در كشور مطرح بود نزديك‌تر است. صورت تعديل يافته‌اي هم براي اختصاص بودجه دولتي به دانشگاه‌ها و مجموعه آموزش عالي وجود دارد كه طي آن رديف مستقل براي دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده و بودجه حمايتي در اختيار وزارت علوم قرار مي‌گيرد. هر كدام از اين صورت‌ها استدلال‌هايي دارد.
اولي: كمك قابل ملاحظه‌اي به دانشگاه‌هايي مي‌شود كه نمي‌توانند بودجه جذب كنند و در نتيجه سطح كيفي آنها حفظ شده و مانع ايجاد فاصله آموزشي و پژوهشي در دانشگاه‌هاي كشور مي‌شود. از طرفي قدرت مانور وزارت علوم را حفظ كرده‌ايم و دست آن را در اعمال مديريت باز گذاشته‌ايم.
دومي: اگر بودجه در اختيار وزارت علوم قرار بگيرد، رفتار سليقه‌اي و تا حدودي متأثر از سياست‌هاي جناح حاكم بر مديريت كشور رقم مي‌خورد و اين ابراز سليقه افق‌هاي بلند را خرد كرده و تحقق آنها را از دستور كار خارج مي‌كند.
البته ديوان محاسبات در هر دو حال مي‌تواند با نظارت دقيق از هرگونه انحراف جلوگيري كند، اما باز هم در مورد بودجه‌ريزي وزارت علوم بايد دقت شود، وزارت علوم، دانشگاه‌ها و مراكز نظارتي در مقابل هم قرار نگيرند.
 
رشد و كسري بودجه دو روي سكه
از سوي ديگر مطالعه روند رشد بودجه آموزش عالي نشان مي‌دهد كه بودجه سال جاري اين بخش كشور نسبت به سال گذشته رشد 24 درصدي را تجربه كرده است. با اين حال تا جايي كه مديران آموزش عالي و رؤسا و سرپرستان دانشگاه‌ها در طول سال از سوي شخص وزير اجازه يافته و مصاحبه‌اي انجام داده‌اند از كسري بودجه در بخش هزينه‌اي دانشگاه‌ها و پژوهش خبر داده‌اند.
به بيان ديگر روند افزايشي بودجه در بخش آموزش عالي و با الگوي بودجه‌ريزي مركزي و متمركز تا سال جاري هم نتوانسته بيماري كسري بودجه دانشگاه‌ها را درمان كند. حال چنانچه گمانه‌زني‌ها در مورد كاهش نرخ افزايش بودجه‌بندي براي آموزش عالي در بخش‌هاي مختلف از متوسط اين ضريب در سال‌هاي گذشته كمتر باشد، دلايل نگراني صاحبنظران نسبت به شرايط اعتباري دانشگاه‌ها و مراكز علمي و پژوهشي بيش از پيش نمايان مي‌شود. در عين حال كه به نظر مي‌رسد منظومه ضربه زدن به روند رو به رشد نرخ توليد علم در كشور به شكل نامحسوسي در حال تكميل شدن است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن