محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828635943
یادداشت/ مهدی محمدی شک داشتیم اما حالا یقین کردیم
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ مهدی محمدی
شک داشتیم اما حالا یقین کردیم
ما شک داشتیم توافق با آمریکا درباره برجام، حتی اندکی به کاسته شدن از شدت خصومت آن با ملت ایران و حمایتش از تروریسم کمک کند اما حالا میبینید آمریکاییها تنها اقدامی که در راستای دوستی با ایران کردهاند، متهم کردن ایران به دست داشتن در حملات پاریس است.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، مهدی محمدی طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: آقای دکتر ظریف روز جمعه آن دسته از منتقدان را که عقیده داشتهاند موضوع PMD (ابعاد احتمالی نظامی) نه تنها بسته نشده بلکه با گزارش جدید آمانو و قطعنامهای که روز سهشنبه تصویب خواهد شد، به فاز جدید و (نسبت به گذشته) خطرناکتری منتقل میشود، کثیرالشک خوانده و از آنها خواسته است به حکم قاعده فقهی به شک خود اعتنا نکنند. من پس از خواندن این جملات از قول آقای ظریف همه تلاش خود را کردم که به شکهای گذشته خویش شک کنم. آقای ظریف راست میگوید. روند فعالیت ایشان و دوستانشان و محصولات آن (برجام، قطعنامه 2231، ارزیابی نهایی آمانو و قطعنامه شورای حکام) چنان شکبرانگیز بوده که منتقدان به ناچار گرفتار معضل شک کثیر شدهاند. در واقع هیچ نقطه کاملا روشن و سرراستی در این کارنامه مبسوط وجود ندارد که بتوان بیشک و شبهه از کنار آن گذشت. از این حیث، منتقدان دائما گرفتار شکهای پیدرپی و گاه بسیار عمیق بوده و از آن خلاصی نداشتهاند. بنابراین منصفانه است اگر آقای ظریف توقع داشته باشد این منتقدان یک بار هم در کارنامه خویش بنگرند و ببینند شکهای پیدرپی آنها روا بوده است یا نه و اگر نتیجه این بازاندیشی این بود که بیجهت به این دیپلماسی و کارنامه آن مشکوک بودهاند، این شک واپسین درباره PMD را هم کنار گذاشته و مطمئن باشند آقای ظریف و دوستانشان کار خویش را به درستی به سرانجام رساندهاند.
من در این یکی ـ دو روز سعی کردم برای یک بار هم که شده با منتقدان، منتقدانه برخورد کرده و از خویش بپرسم از آن شکهای کثیر پیشین، به راستی کدام روا و کدام ناروا بوده است؟ این روندی است که عموما طی نمیشود. ما عموما عادت کردهایم گذشته خویش را ارزیابی نکنیم و اساسا به خیالبافی درباره آینده دلخوشتریم تا کاوش در گذشته و پرسیدن سوالهای سخت، مخصوصا اگر آن گذشته کارنامه خودمان باشد. نتیجه این بازاندیشی اما تا آنجا که به آقای ظریف و دوستانشان مربوط است، چندان خوشایند از کار درنیامده است. نتیجه در یک جمله این است: حالا دیگر شک نداریم، یقین کردهایم! به طور بسیار خلاصه، حاصل این بازاندیشی این بود که نه تنها شکهای گذشته روا بوده و در طول زمان دائما و با شواهد متنوع، تقویت شده، بلکه مرور تردیدهای پیشین آدمی را با این پرسش دشوار مواجه میکند که روندی چنین پرمساله، اساسا چگونه طی شده و به فرجام رسیده است و آخر کار هم آنچه باقی میماند تاسفی است از اینکه چرا بیشتر شک نکردیم، دقیقتر سخن نگفتیم و صریحتر به چالش نپرداختیم.
اجازه بدهید چند مورد شاخص را با هم مرور کنیم.
ما شک داشتیم که اساسا از دل مذاکراتی که براساس تئوری اعتمادسازی بنا شده، چیزی به نام حق غنیسازی بیرون بیاید. دیدیم که نتیجه همینطور شد و ماحصل 2 سال مذاکره آشکار و نهان، انکار حق غنیسازی ایران، استثنا شدن ایران از NPT و پذیرش یک برنامه از 6 جهت محدود هستهای بود که اساسا جانشین حق انکارناپذیر ایران در توسعه بدون محدودیت برنامه صلحآمیز هستهای شده است.
ما شک داشتیم که از دل چنین مذاکراتی لغو تحریم بیرون بیاید. بدبختانه نتیجه این شک را هم تایید کرد. نه تنها چیزی به نام لغو تحریم در توافقات آقای دکتر ظریف و دوستانشان با طرف غربی وجود ندارد، بلکه در این مذاکرات برای برخی حوزههای تحریم ایران نوعی مصونیت ایجاد شد و آمریکاییها مجوز پیدا کردند آن تحریمها را هر چه میخواهند تشدید کنند بیآنکه لطمهای به توافقاتشان با ایران بخورد. به راستی اگر نبود شروط حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی که هر نوع تحریم و حتی تهدید به تحریم را به معنای نقض برجام اعلام کردهاند، آیا خروجی برجام چیزی غیر از «ایران تحریم شده غیرهستهای» میبود؟
ما از ابتدا شک داشتیم که موضوع مذاکرات اساسا مساله هستهای باشد. از روز نخست منتقدان کثیرالشک باور داشتند باید به نیات برخی طرفهای درگیر در این مذاکرات شک کرد و موضوع احتمالا بیش از آنکه محدود کردن برنامه هستهای ایران باشد، به تقویت یک جریان سیاسی خاص در ایران مربوط است.
ما همچنان با شک خویش دست به گریبان بودیم که آقای ظریف در نشست شورای روابط خارجی آمریکا سفره دلش را باز کرد و به آمریکاییها گفت اگر با ایران توافق نکنند، غربگرایان انتخابات مجلس را خواهند باخت. دیری نپایید که جان کری در نشست استماع کنگره همه ملاحظهکاریها را کنار گذاشت و گفت دولت روحانی برای انتخابات به این توافق نیاز دارد. همین حالا هم ما مایلیم همچنان در شک و تردید بمانیم اما شوربختانه دوستان آمریکایی آقای ظریف دست بردار نیستند و پیدرپی میگویند باید روز اجرای توافق زمانی باشد که دولت روحانی بتواند از نمد تعلیق تحریمها، کلاهی برای انتخابات بسازد.
ما شک داشتیم توافق هستهای چیزی از تهدیدها علیه ایران کم کند. حالا آمریکاییها میگویند زیرساختی برای مهار ایران در حوزههای منازعه راهبردی به دست آوردهاند که فکرش را هم نمیکردند.
ما شک داشتیم در مذاکراتی که هدف، روش و محتوای آن را آمریکا تعیین کرده بشود امتیاز مهمی از غرب گرفت، حالا نزدیکان کاخ سفید میگویند امتیازهایی که در نهایت در برجام آمده حتی از امتیازهایی که اوایل دولت روحانی در نامه محرمانه کری به ظریف پیشنهاد شده بود هم چندینبار کمتر است!
ما شک داشتیم این مذاکرات حتی بتواند اندک احترامی به ایران و ایرانیان اعطا کند و از رفتارهای تحقیرآمیز آمریکا علیه ایران بکاهد. نتیجه این شده است که دولت آمریکا نه فقط به یار غار آقای روحانی برای نمایندگی ایران در نیویورک ویزا نداد و نه فقط دولت سعودی وزرای دولت روحانی را که هدفشان تعیین تکلیف صدها جنازه بود به حضور نپذیرفت، بلکه اکنون کاخ سفید با خوشحالی میگوید در حال تدوین قانونی است که ورود کسانی را که حتی یک بار به ایران سفر کرده باشند به آمریکا ممنوع یا بسیار دشوار میکند. بازگشت احترام پیشکش، از صدقه سر دولت تدبیر و دوستی ورزیدن با آمریکا، پاسپورتهای ایرانیان را غیرقانونی و باطله اعلام نکنند، شانس آوردهایم!
ما همچنین شک داشتیم که یوکیا آمانو دست از گزافهگویی علیه ایران و خوشخدمتی به سرویسهای اطلاعاتی غربی بردارد. حالا آمانو نه تنها اجازه بازگشت به PMD تحت عناوین دیگر را دارد، بلکه این امکان را پیدا کرده است که ایران را به جرم ناکرده محکوم نیز بکند و در تهران به جای غریو اعتراض، بانگ سوت و کف بشنود.
ما شک داشتیم توافق با آمریکا درباره برجام، حتی اندکی به بهبود رفتار منطقهای آمریکا و کاسته شدن از شدت خصومت آن با ملت ایران و حمایتش از تروریسم کمک کند. آقای ظریف و دوستانشان البته میگفتند مطمئن هستند برجام محصول یک تغییر استراتژی در آمریکا درباره ایران است و بنابراین قطعا به تغییر رفتار منطقهای آن خواهد انجامید. حالا چندان دشوار نیست دیدن اینکه آمریکاییها تنها اقدامی که در راستای دوستی با ایران کردهاند، متهم کردن ایران به دست داشتن در حملات پاریس است و همچنین تلاش برای تبدیل ترکیه به یک عربستان سعودی دیگر علیه ایران.
من میتوانم این فهرست را صفحهها طویلتر از اینکه هست کنم. ما شک داشتیم که بشود به آمریکا اعتماد کرد. ما شک داشتیم که مسیر حل مشکلات ملت ایران از بده بستان با دشمنانش بگذرد. ما شک داشتیم که وعدههای پساتوافقی چندان محتوایی داشته باشد. ما شک داشتیم که آمریکاییها اساسا با مفهومی به نام قول و قرار آشنایی داشته باشند و مهمتر از همه اینها شک داشتیم که آقای دکتر ظریف درک درستی از اینکه کجا باید شک کرد و کجا اعتماد، داشته باشد.
مذاکرات هستهای به ما میگوید به همه شکهای ریز و جزئی خود اعتنا کنیم؛ بالاتر از این، به ما میآموزد حتی وقتی ظاهرا همه چیز مرتب است، چیزهای مهمتری برای شک و تردید وجود دارد بویژه اگر طرفتان از یک سو آمریکا باشد و از سوی دیگر کسانی که آمریکا را دوست دارند.
نوشتهاند بیل هیکاک، ششلولبندی در غرب آمریکای قرن نوزدهم، 30 ـ 20 نفر را با تیر زده بود و وقتی از او میپرسیدند این چه کاری است که کرده، قسم میخورد فقط برای دفاع از خود ناچار شده آن آدمها را بکشد. سوالی که آن زمان برای اهالی آن منطقه پیش آمده بود، این بود: فرض کنیم هیکاک راست میگوید ولی اساسا چرا باید لازم باشد کسی این همه از خود دفاع کند؟! حالا حکایت آقای ظریف است. به جای اینکه به منتقدان گیرهای روانشناختی بدهد، شاید بهتر باشد یک بار از خودش بپرسد اساسا چرا این همه به من شک میکنند؟!
دوران شک گذشته است آقای ظریف، اکنون یقین کردهایم! مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
http://fna.ir/4OVFDD
94/09/23 - 09:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
مهدی محمدی: دوران شک گذشته است آقای ظریف، اکنون یقین کرده ایم!
کارشناس مسائل سیاسی نوشت مذاکرات هسته ای به ما می آموزد حتی وقتی ظاهرا همه چیز مرتب است چیزهای مهم تری برای شک و تردید وجود دارد بویژه اگر طرفتان از یک سو آمریکا باشد و از سوی دیگر کسانی که آمریکا را دوست دارندبه گزارش نسیم متن یادداشت مهدی محمدی در روزنامه وطن امروز به اینرضایی: دوپینگ محمدیان خارج از اردوی تیم ملی بوده است/ اعتراض کردیم، اما قبول نشد
سخنگوی فدراسیون کشتی گفت محمدحسین محمدیان به دلیل مثبت شدن تست دوپینگ به مدت چهار سال از حضور در میادین کشتی محروم شد Source 01یکشنبه ۲۲آذر۱۳۹۴یادداشت میهمان/ محمدابراهیم محمدی تأملی بر جایگاه پژوهش در آموزش و پرورش
یادداشت میهمان محمدابراهیم محمدیتأملی بر جایگاه پژوهش در آموزش و پرورشامروز که آموزش و پرورش به دلیل نیاز ضرورت و مهمتر از همه مطالبات عمومی ناگزیر به تغییر ریل و نوسازی بسته برنامه آموزشی و پرورشی است بیش از هر زمان دیگر به نسخه علاجبخش پژوهش نیازمند است به گزارش گروه آموزبه دنبال پاک کردن فضای کشتی از چنین آسیبهایی هستیم رضایی: دوپینگ محمدیان خارج از اردوی تیم ملی بوده است/ اعتر
به دنبال پاک کردن فضای کشتی از چنین آسیبهایی هستیمرضایی دوپینگ محمدیان خارج از اردوی تیم ملی بوده است اعتراض کردیم اما قبول نشدسخنگوی فدراسیون کشتی گفت محمدحسین محمدیان به دلیل مثبت شدن تست دوپینگ به مدت چهار سال از حضور در میادین کشتی محروم شد علیرضا رضایی در گفتوگوترکیه و موازنه قدرت، پس از سقوط سوخوی ۲۴ روسیه/یادداشتی از هادی محمدی
دزفول امروز به نظر می رسد که با روند تحولات کلان در بحران سوریه اردوغان که در دام تشویق های بی پایه آمریکا قرار گرفته هزینه اصلی را خواهد پرداخت و قربانی اقدامات پر ریسک و خطرناک خود خواهد شد شبکه گسترده ارتباطی ترکیه با انواع گروههای تروریستی در سوریه که به موازات آن ظرفیت هایخدابنده لو: اگر در تپانچه ۲۵ متر تمرین می کردیم، شانس بیشتری برای کسب سهمیه داشتیم
مربی تیم ملی تپانچه گفت اگر در تپانچه ۲۵ متر تمرین می کردیم و در این بخش هم در هند تیر می انداختیم شانس بیشتری برای کسب سهمیه داشتیم سکینه خدابنده لو در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در خصوص اردوی تیم ملی تپانچه گفت بعد از مسابقات کویت که متاسفانه سهمیه توزیع نشد پسهنوز مشخص نیست کدام ارگان زمین اصلی کمپ را بازسازی میکند علیزاده: هر بار برای بازسازی زمینهای آکادمی تیم ملی
هنوز مشخص نیست کدام ارگان زمین اصلی کمپ را بازسازی میکندعلیزاده هر بار برای بازسازی زمینهای آکادمی تیم ملی اقدام کردیم منابع مالی نداشتیمرئیس آکادمی تیمهای ملی فوتبال گفت از روز اول که ما آمدیم زمینهای کمپ تیم ملی شرایط مناسب و مساعدی نداشت با این حال هر بار که برای بازسازفانتزی بازی کردیم اما به لیگ اروپا نرسیدیم
سرمربی تیم بورسیامونشنگلادباخ فانتزی بازی کردیم اما به لیگ اروپا نرسیدیم ایلنا سرمربی تیم بورسیامونشنگلادباخ بعد از شکست مقابل منچسترسیتی گفت با وجود ارائه فوتبالی فانتزی متاسفیم به لیگ اروپا راه نیافتیم به گزارش ایلنا شب گذشته در دور آخر مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا بورآلگری: مهم این بود که صعود کردیم
سرمربی یوونتوس پس از شکست مقابل سویا گفت در سخت ترین گروه مسابقات بودیم و خوشحال تر می شدیم اگر صدرنشین باقی می ماندیم الا باید منتظر قرعه کشی بمانیم اما ناامید نیستیم نتیجه گیری در زمین سویا آسان نیستمتن خبر نداردچهارشنبه ۱۸آذر۱۳۹۴«مهدی» کودک امانتی که شناسنامه ندارد!
مهدی کودک امانتی که شناسنامه ندارد جامعه > آسیبها - مهر نوشت مهدی پسر بچه خردسالی است که ۵ سال از تولدش میگذرد اما هنوز شناسنامهای ندارد و این برای او آرزوی دستنیافتنی شده است مهدی برای رفتن به مدرسه احتیاج به هویت دارد شاید داشتن شناشنامه بدیهیترین ح-
گوناگون
پربازدیدترینها