محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831338324
ملحق نشدن ایران به سازمان تجارت جهانی، سیاسی است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از آخرین اظهارات نعمت زاده درباره شرایط صنعت و تجارت : ملحق نشدن ایران به سازمان تجارت جهانی، سیاسی است وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ملحق نشدن ایران به سازمان تجارت جهانی یقیناً بر اساس توانمندی نبوده بلکه مسئله ای سیاسی است.
۱۳۹۴ يکشنبه ۶ دي ساعت 08:37
به گزارش خبرنگار خبرگزاری پانا، نعمت زاده در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما با اشاره به نحوه تنظیم سند راهبردی وزارتخانه متبوعش افزود: بعد از ادغام وزارتخانه ها در دولت قبل فرصت نشد سندی جامع تهیه شود، البته در آن دوران دوستان تلاش کردند اما با آغاز دولت جدید از ابتدای سال 93، سند راهبردی به جمع بندی رسید و در مرداد سال جاری اعلام شد، اگرچه می شد سند کاملتری را ارائه داد.
وی گفت: این سند برنامه راهبردی 10 ساله است که در بخش اهداف کمی در مقاطع دو ساله، برنامه ششم و چشم انداز 1404 تهیه و تدوین شده است.
نعمت زاده افزود: این سند اهداف کلی، عمومی و کمی را بررسی می کند و وضع موجود را با شاخص های جهانی مقایسه کرده است.
وی گفت: با برنامه های پیش بینی شده در این سند امیدواریم در پایان چشم انداز به سطح کشورهای نوظهور صنعتی برسیم.
وزیر صنعت افزود: بر اساس تعریف یونیدو باید یک درصد ارزش افزوده صنعتی جهان را به خود اختصاص دهیم که در حال حاضر کمتر از 0.4 درصد است و یا درآمد سرانه کشورمان به 10 هزار دلار برسد که هم اکنون کمتر از پنج هزار دلار است.
نعمت زاده گفت: به این منظور صادرات غیرنفتی کشورمان که سال گذشته 63 میلیارد دلار بود باید در آخر برنامه ششم به 130 میلیارد دلار و پس از 10 سال به 180 میلیارد دلار یعنی در پایان برنامه چشم انداز برسیم.
وی افزود: فقط صادرات صنعتی- معدنی ما سال گذشته 32 میلیارد دلار بود که پیش بینی می شود در آخر برنامه ششم به 85 میلیارد دلار و در چشم انداز به 120 میلیارد دلار برسد.
نعمت زاده گفت: در بخش معدن هم سهم ارزش افزوده 1.3 درصد است که در پایان چشم انداز باید به 2 و نیم درصد برسد.
وی افزود: در ارزش افزوده صنعت نیز سهم ما حدود 16 تا 16 و نیم درصد است که امیدواریم در پایان چشم انداز به 18 و نیم تا 19 درصد برسد.
وزیر صنعت گفت: در زمینه کسب و کار نیز رتبه ما هم اکنون در میان 180 کشور 130 است که امیدواریم تا پایان برنامه چشم انداز به 60 و کمتر از آن نیز برسد.
نعمت زاده با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران می تواند در سازمان تجارت جهانی عضو باشد افزود: ما از سال 1995 درخواست عضویت در این سازمان را داشتیم تا اینکه در سال 2005 به عنوان عضو ناظر پذیرفته شدیم بعد از آن به دوره تحریم ها برخوردیم و برخی کشورها علاقه مند به عضویت ما نبودند.
وی گفت: در اجلاس اخیر در نایروبی بنده با نمایندگان 20 کشور دیدار و مذاکره داشتم که آنها برای عضویت ایران نظر مثبتی داشتند و قرار شد سوئیس به عنوان رئیس کارگروه انتخاب شود.
نعمت زاده افزود: ما رژیم تجاری کشورمان را به روز کردیم و آماده ارائه آن هستیم.
وی گفت: امیدواریم پس از برجام شرایط تغییر کند و ما نیز با منطبق کردن مقررات و تعرفه ها با ضوابط، زمینه های عضویت در سازمان تجارت جهانی را فراهم کنیم.
وزیر صنعت در پاسخ به این سؤال که آیا آمریکا این بار در عضویت ایران کارشکنی نخواهد کرد افزود: امیدواریم پس از مذاکرات برجام این گونه نشود زیرا به ضرر خودشان خواهد بود.
نعمت زاده با بیان اینکه سال گذشته 20 درصد در زمینه صادرات کالاهای صنعتی رشد داشتیم و قطعاً در شرایط غیرتحریم واحدهای تولیدی ما می تواند فعالتر باشد گفت: صنایع ما در صورت عضویت در سازمان تجارت جهانی توان رقابت با دیگر کشورها را خواهند داشت، البته نه همه صنایع اما اکثر آنها چنین ظرفیتی دارند.
وی افزود: کشور ما در کمتر از دو سال می تواند به عضویت سازمان تجارت جهانی درآید.
نعمت زاده با بیان اینکه بر اساس نظر کارشناسان باید در سال 95 شاهد یک تحول مثبت اقتصادی باشیم، گفت: در آغاز به کار دولت مطرح شد که دو گرفتاری عمده اقتصاد ما تورم و رکود است و ما معتقد بودیم باید تورم 40 درصد را کاهش داد که این اقدام از سال 92 آغاز شد و بالأخره ستاد اقتصادی دولت به این جمع بندی رسید که در کنار تقویت تولید باید تحریک تقاضا صورت گیرد.
وی افزود: بر این اساس مقرر شد در بخش خارجی از هدفمند سازی یارانه ها کمک گرفته شود تا تسهیلات ارزان قیمت به صادرات داده شود.
وزیر صنعت ادامه داد: در بخش داخلی هم با تحریک بازار فروش خودرو که البته درآمد آن به سوی هزار سازنده قطعه هدایت شد، در بازار داخلی تحریک صورت گرفت. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نجات کشور در این است که از تولید داخل حمایت شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نعمت زاده در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما در حوزه خودروسازان، خدمات پس از فروش است افزود: در این زمینه جلسات مکرری گذاشته ایم و موضوع ماه به ماه ارزیابی می شود حتی با مواردی که رضایت مشتری را به همراه نداشتند برخورد صورت گرفته است.
وی گفت: ما در خودروهای خارجی نیز محصولات خوب و بد داریم و البته تلاش می کنیم خودروی داخلی را هم روز به روز بهتر کنیم.
نعمت زاده افزود: هر دو هفته یک بار با خودروسازان و انجمن قطعه سازان جلسه دارم و یکی از بحث هایی که داریم، موضوع کیفیت، خدمات بعد از فروش و رضایت مشتری است.
وی گفت: در این دو سال روند رو به بهبود بوده، البته این بدان معنا نیست که در یک میلیون خودرو، 10 خودرو عیب اصلی پیدا نکند که البته این مقدار هم نباید باشد.
وزیر صنعت در پاسخ به اینکه آیا قبول دارید کیفیت مورد انتظار متناسب با قیمت پرداختی نیست؟ افزود: خیر چنین چیزی نیست، من خودم 7 سال است که سمند سوار می شوم و مشکلی در آن نمی بینم، البته باید گفت که مردم خیلی خوب از تولیدات داخل حمایت کردند.
نعمت زاده همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا خودروهای داخلی توان رقابت با خودروهای خارجی را دارد؟ گفت: اکنون صادرات داریم، اگرچه کم و علت آن هم نبود روابط بین المللی و بانکی با کشورهاست.
وی افزود: صنعتگران ما زحمات زیادی می کشند البته معتقدیم باید تلاش بیشتری شود.
نعمت زاده گفت: در مذاکرات خارجی یکی از بحث هایمان این است که چطور بتوانیم قطعه سازان داخلی را به دانش روز متصل کنیم تا کیفیت محصولات ارتقاء یابد.
وی در خصوص تسهیلات برای خودرو و اینکه آیا این تسهیلات ادامه دار است یا خیر؟ افزود: با توجه به شرایط فعلی، بانک مرکزی معتقد است بیش از این نمی تواند منابع بانک را بیاورد، البته ما طرحی برای جایگزینی خودروهای فرسوده پیشنهاد کردیم.
وزیر صنعت با بیان اینکه بیش از یک میلیون خودروی فرسوده داریم که هم آلاینده محیط زیست است و سوخت بیشتری هم مصرف می کند گفت: پیشنهاد دادیم 170 تا 200 هزار دستگاه را از طریق تخفیف هایی که منابع واحدهای تولیدی می دهند و 16 درصد هم از خریدار دریافت شود، این طرح اجرا شود.
نعمت زاده افزود: در حال مذاکره هستیم و امیدواریم بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم یعنی خودروسازها به بانک ها تخفیف بدهند و سیستم بانکی بتواند بهره ای که معمولاً 21 تا 22 درصد باید بگیرند به آن برسند، به این شکل که از مردم 16 درصد دریافت کنند و ما به التفاوت آن را از خودروساز بگیرند.
وی با اشاره به اینکه دولت در حال حاضر زیر 20 درصد در خودروسازان داخلی سهم دارد، گفت: این سهم در ایران خودرو 14 و نیم درصد و در سایپا 17 و نیم درصد است و علت توجه به طرح خرید خودرو از طریق تسهیلات، این است که ما به عنوان وزارتخانه از همه صنایع کشور حمایت منطقی می کنیم، به خصوص اینکه خودروسازها نزدیک به 800 هزار اشتغال ایجاد کرده اند.
نعمت زاده در پاسخ به این سؤال که آیا با اجرای این طرح، مشکلات خودروسازان حل شده است یا خیر؟ افزود: خیر- اما بی اثر هم نبود و حدود 800- 900 میلیارد تومان تا کنون از این طریق وصول شده و اثر مثبت داشته است اما نسبت به برنامه ریزی ها عقب تر هستیم.
وی گفت: نکته جالب اینجاست که بیشترین رغبت خرید مردم از خودروهایی بوده که مورد انتقاد واقع شده و این نشان می دهد که مردم عاقلند و به تولیدات داخل بیشتر اطمینان دارند.
وزیر صنعت افزود: وزارتخانه، خودروساز و قطعه ساز تلاش خود را می کنند و البته کار ساده ای نیست زیرا ما هنوز برخی از آزمایش ها را به خارج می فرستیم، به این علت که آزمایشگاهی مجهز در داخل کشور نداریم و اکنون در حال سرمایه گذاری آن هستیم.
نعمت زاده گفت: هفته پیش با حضور رئیس جمهور، اجازه شروع عملیات اجرایی مرکز آزمون جاده ای خرید را گرفتیم که در این طرح 300 میلیارد تومان خودروسازها سرمایه گذاری می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نتایج رفت و آمد شرکت های خارجی و موعد وصول نتایج این توافقات افزود: چند سالی بود که ارتباط جدی با کشورهای صنعتی نداشتیم اما در همین 9 ماهه اخیر 36 هیئت از 17 کشور دنیا به ایران آمدند و ما نیز 7 هیئت برای توسعه بازار و شناساندن شرایط تولید و سرمایه گذاری در ایران به خارج فرستادیم که از این طریق 35 طرح در صنعت و معدن به زبان لاتین در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار گرفت.
نعمت زاده گفت: در همین مدت دهها موافقتنامه بین شرکت های ایرانی و خارجی امضا شد و خوشبین هستیم که ان شاء الله از اوایل سال میلادی آینده شاهد برقراری روابط تجاری باشیم.
وی افزود: سیاست های ما توسعه تکنولوژی داخل و همچنین سرمایه گذاری ها با هدف توسعه است.
وزیر صنعت درباره طرح اعطای تسهیلات کالای ایرانی نیز گفت: مجری این طرح از نظر تأمین و اختصاص منابع، نظام بانکی کشور است.
نعمت زاده افزود: قبول دارم که این طرح با تأخیر مواجه شده است اما پس از جلسه ای که اخیراً با حضور معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد و در این زمینه جمع بندی صورت گرفت، امیدوارم بانک مرکزی بر این اساس کار را ادامه دهد و طرح اجرا شود.
وی گفت: زمان اجرای این طرح را باید بانک مرکزی اعلام کند اما به نظر می رسد ان شاء الله اجرای این طرح نزدیک باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
ایران چندسال دیگر به WTOملحق می شود؟ / راز عضویت افغانستان در این سازمان چیست؟
ایران چندسال دیگر به WTOملحق می شود راز عضویت افغانستان در این سازمان چیست اقتصاد > اقتصاد کلان - اقتصادنیوز نوشت چه عواملی موجب شده با گذشت 20 سال از ارائه درخواست عضویت ایران در سازمان جهانی تجارت کشور ما هنوز منتظر الحاق به این سازمان باشد انتشار خبر پیوستنافغانستان به سازمان تجارت جهانی پیوست/ایران هم اعلام آمادگی کرد
افغانستان به سازمان تجارت جهانی پیوست ایران هم اعلام آمادگی کرددر دهمین اجلاس وزرای عضو سازمان تجارت جهانی در کنیا عضویت افغانستان به صورت رسمی از سوی کشورهای عضو آن مورد تایید قرار گرفت به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از والتونیان سازمان تجارترئیس سازمان توسعه تجارت: توجه به زیرساخت تجاری در فضای پساتحریم ضروری است/دعوت برای همایش تخصصی حملونقل
رئیس سازمان توسعه تجارت توجه به زیرساخت تجاری در فضای پساتحریم ضروری است دعوت برای همایش تخصصی حملونقلرییس سازمان توسعه تجارت با تبریک بسته شدن پرونده PMD و لغو 12 قطعنامه شورای حکام گفت توجه به زیرساختهای تجاری از جمله بخش حملونقل صادراتی امری ضروری است که باید همه دستگاهوزیر صنعت و تجارت روسیه: وام 5 میلیارد دلار روسیه سال آینده به ایران می رسد
وزیر صنعت و تجارت روسیه وام 5 میلیارد دلار روسیه سال آینده به ایران می رسدوزیر صنعت و تجارت روسیه اعلام کرد در صورتی که تشریفات ارائه وام 5 میلیارد دلاری در نیمه اول سال 2016 انجام شود سال آینده این وام را به ایران می دهیم به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقلمعاون اول نخست وزیر روسیه: تفاهم تجارت آزاد محصولات کشاورزی با ایران امضا شد
معاون اول نخست وزیر روسیه تفاهم تجارت آزاد محصولات کشاورزی با ایران امضا شد تهران- ایرنا- معاون اول نخست وزیر فدراسیون روسیه از نظارت دقیق رئیس جمهوری و نخست وزیر این کشور بر توسعه روابط اقتصادی با ایران و امضای تفاهم تجارت آزاد دو کشور در بخش محصولات کشاورزی خبر داد ایگور شنگرانی ایران و روسیه از سیاسی کاری نهاد حقوق بشری سازمان ملل
نگرانی ایران و روسیه از سیاسی کاری نهاد حقوق بشری سازمان ملل شناسهٔ خبر 3008902 - جمعه ۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۳ ۲۰ بین الملل > اوراسیا دولت روسیه در بیانیه ای نهاد حقوق بشر وابسته به سازمان ملل متحد را به سیاسی کاری و دخالت در امور کشورهای دیگر متهم کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازرئیس گروه فرهنگی صادرات و خدمات سازمان توسعه و تجارت ایران خبر داد فعالیت 91 شرکت در حوزه خدمات فنی و مهندسی د
رئیس گروه فرهنگی صادرات و خدمات سازمان توسعه و تجارت ایران خبر دادفعالیت 91 شرکت در حوزه خدمات فنی و مهندسی در کشوررئیس گروه فرهنگی صادرات و خدمات سازمان توسعه و تجارت ایران با بیان اینکه 91 شرکت طی سال گذشته در حوزه خدمات فنی و مهندسی فعالیت خارجی داشتند گفت این 91 شرکت در سالعجله هندی ها برای تجارت با ایران
عجله هندی ها برای تجارت با ایران در حالی که چین تاکنون چندین بار تلاش کرده مانع از توسعه بندر چابهار توسط هند شود دهلی نو تلاش دارد از طریق اختصاص یک خط اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری برای ایران این پروژه را هر چه زودتر به نتیجه برساند خبرگزاری تسنیم در حالی که چین تاکنون چندین بارعجله هندی ها برای تجارت با ایران برای چیست؟
عجله هندی ها برای تجارت با ایران برای چیست اقتصاد > جهان - تسنیم به نقل از پایگاه خبری ایندین اکسپرس نوشت در حالی که چین تاکنون چندین بار تلاش کرده مانع از توسعه بندر چابهار توسط هند شود دهلی نو تلاش دارد از طریق اختصاص یک خط اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری برای ایران ایبرقراری روابط بانکی، زمینهساز افزایش تجارت ایران و روسیه
برقراری روابط بانکی زمینهساز افزایش تجارت ایران و روسیه رئیس کل بانک مرکزی گفت با تمام توان از طرحهایی که به گسترش حجم تجارت بین دو کشور منجر میشود حمایت میکنیم به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ولی اله سیف رییسکل بانکمرکزی امروز در دیدار هیئت روسی با اشاره-
اقتصادی
پربازدیدترینها