واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: گواهينامه رانندگي و پروانه كسب براي بيسوادان تمديد و صادر نميشود
سي و ششمين سالروز تأسيس نهضت سوادآموزي، مصادف با افزايش اعمال محدوديتها براي بيسوادان كشور شد.
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
سي و ششمين سالروز تأسيس نهضت سوادآموزي، مصادف با افزايش اعمال محدوديتها براي بيسوادان كشور شد. اين طرح در پي معرفي عامل انساني به عنوان مهمترين علت ناكامي طرحهاي سوادآموزي در كشور دنبال ميشود. ممانعت از تمديد و صدور گواهينامه رانندگي، اخذ پروانه كسب و عدم پرداخت مستمري براي آن دسته كه از افرادي كه از كميتههاي امداد و بهزيستي مستمري دريافت ميكنند از جمله تازهترين محدوديتهاي اجتماعي در نظر گرفته شده براي بيسوادان است.
قرار گرفتن در آستانه سالروز صدور فرمان امام خميني(ره) مبني بر تشكيل نهضت سوادآموزي امسال نيز مانند سالهاي گذشته بار ديگر مجالي براي بازخواني راههاي رفته در حذف بيسوادي و حتي بازنگري در تعريف مأموريتها و ارزيابي اقدامات انجام شده فراهم كرد. علي باقرزاده، معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان نهضت سوادآموزي به رسم معهود اين مجال را روز گذشته در نشستي با رسانهها شريك شد. وي با اشاره به هفته نهضت سوادآموزي كه از پنجم تا يازدهم ديماه در كشور برگزار ميشود، اظهار داشت: معيار حداقل سواد در 130 كشور دنيا، خواندن و نوشتن است و در برخي كشورها نيز حساب كردن را نيز به آن اضافه كردهاند، اما در ايران، خواندن و نوشتن، حساب كردن در حد چهار عمل اصلي و روخواني قرآن، يعني آموزش در حد سوم ابتدايي، به عنوان حداقل سواد پيشبيني شده است.
آمارهاي متفاوت و جالب توجه
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي به محدوديتهاي بيسوادي كه قرار بود براي افراد بيسواد در كشور در نظر گرفته شود، اشاره كرد و گفت: براساس اين طرح، مقرر شده بود افراد بيسواد از سال 95 از چند امتياز مانند تمديد و صدور گواهينامه راهنمايي و رانندگي، اخذ پروانه كسب و عدم پرداخت مستمري براي آن دسته كه از افرادي كه از كميتههاي امداد و بهزيستي مستمري دريافت ميكنند، محروم شوند.
وي اضافه كرد: بررسيها نشان ميدهد 93 درصد از موتورسواران، 75 درصد عابران و 45 درصد رانندگاني كه در تصادف جادهاي فوت كردهاند، بيسواد و كمسواد هستند.
باقرزاده افزود: از سوي تطبيق قوانين، اشكالاتي بر اين مصوبه وارد شد كه در حال بررسي است و اميدواريم به زودي به تصويب برسد.
باقرزاده درباره اجراي طرح تحت پوشش قرار دادن كودكان در معرض آسيب از سوي نهضت سوادآموزي افزود: در اين طرح مقرر شد با همكاري بخش غيردولتي، كودكان كار، كودكان خياباني و كودكان بدسرپرست كه بهدليل عدم پرداخت پول بيمه، لوازمالتحرير و لباس فرم مدرسه از تحصيل بازميمانند، تحت پوشش قرار گيرند.
وي اضافه كرد: با معاونت وزارت تعاون و رفاه اجتماعي كارگروهي را تشكيل دادهايم تا هزينه تحصيلي اين دانشآموزان را تقبل كنيم كه شيوهنامه آن تهيه شده است، اما با توجه به اينكه در بودجه 94، هزينه آن پيشبيني نشده است، از ابتداي سال 95، اجرا خواهيم كرد و هدفگذاري نيز براي سال آينده، 25 هزار كودك در معرض آسيب است.
گزارشها حاكي از آن هستند كه طبق آمار آخرين سرشماري، 9ميليون و 700 هزار نفر بيسواد بالاي شش سال در كشور وجود دارد كه 3 ميليون و 450 هزار نفر از بيسوادان زير 50 سال سن دارند.
رقم نزديك به 10 ميليون بيسواد در حالي براي بار چندم از سوي سازمان نهضت سوادآموزي اعلام رسمي ميشود كه وزير آموزش و پرورش انسداد مبادي بيسوادي را يكي از سياستهاي جدي وزارت آموزش و پرورش دولت يازدهم ميداند و مدعي است مجموعه متبوعش در شناسايي خانه به خانه كودكان بازمانده از تحصيل موفق عمل كرده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]