واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سهمیه استخدام روی دست آموزش وپرورش بیش از ۱۴۷ هزار نفر برای بهدست آوردن سهمیه استخدامی ۳۷۰۰ تایی وزارت آموزش و پرورش، داوطلب آزمون استخدامی شدند در نهایت نه تنها این ظرفیت پر نشد بلکه احتمال سوخت ۴۰۰ سهمیه نیز وجود دارد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، علی اصغر فانی، هشتم اردیبهشت سال ۹۴ از دریافت مجوز کتبی استخدام ۵ هزار نیرو در وزارت آموزشوپرورش خبر داد. پس از اعلام این خبر حاشیه های فراوانی به وجود آمد و تاریخ برگزاری آزمون استخدامی یکی از سوالات و ابهامات مطرح شده توسط داوطلبان علاقهمند به شرکت در این آزمون بود، پس از اعلام تاریخ های مختلف از سوی مسئولان آموزش وپرورش در نهایت پس از گذشت چهار ماه از دریافت مجوز، ۲۷ شهریور ماه این آزمون برگزار شد.
بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش تعداد ۳۷۰۰ نفر از طریق آزمون استخدامی وارد دستگاه آموزش و پرورش می شدند و تعداد ۱۳۰۰ نفر نیز با استفاده از سهمیه خانواده شهدا و ایثارگران جذب می شدند.
تعداد ۱۷۸ هزار و ۵۳ نفر در تاریخ پانزدهم مرداد ماه سال ۱۳۹۴ در آزمون استخدام پیمانی وزارت آموزش و پرورش ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۴۷ هزار و ۶۱۸ نفر در آزمون حاضر شدند.
سازمان سنجش آموزش کشور متولی برگزاری این آزمون بود و اسامی پذیرفته شدگان چند برابر ظرفیت نیز از طریق سایت سازمان سنجش ۱۶ آبان ماه اعلام شد و از بین حدود ۱۵۰ هزار نفر شرکت کننده، ۱۰ هزار نفر یعنی چند برابر ظرفیت در مرحله نخست و برای مصاحبه پذیرفته شدند.
فرایند گزینش و مصاحبه از پذیرفته شدگان مرحله اول از بیستم آبان ماه آغاز شد و به گفته مسئولان آموزش و پرورش نتایج آن قرار بود اوایل آذر ماه اعلام شود و دهه ی آخر آذر ماه دوره های یکساله آموزشی در دانشگاه فرهنگیان برگزار شود اما اکنون که در دهه دوم دی ماه هستیم تاکنون خبری از اعلام نهایی اسامی نیست.
حاشیه های این آزمون تمامی ندارد و اکنون از وجود ۴۰۰ ظرفیت خالی که نتیجه سیاست پذیرش بوم برای بوم وزارت آموزش و پرورش است خبر داده می شود و احتمال سوخت سهمیه ها وجود دارد.
این در حالی است که بسیاری از معلمان آزاد که در دورافتاده ترین روستاها بدون بیمه و حقوق تدریس می کردند به دلیل متناسب نبودن رشته یا محدودیت سنی و جغرافیایی که در دفترچه آزمون استخدامی آمده بود نتواستند در آزمون استخدامی وزارتخانه ای که سال ها برای دانش آموزان، آن هم در مناطق محروم زحمت کشیده اند شرکت کنند.
پیش از این نیز؛ دریافت مجوز و برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش وپرورش با کش و قوس و حاشیه های مختلف مواجه بود، اکنون نیز اعلام نشدن نتایج نهایی این آزمون و شروع دوره های یکساله در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شدگان مرحله اول را در بلاتکلیفی قرار داده است و این پرسش نیز به ذهن می آید؛ آیا در شرایطی که بسیاری از حق التدریس ها به وضعیت خود اعتراض دارند، این سهمیه ها سوخت می شود؟
درباره استفاده از ظرفیت های خالی افقی مشخص نشده است
در این ارتباط، محمد فاضل به خبرنگار مهر درباره تکلیف ظرفیت های خالی می گوید: در این زمینه افقی مشخص نشده است، لذا نمی توانیم اظهار نظر کنیم اما از حداکثر ظرفیت آموزش و پرورش استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: برای استخدام ضوابطی را سازمان مدیریت تعیین می کند که سازمان های دیگر موظف به اجرا و رعایت آن هستند، ما نمی توانیم افرادی را که از نظر سن و مدرک تحصیلی شرایط استخدام را ندارند حتی اگر ظرفیت خالی هم داشته باشیم استفاده کنیم.
فاضل تصریح کرد: در آزمون استخدامی تعداد شرکت کنندگان آمار بالایی داشت و در استان ها اگر ظرفیت خالی ماند به این دلیل بود که واجد شرایط کم داشتیم بنابراین از اختیارات ما نیست که از افرادی که شرایط آنها مطابق با ضوابط سازمان مدیریت نیست، استفاده کنیم بلکه باید قانون را رعایت کنیم.
مشاور وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: نتایج نهایی آزمون از سوی سازمان سنجش اعلام می شود و بلافاصله پس از اعلام نتایج دوره های آموزشی در دانشگاه فرهنگیان گذاشته می شود، قطعا آن ها در سال تحصیلی آینده مشغول تدریس می شوند.
اسامی ۴۶۰۰ پذیرفته شده نهایی در هفته جاری اعلام می شود
«اسامی ۴۶۰۰ پذیرفته شده نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش در هفته جاری اعلام خواهد شد و پس از آن روند گزینش شروع میشود. دورههای آموزشی دانشگاه فرهنگیان نیز از اواخر دی آغاز میشود و از فرصت تابستان نیز برای آموزش این افراد استفاده خواهد شد» این گفته های سلیمی جهرمی رئیس مرکز برنامهریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش است که در ادامه از خالی ماندن ۴۰۰ ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش خبر می دهد و می گوید: در بخشی از این ظرفیتها، نیروی حد نصاب علمی و یا حد نصاب مصاحبه وجود نداشته است، بنابراین نیرویی برای آن ظرفیت مشخص نشده است.
بیش از ۱۴۷ هزار نفر برای به دست آوردن یکی از سهمیه های استخدامی ۳ هزار و ۷۰۰ تایی وزارت آموزش وپرورش، داوطلب آزمون استخدامی این وزارت خانه شدند در نهایت نه تنها ظرفیت پر نشد بلکه خالی نیز ماند و احتمال سوخت ۴۰۰ سهیمه نیز وجود دارد، این نشان می دهد برای فرایند استخدامی تدابیری اندیشیده نشده بود همانطور که با گذشت چهار ماه از برگزاری آزمون نتایجی اعلام نشده و برای پر شدن ظرفیت نیز برنامه ای وجود ندارد.
منبع: مهر
94/10/12 - 15:39 - 2016-1-2 15:39:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]