واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هیچ کودکی بر اثر آنفلوانزا فوت نکرده است/ هر فرد بیمار می تواند ۱.۵ نفر را مبتلا کند/ زمان مناسب برای استفاده از واکسن گذشته است
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به درگذشت ۳۰ نفر بر اثر ابتلا به آنفلوانزا در کرمان گفت: هیچ گزارشی مبنی بر درگذشت کودکان نداشته ایم.
به گزارش مهر، نوذر نخعی عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به شیوع آنفلوانزا در کرمان اظهار کرد: در حال حاضر شاهد انتشار شایعاتی در خصوص این بیماری در فضای مجازی هستیم و باید دقت داشت که این مطالب نادرست به دلیل ناآگاهی یا منافع شخصی برخی افراد منتشر می شود.
وی منشاء این ویروس در مقطع کنونی را نامعلوم دانست و ادامه داد: ویروس آنفلوانزا در ۲۳ فرودین سال ۸۸ در دنیا شیوع پیدا کرد که در آن مقطع این ویروس در ایران وجود نداشت؛ اما در زمستان آن سال این ویروس در ایران نیز شناسایی شد که شدت درگیری زیاد بود و تعداد مراجعات مردم به بیمارستان ها و مطب های دکتر افزایش پیدا کرده بود.
نخعی با اشاره به اینکه شیوع آنفلوانزا مسئله ای جدید نیست، افزود: امسال این بیماری شدت بیشتری داشته و در قیاس با سال های گذشته که در زمستان بروز پیدا می کرد، در پاییز بروز پیدا کرده است.
سخنگوی ویژه آنفلوانزا دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: این بیماری نسبت به سال ۸۸ تعداد افراد کمتری را در ایران درگیر کرده است.
وی از عراق، سوریه، هند، پاکستان و ایران به عنوان کشورهای درگیر با ویروس آنفلوانزای H۱N۱ نام برد و افزود: درصد ابتلا افراد به این بیماری متفاوت است براساس تجارب سال های گذشته آمریکا این بیماری در خانواده ها ۱۹ درصد و در مدارس ۲۲ تا ۲۳ درصد افراد را درگیر کرده است.
هر فرد بیمار می تواند ۱.۵ نفر را مبتلا کند
نخعی تعداد افرادی که می توانند توسط فرد بیمار دچار ویروس شوند را ۱.۵ نفر دانست و اظهار کرد: این درصد ها وابسته به رفتارهای اجتماعی مردم است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه رفتار ویروس آنفلوانزا غیرقابل پیش بینی است، افزود: مشخص نیست این اپیدمی تا چه زمانی ادامه پیدا کند ولی این مدت زمان طولانی نخواهد بود.
وی با اشاره به گزارش دو مورد فوتی از شهر کرمان و افزایش آمار فوت شدگان به ۳۰ نفر، اظهار کرد: تمامی این افراد دارای بیماری زمینه ای بوده و بیش از ۴۰ تا ۵۰ سال سن داشتند.
نخعی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ موردی از فوت کودکان در اثر ابتلا به آنفلوانزا نداشتیم، گفت: قدرت سرایت ویروس آنفلوانزا پایین بوده و چنانچه نکات بهداشتی رعایت شود امکان ابتلا به بیماری کاهش پیدا می کند.
ویروس آنفلوانزا در هوا پراکنده نیست
وی آنفلوانزا را جز بیماری های بسیار مسری ندانست و یادآور شد: راه انتقال ویروس آنفلوانزا از طریق ریزقطره هاست و به همین دلیل استفاده از ماسک نمی تواند در جلوگیری از ابتلا به بیماری تاثیر چندانی داشته باشد چرا که ویروس بیماری در هوا پراکنده نیست بلکه در ریزقطره ها وجود دارد که بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان به مشکلات ناشی از استفاده از ماسک اشاره کرد و افزود: استفاده از ماسک باعث ایجاد اطمینان کاذب می شود و از طرفی به استفاده نادرست از ماسک می تواند سبب انتشار ویروس و آلودگی شود.
وی روبوسی، ترشحات ناشی از سرفه و عطسه را راه های انتقال ویروس دانست و اظهار کرد: شستشوی دست ها و استفاده از دستمال در هنگام عطسه و سرفه، پرهیز بیماران از حضور در مکان های شلوغ در پیشگیری از این بیماری بسیار موثر است.
نخعی با اشاره به اینکه بازار مکاره ماسک در کرمان ایجاد شده است، افزود: استفاده نامعقول از ماسک می تواند نتیجه معکوس داشته و اضطراب کاذب در جامعه ایجاد کند.
سخنگوی ویژه آنفلوانزا دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: افراد باید از فرد بیمار یک متر فاصله داشته باشند و افراد بیمار و مراقبان آنها نیز از ماسک استفاده کنند.
زمان مناسب برای استفاده از واکسن گذشته است
وی با انتقاد از اینکه مردم بیش از اندازه به واکسن متوسل شده اند، اظهار کرد: واکسن تنها ۳۴ تا ۵۸ درصد در بدن افراد ایمنی ایجاد می کند و به همین دلیل اثربخشی بالایی ندارد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با توجه به آغاز اپیدمی کرمان می توان گفت که زمان مناسب برای استفاده از واکسن گذشته است چرا که دو تا سه هفته بعد از تزریق واکسن زمان برای افزایش سطح آنتی بادی در بدن افراد لازم است.
وی ادامه داد: این امر سبب می شود احتمال بروز بیماری در افرادی که در بازه زمانی مناسب واکسن را تزریق کرده اند نیز وجود داشته باشد.
نخعی با اشاره به وجود واکسن کافی در استان، یادآور شد: خرید واکسن تنها پول به جیب شرکت های خارجی ریختن بوده و اثرگذاری چندانی در کنترل بیماری ندارد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: افراد دارای بیماری های تب دار متوسط یا شدید و اشخاصی که نسبت به تخم مرغ حساسیت دارند به هیچ عنوان از واکسن استفاده نکنند.
سخنگوی ویژه دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: اگر فردی در سال های گذشته در اثر دریافت واکسن دچار عارضه فلجی شده است نیز از تزریق واکسن خودداری کند.
وی خانم های باردار را اولویت اول دریافت واکسن آنفلوانزا دانست و اظهار کرد: افراد دارای بیماری های زمینه ای نیز باید واکسن دریافت کنند.
مردم از مسافرت های غیرضروری پرهیز کنند
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر این افراد عادی نیاز به استفاده از واکسن ندارند، تصریح کرد: ویروس آنفلوانزا به مدت هفت روز می تواند از فرد مبتلا به افراد دیگر سرایت کند.
وی یادآور شد: مسری بودن این بیماری چند ساعت پیش از شروع علائم آغاز می شود و این حالت بعد از روز اول شدت می گیرد.
نخعی علت تعطیلی مدارس را پاسخگویی به مطالبات عمومی دانست و اظهار کرد: مردم در این مدت از مسافرت های غیرضروری پرهیز کنند.
وی در خصوص منشاء این بیماری تصریح کرد: برای تشخیص دلیل پیدایش بیماری در مقطع کنونی باید تحقیقات علمی دقیق صورت گیرد و اتباع بیگانه تنها یکی از گزینه ها هستند و تاکنون این مساله از لحاظ علمی تایید نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۳ - ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - 08 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]