تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830774261




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیامبر اسلام (ص) نگین انگشتری در میان همه‌ی انبیاست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مجید رجبی معمار: پیامبر اسلام (ص) نگین انگشتری در میان همه‌ی انبیاست سوگینه‌های کهن اقوام ایران زمین در خانه هنرمندان ایران به اجرا گذاشته شد.
۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر ساعت 12:03

خبرگزاری پانا+

به گزارش سرویس فرهنگی پانا، چهارشنبه 18 آذر و در شب رحلت پیامبر (ص) سوگینه‌های کهن اقوام ایران زمین در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران اجرا شد. در این مراسم سوگینه‌های «چپی و واویلا» از ایل بختیاری، «پاوه موری» از کرمانشاه، «مصیبت‌نامه آذری و منصوری» از آذربایجان، «موری» از مازندران، «سرو»، «گُو گریو»، «غمونه» و «شاهنامه‌خوانی» از ایل‌های بختیاری، بویراحمد و بهمئی، «شروه‌خوانی»، «سنج و دمام»، «یزله عزا» و «چوشی» از بوشهر، به اجرا گذاشته شدند.
در ابتدای این مراسم مجید رجبی معمار مشاور فرهنگی و هنری شهردار تهران ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام وفات رسول اکرم (ص) و شهادت امام حسن (ع) و امام رضا (ع) گفت: خداوند بر اساس حکمت خود در آفرینش، دو حجت برای انسان قرار داده است. حجت باطنی را به عقل تعبیر کرده‌اند و حجت بیرونی که پیامبران هستند. پیامبر اسلام (ص) به‌عنوان ختم پیامبران، نگین انگشتری در میان همه‌ی انبیاست. هنرمندان گوشه و کنار ایران در عرصه موسیقی و در سوگ پیامبر (ص) و ائمه (ع) سنگ تمام گذاشته و با نغمه‌ها و الحان گوناگون، آثار فراوانی خلق کرده‌اند. خانه هنرمندان مفتخر است که امروز به همت خانه موسیقی زمینه‌ساز برگزاری چنین برنامه‌ای شده و شاهد هنرنمایی هنرمندان سراسر ایران در سوگ پیامبر (ص) هستیم.

در ادامه حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی گفت: سوگی که با محرم آغاز می‌شود غم عجیبی دارد؛ غمی که در بطن خود باعث نوعی پالایش درونی می‌شود. سوگواری برای اهل بیت سابقه‌ای تاریخی دارد و مردم ایران به‌عنوان محبان اهل بیت همان‌طور که در شادی آنها شاد بوده‌اند، در غم آنها نیز مغموم هستند. اقوام مختلف ایران نیز با آداب و سنن خود که موسیقی رکن رکین آنهاست، در این مسیر به سوگواری پرداخته‌اند. نغمه‌ها و نواهای آنها در طول تاریخ صیقل خورده و به شکل گوهر درخشانی در آمده است. این سنت‌ها باید حفظ شود و بزرگان مملکت و رهبر معظم انقلاب نیز بارها به این مساله اشاره کرده‌اند. اما متاسفانه سوگواری اهل بیت در حال حاضر سمت و سوی خوبی ندارد و باید آسیب‌شناسی شود. این موضوع متاثر از همه‌ی بخش‌های فرهنگی است که آسیب دیده‌اند. متاسفانه بخش‌های زیادی از آن که رسانه‌ها نیز آنها را ترویج می‌کنند، با شئون فرهنگی ما هیچ نسبتی ندارد. سوگواری واقعی ما همین چیزی است که امشب در خانه هنرمندان ایران شاهد آن هستیم و می‌بینیم چقدر عمیق و ریشه‌دار است. امیدواریم این مسائله بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و در خانه هنرمندان ایران نیز با حضور مجید رجبی معمار، چنین برنامه‌ای سرآغاز تحول در این عرصه باشد.

پس از آن نیز حمدرضا درویشی طی سخنانی گفت: امشب قصد ندارم صحبت‌های اعتراضی نسبت به صدا و سیما، حوزه هنری و وزارت ارشاد داشته باشم و از عدم حمایت از موسیقی نواحی شکایت کنم. قصد ندارم از لجاجت‌ها بگویم و از اینکه کمر به قتل سنت‌ها و اصالت‌ها بسته‌ایم. بلکه می‌خواهم بگویم مویه‌ها و سوگواری‌هایی که در این برنامه شنیدیم، متعلق به هیچ قومی نیست، بلکه نماد موضوعاتی است که هم ما و هم اجراکنندگان، آن‌ها را فراموش کرده‌ایم و معنای اسطوره‌ای آنها از بین رفته است. این آیین‌ها شاید امروزه نیز اجرا شوند اما حتی بیشتر اجراکنندگان آن‌ها نمی‌دانند چرا این آیین‌ها را برگزار می‌کنند.

این پژوهشگر عرصه موسیقی در پایان گفت: این آیین‌ها برگردان محتوایی اساطیری بودند که حتی اجراکنندگان و برگزارکنندگانش آن را گم کرده‌اند. مویه‌ها و سوگواری‌هایی که امروزه اجرا می‌شوند، در واقع نوعی خلسه بودند که هدفشان رسیدن به یک گمشده است. «باب دیلن» گفته بود «من فقط آهنگ‌ها را می‌آورم و به نوعی نقش یک پستچی را دارم»، من هم یک پستچی هستم که همیشه در مقابل چنین فضایی امانتدار است و موضع نمی‌گیرد. بنابراین حرف‌هایم را بر اساس یک برداشت ذوقی به شما می‌گویم. مواردی که به آن اشاره کردم، آنقدر دامنه‌‌دار و گسترده‌ است که در این مراسم نمی‌توانیم همه‌ی آنها را بیان کنیم.
 













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن