واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر؛
مهربانی به قلب دیوارها رسید/ خشتهایی از محبت
شناسهٔ خبر: 3013424 - پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۷
استانها > مازندران
ساری - در گوشه و کنار مازندران دیوارهایی با خشتهایی از مهربانی بناشده که مهرورزی بر آن نقش بسته است، پس اگر نیازمندی بردار و توانایی، بگذار و بگذر. خبرگزاری مهر - گروه استانها: در روزهای اخیر، دیوارهای از جنس مهربانی از گلوگاه تا رامسر کشیده است که تفاوتشان با دیگر دیوارهای بتنی و سیمانی، عشق به همنوع است. در پشت این دیوارهای خشتی آدمهایی چشمانتظار نشستهاند تا با کمکهای خیرخواهانه همنوعان، لباس گرم را بر تن بپوشانند و زمستان سرد را به بهار پر از امید و مهربانی پیوند دهند. نیاز نیست همه داراییات را به رخ بکشی، کافی است سهمت از مهربانی تنها یک البسه گرم باشد، البسهای که دخترک فقیر و نیازمند آن را برتن کند و محرومیت بر تنش زخم نزند. دیوارها همیشه یادآور فاصلهها هستند اما دریکی از خیابانهای شهرهای مازندران ازجمله ساری دیواری وجود دارد که فاصلهها را از میان برداشته است و بر اساس این ایده مردم لباسهایی را که نمیخواهند آنجا میآویزند تا کسانی که نیاز دارند آن را بپوشند. این دیوار آجری میعادگاه مردمی است که میخواهند مهربانی را تمرین کنند و در روزهای برپایی آن، جالباسیها از پوشاکهای نو و تمیزی پرشده است، لباسهای کوچک و بزرگ که قیمتشان بهاندازه یک دنیا مهربانی است و انواع البسه از شلوار گرفته تا ژاکت، تیشرت، کاپشن، پیراهن و کلاه و نیازمندان زیادی چشمانتظار هستند تا آن را بر تن کنند.
کوچه «توانبخشی ۹» ساری یادآور همان روایت مولاناست که گدا و شاه را روبهروی هم مینشاند کوچه «توانبخشی ۹» ساری یادآور همان روایت مولاناست که گدا و شاه را روبهروی هم مینشاند و وعده دیدار ما همهروزه از همینالان و از همین ساعت در نبش توانبخشی ۹، دیوار شیرخوارگان. ساعت حوالی ظهر یک روز زمستانی است و بانویی چند دست لباس بر رختآویزی که روی دیوار برپاشده است، میآویزد، جوان است و تمایل چندانی به رسانهای شدن ندارد. میگوید: اگر هرکدام از ما فقط یکدست لباسی که تمیز است و نیاز نداریم را روی این دیوار قرار دهیم دیگر کودکان و نیازمندان شهر برهنه نخواهند ماند. وی درحالیکه بغضکرده بود، ادامه میدهد: تصور اینکه کودکی به دلیل فقر پوشاک مناسبی نداشته باشد و یا خواهر و برادری که به دلیل نداری خانوادهشان مجبورند کفشهای هم را بپوشند و به مدرسه بروند، بسیار دردناک و سخت است. عقربههای ساعت پرشتاب در حرکتند و گویی برای پرشدن دیوار مهربانی از پوشاک برای نیازمندان شتابدارند و تا یکساعتی که از ظهر میگذرد تقریباً نیمی از گیرههای دیوار مهربانی پرشده است. تقریباً کوچه خلوت شده است و پیرمردی عصازنان خود را به دیوار مهربانی میرساند و از بین کفشهایی که ردیف چیده شده است، یکی را برمیگزیند و به پا میکند و مراقب هست تاکسی او را نبیند، اسکناسی از جیب درمیآورد و بر روی کفشها میگذارد، یک اسکناس هزارتومانی که یکگوشه هم نداشت و چه زیباست که این پیرمرد با این پول پاره صاحب یک جفت کفش شده است. در گوشه و کنار مازندران و حتی روستاها، دیوارهایی از جنس مهربانی برپاشده که شعارشان این است اگر نیاز نداری بگذار و نیاز داری بردار. برپایی دیوار مهربانی در محمودآباد در برخی از شهرها به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر دیوارهای مهربانی شکلگرفته و این دیوار در محمودآباد با همکاری شورا و شهرداری، سازمانهای مردمنهاد طلوع اندیشه مازندران و جوانان وارث زمین محمودآباد، کمکهای خیران را جمعآوری میکند.
رحمان مسعودی مدیرعامل موسسه طلوع اندیشه مازندران به خبرنگار مهر میگوید: این حرکت نمادین بازتولید پیام خوبی در روز ولادت نبی مهربانی و هفته وحدت است که بارقه امید برای تغییر بیتفاوتها در جامعه و تلنگری برای روشن کردن وجدانهای خاموش است. وی ادامه میدهد: سازمانهای مردمنهاد امروز با حفظ کرامت وشان انسانی نیازمندان مهربانی را به دیوارها سپردند تا افراد مستمند با حقارت از آن بهرهمند نگردند و بلکه با برداشتن باری از روی دوش دیوار که بار سنگین نیازمندان را تحمل میکرد عاطفه و مهربانی را به جامعه انسانی بازگردانند. مدیرعامل موسسه طلوع اندیشه مازندران گفت: پیریزی این مراسم که با مشارکت و همکاری جوانان پویا و فعال شهر محمودآباد اتفاق افتاد در فضای مجازی برنامهریزی و هماندیشی شده و امروز شاهد تحقق اراده جوانان فهیم و مهربان محمودآباد هستیم و امیدواریم در آینده در سایر حوزههای که جامعه نیازمند مشارکت مردم است جلوههای روشنی از ایثارو گذشت و مشارکت شهروندی را شاهد باشیم. شاید «دیوار مهربانی» یکی از نوآورانه و انسان دوستانهترین خلاقیتهای مردم ایران در چند سال اخیر باشد. شعار این دیوار، «نیاز داری بردار، نیاز نداری بگذار» است و مردم با قرار دادن لباسهای گرمشان در این زمستان سرد برای نیازمندان به آنها کمک میکنند و کسانی که نیاز داشتند هم برای خود مقداری لباس برمیداشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]