واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: افقهای روشن در انتظار حیات یوزپلنگها
بعد از 12 سالی که از عمر حیات در خطر انقراض یوز ایرانی میگذرد اکنون تعداد جمعیت آنها به حد قابل اعتمادی رسیده و روند انقراض آنها معکوس شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اینکه 12 سال پیش گربهسان ایرانی به نام یوز نام خود را در فهرست گونههای در معرض انقراض به ثبت رسانده بود اکنون تلاش سازمان محیط زیست با همکاری سازمان ملل متحد روند انقراض یوزهای ایرانی را معکوس کرده و به حد قابل اعتمادی رسانده است.
** کند شدن چرخ انقر اض یوز آسیایی
12 سال پیش چراغهای قرمز زنگ هشدار، مسئولان را به حفاظت و حمایت از این گربهسان ارزشمند وا داشت بطوریکه با همکاری سازمان ملل متحدد و سازمان حفاظت محیط زیست جمعیت این گونه در معرض انقراض هم اکنون بعد از سالها تلاش به حد قابل اعتمادی رسیده است.
گری لوئیس نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران در این خصوص میگوید: روند انقراض یوزپلنگها در ایران معکوس شده است.
فرهاد دبیری معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این باره میگوید: با تلاشهایی که شروع کردهایم هم اکنون جمعیت یوزپلنگهای ایرانی تا حدودی قابل اعتماد شده است.
** تصادف جادهای بزرگترین عامل تلفات یوزها
عوامل و توسعه فعالیتهای انسانی عامل مهمی در تلفات این گونه ارزشمند به حساب میرود. یکی از مهمترین فعالیتهای انسانی جادههاست که گزارشهای زیادی را به عنوان عامل مرگ یوزهای ایرانی به نام خود به ثبت رسانده است.
به گفته، مقدم مدیر کل دفتر حیاتوحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور، یکی از دلایل اصلی به خطر افتادن یوزهای آسیایی تصادفات جادهای است که تاکنون بیش از 60 درصد تلفات یوزهای ایرانی به این دلیل بوده و در چند سال گذشته 14 قلاده یوزپلنگ را به کام مرگ کشانده است.
** سیاست قطعی سازمان محیط زیست
سیاست سازمان حفاظت محیط زیست به گونه ای معرفی شده که هیچ جادهای در زیستگاههای حیات وحش احداث نشود و تا جایی که امکان دارد جادههای قدیمی روستایی در حد قابل قبولی بهسازی و قابل استفاده شود.
** آمار دقیق یوزهای ایرانی
هنوز آمار دقیقی از تعداد یوزها وجود ندارد، اما آنچه قطعی و مسلم است وجود حدود 50 تا 60 قلاده در کشورمان است.
** حفاظت و حمایت بینالمللی از یوز ایرانی
وقتی یوز آسیایی زنگ هشدار انقراض خود را به صدا درآورد پروژه بینالمللی حفاظت از این گونه ارزشمند بین سازمان ملل متحد و سازمان حفاظت از محیط زیست شروع شد تا نقشه راه و برنامه عملی حفاظت از یوزپلنگ ایرانی در حال انقراض را فراهم آورد و این گربهسان ارزشمند را نجات دهد.
هومن جوکار مدیر پروژه حفاظت از یوز در این باره میگوید: این پروژه بین سازمان ملل متحد و سازمان حفاظت محیط زیست شروع شده تا یک نقشه راه و برنامه عملی برای حفاظت از یوزپلنگ را ایجاد کند و محورهای این پروژه در حفاظت فیزیکی از زیستگاهها، آموزش و آگاهسازی عمومی و کار جدید در حال انجام و ارتباط بین مردم و زیستگاههای یوزپلنگ برای بهرهبرداری از منابع حفاظت در حال اجرا است.
** کاهش شتاب انقراض یوز با حفاظت همه جانبه
هر چند در تقویم ما روزی به نام یوزپلنگ در سطح جهانی به ثبت رسیده اما نباید حفاظت و صیانت از این گونه ارزشمند تنها خلاصه به یک روز شود بلکه هر روز با حمایت همه جانبه مردم و مسئولان تمام ارگانها شتاب انقراض سریعترین دونده جهان را کاهش داد چرا که با حذف هر موجودی از طبیعت مطمئنا تعادل منطقه بهم خواهد خورد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جواناینجا کلیک کنید.
انتهای پیام /
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
هوای ناسالم به تهران بازگشت
وقتی احیای تالابی قربانی کشاورزی میشود/ خسارتی که با پول جبران نمیشود
از نداشتن شفافیت مالی در سازمان ها و شرکتهای شهرداری تا عدم تخصیص ارز به حمل و نقل عمومی
مردم خودشان به فکر پاکسازی کوچههایشان باشند!/ همه به استقبال برف و بارندگی میروند اما . . .
افزایش خودروها مشکلی برای محیط زیست ندارد/ آب رودخانههای کارون، زاینده رود و کرج مملوء از آلودگی است
مهار شکارچیان غیر مجاز چگونه محقق می شود؟
۱۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]