واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: کلیدیترین راه مبتلا نشدن به آنفلوانزا
آنفلوانزا مرز نمی شناسد. این جمله را رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفته است. یعنی، ورود آنفلوانزا به پایتخت غیرعادی نخواهد بود.
آنفلوانزا مرز نمی شناسد. این جمله را رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفته است. یعنی، ورود آنفلوانزا به پایتخت غیرعادی نخواهد بود.
آنفلوانزا به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های واگیر فصل سرما، این روزها حسابی سر و صدا کرده است. این در حالی است که دکتر محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت معتقد است که همه گیری این بیماری چیز عجیبی نیست.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از ابتدای فصل سرما تا کنون ۴۶ نفر از بیماران مبتلا به آنفلوانزا در کشور جان خود را از دست داده اند که تمامی فوت شدگان بیماری زمینه ای داشته اند. این موضوع، یعنی اینکه آنفلوانزا به تنهایی کشنده نیست و بیماری است که می توان با چند توصیه بهداشتی و ایمنی، به سلامت از آن عبور کردد.
دکتر ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، شستن دست ها با آب و صابون را بهترین و کلیدی ترین راهکار پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا عنوان کرد و گفت: افراد مبتلا، با استراحت در منزل، می توانند این بیماری را از پا در بیاورند.
وی همچنین با تاکید بر خودداری از خود درمانی با آنتی بیوتیک ها به بیماران مبتلا به آنفلوانزا، تصریح کرد: یکی از مسائلی که منجر به انتشار بیماری می شود، عدم رعایت بهداشت فردی است که خیلی سریع باعث انتقال ویروس می شود.
خسرونیا با اشاره به ورود این بیماری از مرزهای شرقی کشور، گفت: اغلب، این بیماری توسط افرادی که قاچاقی وارد کشور می شوند، منتقل می شود.
به گفته رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، داشتن بیماری زمینه ای یکی از علل زمینگر شدن افراد مبتلاست.
دکتر محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، با اعلام اینکه در دنیا سه ویروس باعث آنفلوانزای فصلی می شود، گفت: ویروس H۱N۱، ویروس نوع B و ویروس H۳N۲، سه ویروسی هستند که هر سال ممکن است باعث ایجاد همه گیری آنفلوانزا شوند.
وی با تاکید بر اینکه ویروس H۱N۱ شدت بیماری زایی بیشتری نسبت به دو ویروس دیگر دارد، افزود: در حال حاضر کشورهای منطقه و همسایه ایران نیز درگیر این بیماری شده اند. بطوریکه گزارش هایی از عراق، ترکیه، پاکستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته ایم که نشان می دهد ویروس آنفلوانزا در حال چرخش است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر با تاکید بر اینکه ویروس آنفلوانزا مرز نمی شناسد، تصریح کرد: در آینده نزدیک به اروپا و آمریکا می رود.
دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه آنفلوانزا بيماری نيست كه منحصر به يک استان يا يک شهر باشد بلکه با توجه به فصل سرما و ماهیت بیماری ممکن است در کشور فراگیر شود، تصریح کرد: آنفلوانزا بيماري است كه همه بايد با آن زندگي كنند و هر سال حداقل ۲۰ درصد مردم به آن مبتلا می شوند و مطلب جديدی نيست.
وی با تاکید بر اینکه آنفلوانزا در فصل سرما در کشور شایع مي شود همچنانکه در تابستان نیز وبا در بعضی مناطق شیوع پیدا می کند گفت: بنابراين جاي نگران كردن مردم نيست و اگر باشد ما بيش از ديگران تلاش ميكنيم تا اطلاعرساني دقيق کنیم و هيچ چيز را از مردم پنهان نميكنيم.
بر اساس گزارش های وزارت بهداشت، مواردی از ابتلا به آنفلوانزا در کرج تایید شده است. این در حالی است که شایعه یک مورد فوتی در تهران، تکذیب شد. اما به گفته دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت، پیش بینی می شود دو استان کرمانشاه و آذربایجان شرقی نیز درگیر بیماری آنفلوانزا شوند.
وی با بیان اینکه آنفلوانزا افراد سالمند، بیماران قلبی، مبتلایان به آسم، کودکان و... را بیشتر تهدید می کند، تاکید کرد: رعایت نکات بهداشتی، بهترین راهکار پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
سیاری با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت به اثرات برنامه های آموزشی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های واگیر، به علائم آنفلوانزا اشاره کرد و گفت: سرفه، سردرد، بدن درد و در مرحله بعد علائم گوارشی، از جمله علائم آنفلوانزاست.
به گفته معاون وزیر بهداشت، سال گذشته ۱۹۶۳ نفر در کشور به آنفلوانزا مبتلا شدند و ۸۶ نفر نیز بر اثر این بیماری فوت کردند.
منبع : مهـــر
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]