محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846010785
دولت با افزایش نقدينگي تأمین مالی میکند!
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت با افزایش نقدينگي تأمین مالی میکند!
رئيس كل بانك مركزي با انتقاد از پرداخت سودهاي بالاي بانكي به سپردهگذاران از جيب سهامداران: نقدينگي ۹۰۷ هزار ميليارد تومان شد/ روزنامه «جوان» پيش از اين با توجه به ميانگين رشد ماهانه نقدينگي پيشبيني كرده بود نقدينگي در محدوده 900 هزار ميليارد تومان قرار دارد...
نویسنده : هادی غلامحسینی
روزنامه «جوان» پيش از اين با توجه به ميانگين رشد ماهانه نقدينگي پيشبيني كرده بود نقدينگي در محدوده 900 هزار ميليارد تومان قرار دارد، حال رئيس كل بانك مركزي با اشاره به رشد ۱۶ درصدي نقدينگي در هشت ماهه ابتدايي سالجاري از رسيدن حجم كل نقدينگي به رقم ۹۰۷هزار ميليارد تومان خبر داد. در اين بين سيف در شرايطي علت رشد 56 درصدي حجم نقدينگي در دولت يازدهم را افزودن آمار نقدينگي شش بانك و چهار مؤسسه جديد به آمار كل بانك مركزي معرفي كرده است كه كارشناسان زبده بخش پولي اين استدلال دولت را باطل ميدانند، زيرا نقدينگي در هيچ شرايطي نميتواند خارج از شبكه بانكي باشد.
به گزارش «جوان»، وليالله سيف در اولين همايش مالي اسلامي با بيان اينكه حجم كل نقدينگي در پايان سال 92، به 580 هزار ميليارد تومان رسيده بود، گفت: در حال حاضر حجم كل نقدينگي تا پايان آبانماه 907 هزار ميليارد تومان محاسبه شده كه 56 درصد رشد داشته است.
پوشش آماری
سيف با تأكيد بر اينكه اضافه شدن آمار نقدينگي شش بانك و چهار مؤسسه جديد در راستاي ساماندهي بازار پول انجام شده است، گفت: اگر آمار اين مؤسسات را محاسبه نميكرديم، رشد نقدينگي در پايان سال گذشته 20/9 درصد و رشد هشت ماهه امسال 14/8 درصد بود. اگر آمار اين مؤسسات لحاظ نميشد هماكنون كل نقدينگي تا پايان آبانماه 805 هزار ميليارد تومان اعلام ميشد كه 102هزار ميليارد تومان كمتر از رقم فعلي است. رئيس كل بانك مركزي با اشاره به وجود ثبات در بازار ارز افزود: دامنه نوسان نرخ ارز كاهش يافته به طوري كه نوسان نرخ ارز در اين مدت 20 درصد كاهش يافته است البته بهاي ارز در هشت ماهه امسال 5/7 درصد رشد داشته است.
220هزار میلیارد تسهیلات
سيف حجم تسهيلات پرداختي بانكها و مؤسسات اعتباري در هشت ماهه امسال را 220 هزار ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: 63 درصد از اين تسهيلات براي سرمايه در گردش پرداخت شده كه سهم صنعت 82/6 درصد بوده است. وي با اشاره به مزيت نرخ سود در شبكه بانكي اظهار داشت: در گذشته با توجه به بالا بودن نرخ سود، نرخ مؤثر سود بانكي منفي بود اما در حال حاضر نرخ سود بانكي به صورت افراطي مثبت است به طوريكه نرخ تورم به 13/7 درصد رسيده اما نرخ سود بانكي بين 20 تا 24 درصد است كه اين به هيچ وجه قابل قبول نيست. وي با بيان اينكه بانك مركزي از اهرمهاي خود براي كنترل نرخ سود استفاده ميكند، گفت: در صورتهاي مالي بانكها سود عليالحساب پرداختي و سود قطعي در يك دوره مالي محاسبه ميشود. نرخ بررسي بانك مركزي از صورتهاي مالي يكي از بانكها نرخ سود عليالحساب به صورت قطعي محاسبه ميشود و ديگر تفاوتي بين سود نرخ عليالحساب و قطعي نيست.
عاقبت رقابت کاذب بر سر نرخ سود
سيف افزود: يكي از بانكها به دليل رقابتهاي كاذب به جاي پرداخت 22 هزار ميليارد ريال سود قطعي 33 هزار ميليارد ريال پرداخت كرده است. وي افزود: اين پول را از سپردهگذار نميتوان پس گرفت، بنابراين بايد از جيب سهامدار پرداخت شود كه اين مغاير با قوانين و مقررات بانكي است. رئيس كل بانك مركزي با طرح اين پرسش كه چرا وقتي بانكها بيمحابا نسبت به پرداخت سود عليالحساب در طول سال اقدام ميكنند، ضرر آن را سهامداران بپردازند، گفت: بر همين اساس تصميم گرفتيم تا اين موضوع را ساماندهي كرده و با صدور بخشنامهاي به بانكها آنها را موظف به حركت در چارچوب قانوني كرده و حاشيه امني را هم براي بانكها و هم براي سهامداران آنها ايجاد كنيم.
جایگزینی سود فعلی با سود قطعی
وي با اشاره به بخشنامه بانك مركزي كه با تعيين سود عليالحساب به بانكها ابلاغ خواهد شد، اظهار داشت: بر اين اساس مديران بانكها موظفند در ابتداي سال به گونهاي محاسبه و پيشبيني كنند كه نرخ سود عليالحساب بيش از سود قطعي كه قرار است تا پايان سال پرداخت كنند نباشد. سيف ادامه داد: همچنين اگر بانكي در ميانه سال متوجه شد كه ممكن است نرخ سود عليالحساب مازاد بر سود قطعي باشد، بايد آن رويه را اصلاح كند. رئيس كل بانك مركزي با طرح اين پرسش كه چرا وقتي بانكها بيمحابا نسبت به پرداخت سود عليالحساب در طول سال اقدام ميكنند، ضرر آن را سهامداران بپردازند، گفت: بر همين اساس تصميم گرفتيم تا اين موضوع را ساماندهي كرده و با صدور بخشنامهاي به بانكها آنها را موظف به حركت در چارچوب قانوني كرده و حاشيه امني را هم براي بانكها و هم براي سهامداران آنها ايجاد كنيم.
فاجعه اتفاق افتاده است
در این بین رامين پاشاييفام، معاون اسبق بانك مركزي با بيان اينكه رشد نقدينگي در دولت يازدهم سم بوده و خطرناك است، با اشاره به توجيه بانك مركزي در افزايش حجم نقدينگي كه سيف و معاونان وي دليل اين معضل را پوشش آماري مؤسسات و بانكهاي تازه مجوز گرفته معرفي ميكنند، گفت: اين مؤسسات و بانك مورد نظر قطعاً با اتكا به يكي از بانكها يا مؤسسات مجوزدار فعاليت ميكردهاند و قطعاً نقدينگي آنها در سالهاي قبل از 93 در آمار نقدينگي كل كشور محاسبه ميشده است و در اين بين به نظر ميرسد يك اشكال بزرگ در حجم نقدينگي وجود دارد كه اهميت آن قابل ملاحظه است. پاشاييفام به اشاره به لزوم ريشهيابي در حل مشكل آمار نقدينگي در كشور عنوان كرد: براي قضاوت صحيحتر در خصوص تغيير آماري كه در نقدينگي سال گذشته اعمال شده بايد اطلاعات دقيقتري داشته باشيم و به نظر ميرسد ريشه اينگونه مشكلات را بايد در وجود مؤسسات مالي و اعتباري غيرمجاز جستوجو كرد.
معاون اسبق بانك مركزي در پاسخ به اين سؤال كه چرا بانك مركزي آمار نقدينگي اين بانك و چند مؤسسه را در سالهاي قبل از 93 محاسبه نكرده، بيان كرد: اين مسئله سليقهاي است و شايد مسئولان بانك مركزي تصميم داشتند، يك بار براي هميشه آمار نقدينگي مؤسسات جديد را در سال 93 اعمال كنند، البته يك روش تدريجي هم براي اعمال آمار مؤسسات جديد وجود دارد كه براساس آن اين آمار ميتوانست تدريجي به طور سالهاي قبل اضافه شود. پاشاييفام خاطرنشان كرد: اينكه در حدود 100هزار ميليارد تومان بر پايه آمار فعلي نقدينگي افزوده شود، عدد بسيار بزرگي است. اعدادي كه در اين دو سال به حجم نقدينگي در مجموع اضافه شده و آن را به بيش از 900هزار ميليارد رساندند هم اعداد بزرگي هستند و نسبت دادن همه آنها به پوشش آماري چند بانك و مؤسسه مالي و اعتباري جديد منطقي به نظر نميرسد، ضمن اينكه مؤسساتي كه بانك مركزي براي اصلاحات آماري جديد خود از آنها اسم برده است سال گذشته هم در بين آمار مؤسسات مالي و اعتباري جديد ديده ميشدند.
عبور از 999هزار ميليارد تومان تا پایان94
از سوی دیگر دكتر محمدرضا رنجبر فلاح، مديرعامل سابق بانك تجارت در خصوص دلايل افزايش نقدينگي بيان كرد: رقم مطلق نقـدينگي افـزايش چشمگيري پيدا كرده كه يكي از دلايلش افزايش بهاي ارز است. در گذشته وقتي دولت يك دلار خود را به بانك مركزي ميفروخت در ازاي آن هزار و 226 تومان از بانك مركزي خارج ميشد و به حساب خزانه دولت واريز ميشد. در حال حاضر وقتي يك دلار به بانك فروخته ميشود حدود 3هزار تومان از بانك مركزي خارج ميشود، بنابراين طبيعي است كه نقدينگي افزايش پيدا كند. اگر بازهم نرخ ارز افزايش پيدا كند باز هم شاهد افزايش نقدينگي خواهيم بود. وي با بيان اين مطلب كه «تا پايان سال 94 رقم نقدينگي از رقم 1000هزار ميليارد تومان عبور خواهد كرد»، تصريح كرد: در حال حاضر نقدينهخواهي بنگاهها افزايش پيدا كرده و همين مسئله باعث ميشود فشار براي خلق پول در سيستم بانكي بيشتر شود. معني اين مسئله اين است كه نقدينگي بازهم رشد خواهد كرد، در واقع موتوري كه براي نقدينگي روشن شده همچنان نقدينگي را زياد خواهد كرد. مديرعامل اسبق بانك تجارت در خصوص چرايي عدم اثرگذاري نقدينگي 907 هزار ميلياردي موجود بر تورم عنوان كرد: ركود اقتصادي و كاهش سرعت گردش پول در كشور اثر بخشي نقدينگي فعلي بر تورم را كاهش داده است، اما به محض اينكه تحركي در اقتصاد كشور ايجاد شود شاهد پتانسيل وجود يك تورم فزاينده خواهيم بود.
دولت از طريق افزايش نقدينگي تأمين مالي ميكند
همچنین حسین صمصامي، سرپرست اسبق وزارت اقتصاد و عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به افزايش نقدينگي در طول دو سال گذشته بيان كرد: در اقتصاد ما اكنون يكي از مسائل مهم رشد نقدينگي و افزايش بدهي دولت به بانكهاست. در حال حاضر بدهي بانكها به بانك مركزي هم در حال افزايش بوده و دولت از طريق افزايش نقدينگي در حال تأمين مالي خودش است. مشكلات بودجه جاري دولت هم هرچه به ماههاي پاياني سال ميرسيم بيشتر خودش را نشان ميدهد. سرپرست اسبق وزارت اقتصاد افزود: از طرف ديگر براساس اعلام مركز آمار ايران رشد بخش صنعت منفي بوده است و ركودي هم كه در اقتصاد حاكم بوده، روز به روز در حال تشديد شدن است. از يك طرف نقدينگي در حال رشد است و از طرف ديگر توليد رشد پيدا نميكند. بنابراين بايد گفت، گردش نقدينگي در اقتصاد نامناسب است و سيستم بانكي با مشكلات زيادي روبهرو ميباشد. وي تصريح كرد: دولت اشراف اطلاعاتي درستي در اقتصاد ندارد و اصلاً سياست هدفمندي را در اقتصاد كه مبتني بر يك تحليل هدفمند باشد، در اين دو سال براي اقتصاد كشور اجرا نكرده است. در حال حاضر فعاليتهاي اقتصادي وارد يك ركود بسيار شديدي شده است. وقتي فعاليتي انجام نميشود، طبيعي است كه شاهد رشد تورم هم نباشيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل مشارکت و توسعه آزادراهها در گفتوگو با فارس خبر داد حذف آورده دولت در ساخت آزادراهها/ تصویب تأمی
مدیرکل مشارکت و توسعه آزادراهها در گفتوگو با فارس خبر دادحذف آورده دولت در ساخت آزادراهها تصویب تأمین مالی ۱۰۰ درصدی بخش خصوصیمدیرکل مشارکت و توسعه آزادراههای کشور گفت بر اساس آئیننامه جدید سهم بخش خصوصی در احداث آزادراهها تا ۱۰۰ درصد امکان افزایش دارد مانند آزادچرا رشد ٣/٧٢ درصدی نقدینگی در دولت یازدهم واقعی است؟
چرا رشد ٣ ٧٢ درصدی نقدینگی در دولت یازدهم واقعی است اقتصاد > اقتصاد کلان - اعتماد نوشت طبق گفته مقامات بانک مرکزی که آخرین اظهارنظر به ابتدای تابستان سال جاری بازمیگردد ١٥ درصد از نقدینگی کل کشور در این زمان نزد موسسات غیرمجاز بوده است در جداول بانك مركزي حجمتغییر نگاه دولت به افزایش قیمت ها
قیمتها یکی پس از دیگری در حال آزادسازی است و این موضوع باعث شده برخی نهادهای حمایتی و وزارتخانهها با هم وارد چالش شوند اما در این آزادسازی قیمتها نکتهای که حائز اهمیت بوده تناقض میان دلایل آزاد سازی قیمتی و منافع مردم است که این امر فلسفه ایجاد نهادهای حمایتی و قیمتگذاری اسخبر گزاری فارس - عضو هیات مدیره بانک مسکن در گفت و گو با فارس: مکاتبات افزایش سقف وام ۸۰ میلیونی مسکن آغاز شد/
عضو هیات مدیره بانک مسکن در گفت و گو با فارس مکاتبات افزایش سقف وام ۸۰ میلیونی مسکن آغاز شد تامین مالی مسکن مهر پردیس با مکانیزم بورسعضو هیات مدیره بانک مسکن از آغاز مکاتبات با بانک مرکزی برای افزایش سقف وام ۸۰ میلیونی مسکن خبر داد و گفت تسهیلات خرید مسکن باید تا 50 درصد قیمت یکنقدهای جامع به یک بستهی ضدرکودی چرا سیاست کنترل نقدینگی در دولت یازدهم از همان ابتدا سوراخ بود؟
نقدهای جامع به یک بستهی ضدرکودیچرا سیاست کنترل نقدینگی در دولت یازدهم از همان ابتدا سوراخ بود ادامهی سیاست کنترل تورمی با سوراخهای بزرگی که هماکنون در فضای اقتصادی کشور وجود دارد به کاهش تورم خواهد انجامید جواب قطعا خیر است تنها نتیجهی آن تبعیض بیشتر درآمد و از همه بدترتک رقمی شدن تورم نقطه به نقطه خوشحالی ندارد/ مهم افزایش نقدینگی و تشدید رکود است
تراز سرپرست اسبق وزارت اقتصاد گفت وقتی فعالیت اقتصادی انجام نمیشود طبیعی است که تورم هم رشد نکند دولت در این دوسال سیاست هدفمندی را انجام نداده که کاهش تورم را ناشی از آن بداند به گزارش تراز حسین صمصامی سرپرست اسبق وزارت اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص تحذف آورده دولت در ساخت آزادراه ها / تصویب تأمین مالی ۱۰۰ درصدی بخش خصوصی
تین نیوز | مدیرکل مشارکت و توسعه آزادراه های کشور گفت بر اساس آئین نامه جدید سهم بخش خصوصی در احداث آزادراه ها تا ۱۰۰ درصد امکان افزایش دارد مانند آزادراه بندرعباس-کرمان که با مشارکت ۱۰۰ درصد بخش خصوصی ساخته می شود محمد جورابچی اظهار داشت توسعه آزادراهی با توجه به کمبود منابمدیرعامل بانک توسعه صادرات اعلام کرد پیگیری توسعه مالی اسلامی در قالب NGO/ دولت در انتشار اوراق بدهی مراقب همه
مدیرعامل بانک توسعه صادرات اعلام کردپیگیری توسعه مالی اسلامی در قالب NGO دولت در انتشار اوراق بدهی مراقب همه جوانب باشدمدیرعامل بانک توسعه صادرات از راهاندازی انجمن مالی اسلامی خبر داد و گفت هدف اصلی این انجمن ارتقای دانش مالی اسلامی و ارتقاء کمّی و کیفی این دانش در کشور استقیمت دلارتاچقدر افزایش مییابد؟/دولتمردان منتظر معجزه ارزتکنرخی
تحلیل کارشناسان از آینده بازار ارز قیمت دلارتاچقدر افزایش مییابد دولتمردان منتظر معجزه ارزتکنرخی شناسهٔ خبر 3004380 - یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۵ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس برخی کارشناسان اقتصادی با تحلیل وضعیت بازار ارز در فصل زمستان و سال ۹۵ عنوان میکنند که دولتمردانچرا دولت قبل هیچ فکری به حال صنعت خودرو نکرد؟/ برنامه های صمت برای افزایش کیفیت خودروی داخلی
چرا دولت قبل هیچ فکری به حال صنعت خودرو نکرد برنامه های صمت برای افزایش کیفیت خودروی داخلی اقتصاد > صنعت - مدیر کل صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت معدن و تجارت می گوید در سال هایی که رشد اقتصادی خوبی که داشتیم باید برای کیفیت خودرو هم فکر می شد تا امروز شاهد-
اقتصادی
پربازدیدترینها