محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827877863
25 آذر - 16 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
25 آذر - 16 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 25 آذر برابر با 16 دسامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 25 آذر برابر با 16 دسامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
1812 - شكست "ناپلئون بُناپارت" در جنگ با روسيه
ناپلئون بُناپارت، امپراتور فرانسه در 22 ژوئن 1812م با ارتشي مجهز به روسيه حمله كرد اما پس از برخورد با سرماي كشنده، بيماري و گرسنگي، مجبور به عقبنشيني شد. در اين ميان سربازان او به شدت از اثرات سرماي جانگداز روسيه صدمه خوردند به طوري كه از 530 هزار سرباز فرانسوي، فقط 32هزار نفر جان سالم به در بردند در حالي كه از ارتش 120هزار نفري روسيه، تنها 40 هزار نفر جان خود را از دست داده بودند. ناپلئون پس از اين شكست با شتاب به پاريس بازگشت تا پول لازم را براي حملات بعدي خود فراهم آورد. اما اين ماجراجويي تحقيرآميز، ديگر كشورهاي رقيب فرانسه را تحريك كرد تا در حال ضعف به ارتش فرانسه يورش برند و امپراتور فرانسه را سرنگون سازند.
ناپلئون بُناپارت
1950 - پيشنهاد ملي شدن نفت و پشتيبابي مردم
25 آذرماه 1329 (16دسامبر سال 1950) دكتر مصدق نماينده اول تهران و ده تن از يارانش به عنوان اعضاي كميسيون نفت گزارش خود را به مجلس دادند و پيشنهاد كردند كه قرارداد سال 1933 ايران و انگلستان لغو و صنعت نفت ايران ملي و در دست دولت قرار گيرد و درآمد اين ثروت ملي صرف عمران، پيشرفت كشور و ارتقاء سطح زندگانی ایرانیان (نه پرداخت حقوق كارمندان و هزينه هاي جاري دولت) شود.
در پی اعلام این طرح و از روز بعد تشكيل اجتماعات و ايراد نطقها و انتشار مقالات به پشتيباني از آن آغاز شد. سي ام آذرماه دهها هزارتن و عمدتا جوانان در ميدان بهارستان اجتماع و فرياد نفت ما بايد ملي گردد سر دادند. اين اجتماعات و حمايت ها با وجود مخالفت رزم آرا نخست وزير وقت با ملي شدن صنعت نفت ادامه يافت و سرانجام رزم آرا جان خودرا برسر اين مخالفت گذارد و نفت ملي شد، اما ....
1963 - تاسیس تلویزیون دولتی در ایران
پس از چندی بررسي پيرامون امكان تاسيس يك روزنامه و يك تلويزيون دولتي سرانجام در 25 آذرماه 1342 (16 دسامبر 1963) دولت پولي در اختيار اداره انتشارات و راديو (بعدا وزارت اطلاعات و جهانگردی و اینک وزارت ارشاد) قرارداد كه در زمينه ايجاد تلويزيون دولتي كه قطعي خواهدبود بررسي و مطالعه جدّي كند. در آن زمان در ايران تنها دو فرستنده تلويزيون (غير دولتي) وجود داشت ـ در تهران و در خوزستان ـ كه فرستنده تهران از 1337 آغاز بکار کرده بود.
رضا قطبي
مطالعات براي تاسيس تلويزيون دولتي ادامه داشت كه در سال 1344 ناگهان هويدا نخست وزير وقت به جای وزارت اطلاعات و جهانگردی اجرای تصمیم آذرماه 1342 را بر عهده رضا قطبي (مهندس از فرانسه و مدرّس دانشگاه صنعتي و پسر دايي فرح پهلوي) گذارد و عملي شد. تلویزیون دولتی از 1345 آغاز بکار کرد و از تابستان 1350 رادیو دولتی به آن ضمیمه شد و سازمان رادیوتلویزیون ملی بوجودآمد و .... قطبي که تا حدي تفکر ناسيوناليستي داشت و از جانب مادر يک بختياري بود در طول رياست بر راديو تلويزيون ملي که تا سال انقلاب ادامه داشت سانسور اخبار را به حداقل رسانيده بود.
1347 ش - اعلام اجراي يک نظام نوین آموزش و پرورش در ایران
25 آذرماه 1347 وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که اجرای نظام نوین آموزش و پرورش کشور قطعی شده و با اجرای این نظام تحصیلات عمومی که شامل دو دوره شش ساله است به سه دوره تبدیل خواهد شد: ابتدایی 5 سال، راهنمایی تحصیلی 3 سال و متوسطه 4 سال. قبلا و در سال 1345 هدف و برنامه های این نظام به صورت یک کتابچه برای اصحاب نظر ارسال شده بود تا نظر خودرا به کمیسیون مربوط بفرستند. هادی هدایتی و منوچهر تسلیمی (وزیر مربوط و معاون او) مبتکر نظام تازه آموزش و پرورش کشور بودند. هدف از دوره راهنمایی تحصیلی کشف استعداد نوجوان و شکوفا ساختن آن و هدایتش به دوره متوسطه مربوط بود که قرار بود چندین رشته داشته باشد. در دی ماه 1347 اعلام شد که برای تدریس در دوره راهنمایی، یک دانشسرای دو ساله (فوق دیپلم) تشکیل خواهد شد و .... نگارنده این سایت در همین ماه (دی ماه 1347) تمامی صفحه پنجم روزنامه اطلاعات را اختصاص به بحث درباره نظام تازه آموزش و پرورش داد و بعدا در مقالات متعدد نوشت که یک فوق دیپلم نخواهد توانست هدف های دوره راهنمایی تحصیلی را تامین کند. این دوره به مدرس متخصص و روانشناس نیازدارد.به علاوه در ایران، تاسیس دهها نوع دبیرستان با امکانات موجود عملی نخواهد بود و ....
1944 - نبرد بالژ Bulge
16 دسامبر سال 1944 به تصميم هيتلر كه در انتظار تكميل سلاحهاي تازه اش از جمله بمب هسته اي بود، سه ارتش آلماني مركب از 20 لشكر با تانكهاي تازه ساز در جبهه بلژيك ـ لوکزامبورگ، در خط «آردنزArdennes» به طول 110 کيلومتر دست به يك ضد حمله شديد زدند تا خود را به«آنتورپ Antwerp» برسانند. اين بزرگترين ضد حمله هيتلر در آن سال بود كه پايان كار اورا نزديكتر كرد.
برخلاف تصور هيتلر، دو ارتش راست و چپ او پس از آغاز تعرض، بر اثر مقاومت نيروهاي متفقين بويژه ارتش نهم آمريکا متوقف شدند و ارتش مياني به يك پيشروي عميق برق آسا نايل آمد، اما پشت سر خودرا خالي گذارد و به همين سبب عنوان اين ضد حمله را «بالژ Bulge » به معناي پيشرفتگي گذارده اند. در اين ضد حمله آلمان، لوفت وافه با صدها شکاري ـ بمب افکن و نيز يکانهاي چتربار شرکت داشتند.
متفقين از خالي ماندن پشت جبهه ارتش مياني آلمان استفاده کرده و با فرستادن چترباز، از اين محل به واحدهاي اين ارتش آسيب فراوان وارد ساختند و نقشه هيتلر که تجربه و اطلاعات کافي نظامي نداشت شکست خورد. نبرد بالژ که 16 دسامبر 1944 آغاز شده بود چهل روز طول کشيد و 25 ژانويه 1945 (سه ماه پيش از افتادن شهر برلين به دست روسها و خودکشي هيتلر) پايان يافت. اسنادي كه بعد از جنگ به دست آمد نشان داد كه ژنرالهاي هيتلر با اين ضد حمله به صورتي كه انجام گرفت موافق نبودند.
۱۸۹۹ - باشگاه فوتبال آ. ث. میلان ایتالیا تاسیس شد.
۱۹۷۱ - با پیروزی ارتش آزادیبخش بنگلادش، در جنگ استقلال با پاکستان، کشور بنگلادش تشکیل شد.
1991 - روز استقلال "قزاقستان" از اتحاد جماهير شوروي سابق
قزاقستان تا اوائل قرن سيزدهم ميلادي محل سكونت اقوام مختلف بود و پس از آن به مدت بيش از 200 سال تحت حكومت مغولها قرار داشت. از قرن پانزدهم قزاقها در اين منطقه سكونت گزيده و به گسترش قلمرو خود پرداختند. اين منطقه در نيمه قرن هجدهم به تصرف روسها درآمد و پس از انقلاب كمونيستي شوروي، به تدريج به عنوان يكي از جمهوريهاي پانزده گانه شوروي شناخته شد. سرانجام به دنبال فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، قزاقستان نيز در 16 دسامبر 1991م اعلام استقلال كرد. نظام سياسي حاكم بر اين كشور، جمهوري با دو مجلس قانونگزاري است. قزاقستان با 2/717/300 كيلومتر مربع مساحت در همسايگي چين، روسيه، ازبكستان، قرقيزستان و تركمنستان قرار دارد. جمعيت اين كشور بيش از 16 ميليون نفر بوده و پيشبيني ميشود كه جمعيت آن تا سال 2025م 18 ميليون نفر گردد. پايتخت قزاقستانْ، آستانه نام دارد و واحد پول آن تنگه است. قزاقها سكنه بومي قزاقستان هستند و بيش از 45درصد جمعيت اين كشور را تشكيل ميدهند. بقيه جمعيت قزاقستان را ساير مليتها از جمله روسي، اوكرايني و... تشكيل ميدهند. قزاقها پيرو آيين اسلام بوده و زبان رسمي آنها قزاقي و روسي است.
2011 - سناي آمريکا متعاقب مجلس نمايندگان اين کشور راي به تحريم بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران داد. قبلا کانادا و انگلستان اين بانک را تحريم کرده بودند. شايد اين نخستين بار در تاريخ بانکداري باشد که بانک مرکزي يک کشور تحريم مي شود.
مناسبت ها:
روز پژوهش
25 آذر در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز پژوهش نامگذاری شده است. هفته پژوهش از 25 آذر ماه با شعار «بدون پژوهش و مطالعه تصمیم گیری نکنیم» آغاز میشود و تا 29 آذر ادامه دارد. موفقیت روزافزون علم در شناخت جهان هدفدار و قانونمند که با تکیه بر ابتکارات خلاقیتهای به ودیعه نهاده شده از سوی خدای متعال در وجود بشر و بهره برداری از قدرت شگرف اندیشه آدمی صورت گرفته، فضای زندگی جدیدی را برای انسانها به ارمغان آورده است. این فضای جدید و این تمدن نوظهور که خود برخاسته از تعاملات عمیق میان تمدنی و میان فرهنگی است، موجد خواستها، نیازها، اندیشهها مسائل و مشکلاتی است که به نوبه خود توسعه علم و اندیشه را میطلبند. در این مسیر اندیشههای ژرف در قالب پژوهشهای بنیادین صورت بحث پذیر به خود میگیرند و دستمایه انجام پژوهشهای کاربردی میشوند تا خواستها و نیازها را پاسخ گویند و راهحلهای بهتر و بیشتری برای مسائل و مشکلات جوامع بشری پیشنهاد کنند و همین جاست که نقش موثر و سهم بسزای بخش تحقیقات در روند تحولات جوامع آشکار میشود. تحولات زندگی بشر در قرن بیستم نشان از گسترش روز افزون اهمیت علم و تحقیق داشت، به ویژه در نیمه دوم این قرن کشورهای صنعتی و در حال توسعه با آگاهی از نقش پژوهش در خلق فنآوری و شتابدهی برای توسعه، عمده توجه خود را مصروف تقویت و ارتقای بخش تحقیق نموده اند. از این روست که میتوان گفت بین پیشرفت بخش تحقیق و شتاب توسعه فراگیر و پایدار در هر کشور ارتباط مستقیم برقرار است. نقش پژوهش در توسعه همهجانبه پایدار چنان برجسته و انکارناپذیر است که میتوان آن را بدون تردید نیروی محرک توسعه در همه حوزهها اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست و جامعه دانست. اما علی رغم اعتراف و اذعان نسبت به اهمیت مقوله پژوهش، این حوزه با دشواریهای ساختاری و عملکردی فراوانی مواجه است.
زادروزها
۱۳۲۹ ش - بهرام شاهمحمدلو، کارگردان و هنرپیشهی ایرانی تئاتر و تلویزیون
۱۴۸۵ - زادروز کاترین آراگن نخستین همسر و شهبانوی هنری هشتم پادشاه انگلستان
۱۷۷۵ - زادروز جین آستن نویسنده بریتانیایی
بهرام شاهمحمدلو
۱۷۹۰ - زادروز لئوپولد یکم نخستین پادشاه بلژیک
۱۸۶۶ - زادروز واسیلی کاندینسکی نقاش و نظریهپرداز هنری روس
۱۹۱۷ - زادروز آرتور سی. کلارک نویسنده، مخترع و دانشمند بریتانیایی
جین آستن
۱۹۲۸ - زادروز فیلیپ کی. دیک نویسنده آمریکایی
درگذشتها
۱۴۷۴ - درگذشت علی بن محمد سمرقندی منجم و ریاضیدان ایرانی
۱۶۷۲ - درگذشت ژان دوم کازیمیر واسا شاه لهستان و مدعی سلطنت سوئد از ۱۶۴۸ تا ۱۶۶۰ میلادی
۱۸۹۷ - درگذشت آلفونس دوده نویسنده فرانسوی ، پدر نویسندگان، لئون دوده و لوسین دوده
۱۹۲۱ - درگذشت کامی سن-سانس آهنگساز فرانسوی دوره رمانتیک
۱۹۶۵ - درگذشت ویلیام سامرست موآم داستاننویس و نمایشنامهنویس انگلیسی
۱۹۸۹ - درگذشت لی وان کلیف بازیگر آمریکایی
آلفونس دوده
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
24 آذر - 15 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 24 آذر - 15 دسامبر در تاریخ چه گذشت امروز 24 آذر برابر با 15 دسامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 24 آذر برابر با۲۴ آذر – ۱۵ دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز ۲۴ آذر برابر با ۱۵ دسامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع می پردازیم رویداد ها ۱۰۷۲ – قتل آلپ ارسلانآلپ ارسلان به معنای شیر شرزه پسر چغری بیگ و دومین حکمران سلجوقی ایران پس از عمویش طغرل23 آذر - 14 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 23 آذر - 14 دسامبر در تاریخ چه گذشت امروز 23 آذر برابر با 14 دسامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 23 آذر برابر با22 آذر - 13 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 22 آذر - 13 دسامبر در تاریخ چه گذشت امروز 22 آذر برابر با 13 دسامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 22 آذر برابر با18 آذر - 9 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 18 آذر - 9 دسامبر در تاریخ چه گذشت امروز 18 آذر برابر با 9 دسامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 18 آذر برابر با 9بیست و چهارم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران
بیست و چهارم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه بیست و چهارم آذر 1394 هجری خورشیدی سوم ربیع الاول 1437 هجری قمری پانزدهم دسامبر 2015 میلادی است 33 سال پیش در چنین روزی بیانیه هشت مادهای امام خمینی ره به قوه قضاییه و ارگانهای اجرایی کشور درباره اسلامیجولان خودروهای تاریخ مصرف گذشته در پایتخت
جولان خودروهای تاریخ مصرف گذشته در پایتخت با گذشت نزدیک به سه دهه هنوز شاهد تردد مینی بوس های پیر و تاریخ مصرف گذشته در سطح شهر هستیم مینی بوس هایی که دیگر جانی برای تردد ندارند به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان مینی بوس هایی که روزی وظیفه خطیری دربیست و سوم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران
بیست و سوم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز دوشنبه بیست و سوم آذر 1394 هجری خورشیدی دوم ربیع الاول 1437 هجری قمری چهاردهم دسامبر 2015 میلادی است 48 سال پیش در چنین روزی دانشگاه تهران در نخستین روز بازگشایی خود پس از 10 روز تعطیلی شاهد برگزاری تظاهرات دانشجویبیست و دوم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران
بیست و دوم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه بیست و دوم آذر 1394 هجری خورشیدی یکم ربیع الاول 1437 هجری قمری سیزدهم دسامبر 2015 میلادی است 93 سال پیش در چنین روزی نخستین قانون استخدام کشوری به تصویب مجلس شورای ملی رسید مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایرابرای فروش واکسنهای تاریخ گذشته جوسازی کردهاند!
برای فروش واکسنهای تاریخ گذشته جوسازی کردهاند هر وقت به پشت دفترچههاي بيمه نگاه ميكنم خجالت ميكشم زيرا نتوانستيم براساس دغدغههاي رهبر معظم انقلاب از رنج بيماران بكاهيم از طرفي نگران عدم اعتبارات ناپايدار هستيم و همچنين نگران آن هستيم كه سلامت در دولتهاي آينده ديگر اولوي-
سبک زندگی
پربازدیدترینها