واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: در نشست شورای عالی سیاستگذاری تئاتر فجر چه گذشت؟
نشست شورای عالی سیاستگذاری با حضور اعضای این ستاد در سالن نشستهای معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
آفتاب : در این نشست مهدی شفیعی در سخنان کوتاهی با تاکید بر وقوع اتفاقات جدید در حوزه تئاتر کشور بر کمیت بسیار زیاد خروجی فارغالتحصیلان رشته تئاتر از مراکز آموزش عالی تصریح کرد: این مساله شرایط جدیدی برای مدیریت تئاتر به وجود آورده که چندان آسان نیست.
وی با اشاره به این نکته که کمبود متخصص در بخشهای گوناگون این رشته یکی دیگر از مشکلات حوزه تئاتر محسوب میشود، تامین سخت افزار برای عرضه تولیدات هنرمندان و فارغ التحصیلان و همچنین تضمین حداقلی حمایت از هنرمند و آثار هنری در حوزه تئاتر را از جمله مسائلی دانست که توجه به آنها میتواند معضلات ریشهای تئاتر کشور را برطرف سازد.
مدیر کل هنرهای نمایشی همچنین با تقدیر از حضور فعالانه بخش خصوصی در حوزه تولید و نمایش تئاتر، استقبال گسترده عامه مردم و هنرمندان از ظرفیتهای ایجاد شده توسط بخش خصوصی را نشانه نوید بخشی برای توسعه فعالیت این بخش در عرصه تئاتر دانست.
بنا بر این گزارش،در ادامه این جلسه، سعید اسدی دبیر سی و چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با تشریح فعالیتهای انجام شده در جشنواره سی و چهارم بر توجه لازم ، عملیاتی و غیر شعاری به محورهای نه گانه مندرج در فراخوان جشنواره که به نوعی سیاستهای این دوره جشنواره تئاتر فجر را تشکیل میدهند اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با برنامهریزیهای صورت گرفته و مشارکت هنرمندان تئاتر کشور دستیابی به اهداف نه گانه در فراخوان جشنواره محقق و این اهداف صرفا به شکل شعاری و نمادین باقی نماند و عملا محقق گشت.
مهرداد رایانی مخصوص مدیر بخش بین الملل جشنواره نیز پس از سخنان سعید اسدی در گزارش کوتاهی نحوه انتخاب و حضور آثار شرکت کننده در بخش بین الملل را برای حاضران تشریح کرد.
بر پایه این گزارش حسین مسافر آستانه عضو این شورا با تقدیر از فعالیتهای صورت گرفته مطابق برنامه و اهداف لزوم برگزاری قدرتمندتر جشنواره و تثبیت آن در عرصه بین الملل را در گرو برنامه ریزی چند ساله و حضور سعید اسدی به عنوان دبیر جشنواره برای یک دوره پنج ساله دانست.
در ادامه ایرج راد مدیر عامل خانه تئاتر و عضو دیگر شورا نیز با تقدیر از اقدام صورت گرفته در این دوره جشنواره در بخش نمایشنامه نویسی و تاکید بر این نکته که یکی از مشکلات محتوایی تئاتر همواره در بخش نمایشنامه بوده ضرورت توجه بیشتر به نمایشنامه نویسان برگزیده جشنواره را خواستارشد و تاکید کرد تا برگزیدگان نمایشنامه نویسی جشنواره به طور مستمر در کارگاههای مختلف تحت نظر و آموزش اساتید فن قرار گیرند تا درحوزه نمایشنامه نویسی کمبودها برطرف شود.
وی همچنین با اشاره با آمار بالای پنجاه درصدی مشارکت هنرمندان استانهای سراسر کشور در جشنواره امسال بر لزوم توجه و کشف استعدادهای تئاتر در نقاط مختلف کشور تاکید و تصریح کرد: لازم است تا امکانات نرم افزاری و سخت افزاری برای رشد و پیشرفت این استعدادها فراهم شود تا از این رهگذر تئاتر ایران نیز شاهد رشد اصولی و اساسی باشد.
مهندس مرتضی کاظمی نیز در ادامه جلسه شورای عالی سیاست گذاری جشنواره تئاتر فجر با تقدیر از اقدامات انجام شده توجه به نسل جوان را از ضرورتهای برگزاری جشنواره دانست.
دعوت از کمپانی های معتبر و شناخته شده بین المللی در عرصه تئاتر به کشور برای شناخت بیشتر و بهتر از ظرفیتهای تئاتر ایران، اتصال تئاتر ایران به جریان جهانی تئاتر از طریق شرکت در کنفرانس ها و سمینارهای بین المللی و یا حضور با آثار تئاتری در جشنوارههای گوناگون و معتبر تئاتری دنیا که سبب رشد و ارتقای تئاتر کشور در داخل و همچنین سراسر دنیا خواهد بود از نکات دیگری بود که مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانش بر آنها تاکید کرد.
در خاتمه این نشست علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مثبت ارزیابی کردن نشست های شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر فجر و تاکید بر استمرار جلسات این شورا، توجه به حضور گسترده آثار نمایشی در شبکه نمایش خانگی کشور به عنوان یکی از ظرفیتهای مغفول مانده ارتباط آثار تئاتری با مردم، توجه به تبلیغات تئاتر به شیوههای نوین برای جلب و جذب بیشتر مخاطبان و توجه به مدیریت فایده بیش از مدیریت هزینه را مورد تاکید قرار داد.
اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر فجر متشکل از علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهندس مرتضی کاظمی مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی، سعید اسدی دبیر سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، ایرج راد مدیر عامل خانه تئاتر، خلیل ارجمندی مدیر عامل صندوق اعتباری هنر، سید حسین هاشمی استاندار تهران، مصطفی پور محمدی (معاون سیما سازمان صدا و سیما)، محسن مومنی شریف (رییس حوزه هنری)، ، محمود صلاحی (رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران)، عیسی علیزاده (مدیر عامل سازمان زیبا سازی) دکترعلی منتظری ،حسین مسافر آستانه و اردشیر صالحپور هستند.
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]