تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر که خشنودی خدا را بطلبد هر چند به قیمت خشم مردم، خداوند او را از مردم بی نیاز م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846340429




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشفتگی کنونی بازار نفت اوپک به چه دلیل است؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: آشفتگی کنونی بازار نفت اوپک به چه دلیل است؟ اقتصاد > انرژی - ایرنا نوشت:بلومبرگ در تحلیلی به قلم خاویر بلاس، آشفتگی کنونی بازار نفت اوپک را با آشفتگی آن در دهه 1990 مقایسه کرد و آن ها را شبیه هم دانست.

بلومبرگ اعلام کرد، اوپک برای ماموریت اصلی که به خاطر آن تاسیس شده است تلاش نمی کند و اداره بازار نفت را رها کرده است. این امر، کاهش قیمت نفت برنت به کمترین سطح خود در هفت سال گذشته را در پی داشته است.   برای علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی - قدیمی ترین وزیر نفت اوپک - احتمالا مثل این است که تاریخ تکرار می شود.
  
چندین حادثه مشابه میان وضعیت فعلی اوپک و وضعیت آن در سال های 1997 تا 1999، که این گروه کنترل بازار را از دست داد و قیمت نفت به کمتر از 10 دلار در هر بشکه رسید، وجود دارد. 

در حالی که سرمایه گذاران ممکن است ندانند که آیا بازارها این بار هم از روند مشابهی نظیر آن زمان تبعیت می کنند یا نه، مهم است به یاد آوریم که اوپک از بحران دهه 1990 بیرون آمد و افزایش قیمت ها تا تقریبا 150 دلار در هر بشکه را تجربه کرد. اگر حوادث مشابه باشند، بازارها می توانند به طور اجباری از روند مشابهی تبعیت کنند.  

** اعضای بزرگ اوپک تولید را افزایش می دهند
نزدیک دو دهه پیش، ونزوئلا یک جهش رشد داشت که تولید نفت آن را از 2.2 میلیون بشکه در روز در سال 1992 به 3.5 میلیون بشکه در روز در 6 سال بعد رساند. 

عربستان سعودی با افزایش تولید و عرضه نفت به بازارها، به این امر واکنش نشان داد. از اوایل سال جاری میلادی نیز عربستان سعودی باز هم افزایش تولید را پیشه کرده و با رکورد 10.6 میلیون بشکه در روز، نفت تولید می کند. این در حالی است که ایران نیز قصد دارد سال میلادی آینده پس از لغو تحریم ها، تولید خود را یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد.  

** کاهش رشد اقتصادی در آسیا
همزمان با افزایش تولید اوپک در سال 1997، آسیا دچار رکود اقتصادی شد. کاهش ارزش «بات»، واحد پولی تایلند در ژوئیه آن سال موجب آغاز بحران مالی شد که اندونزی، مالزی، فیلیپین سنگاپور و تایلند را دچار رکود اقتصادی کرد.  

براساس آمار صندوق بین المللی پول (IMF)، تولید ناخالص داخلی این گروه که پیش از این رکود به طور متوسط 7.5 درصد بود، در سال 1998 به میزان 8.3 درصد کاهش پیدا کرد و اقتصاد گروه کوچک شد. هم اکنون آسیا دچار رکود نشده است، اما چین کمترین رشد خود در 25 سال اخیر را تجربه می کند.

**پیوستن دوباره اندونزی به اوپک
پیش از سال 1997، درست همزمان با شروع بحران اقتصادی در آسیا که قیمت های نفت را به 10 دلار در هر بشکه کاهش داد، اوپک در نشستی در پایتخت اندونزی تصمیم گرفت سهمیه تولید این سازمان را افزایش دهد.  

وزیران نفت کهنه کار اوپک هنوز هم اشاره می کنند که «شبح جاکارتا» بر تصمیم ها آنها سایه انداخته است. اندونزی پس از آنکه در سال 2009 از اوپک جدا شد، اکنون دوباره به این گروه پیوسته است. 

** ال نینو
کاهش قیمت نفت در سال های 1997 تا 1999 با پدیده ال نینو هم زمان شد که با گرم شدن سطح اقیانوس ها در منطقه استوایی اقیانوس آرام و گرم تر از معمول کردن نیمکره شمالی، مانع افزایش تقاضا برای سوخت گرمایشی شد.  

براساس اعلام سازمان هواشناسی استرالیا (the Bureau of Meteorology of Australia)، پدیده ال نینو در سال 2015 به لحاظ حوادث ثبت شده، قابل مقایسه با این پدیده در سال های 1997 تا 1999 است. موجودی نفت گرمایشی در آمریکا و شمال اروپا بالاست و امکان دارد موجب کاهش تقاضای نفت خام شود. 

** نعیمی در برابر زنگنه
همانگونه که تقریبا دو دهه پیش اتفاق افتاد، النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی و بیژن زنگنه وزیر نفت ایران در نشست وین در تاریخ چهارم دسامبر (13 آذر) مقابل هم ایستادند. هر دو یک تاریخ طولانی در کار کردن با یکدیگر برای برطرف کردن وضعیت مازاد عرضه نفت در بازارها دارند، اما به نظر می رسد این بار اختلاف ها بیشتر است، زیرا دو کشور در مساله سوریه، یمن و عراق در مقابل یکدیگر قرار دارند و این امر بر همکاری آنها در زمینه نفت نیز اثر می گذارد.

** تغییر سیاسی در ونزوئلا
در دسامبر 1998 با برنده شدن هوگو چاوز در انتخابات ریاست جمهوری، عصر سوسیالیسم در این کشور آغاز شد و تولید نفت کاهش یافت؛ ونزوئلا یک تغییر سیاسی ناگهانی را تجربه کرد. 

سیاست های چاوز بتدریج موجب کنار گذاردن بسیاری از سرمایه گذاران خارجی نفت در این کشور شد و این کشور در کاهش تولید نفت به عربستان سعودی پیوست و یک دهه افزایش تولید نفت در این کشور پایان یافت.

اینک پس از 16 سال بدون وقفه حکومت طرفداران چاوز، هم اکنون تولید نفت خام این کشور 10 درصد کاهش یافته و اپوزیسیون این کشور بتازگی برنده نخستین انتخابات خود شده و اکثریت کنگره را به دست آورده است.
22439

کلید واژه ها: صادرات غیرنفتی - نفت - بورس نفت - قیمت نفت - اوپک -




چهارشنبه 18 آذر 1394 - 23:02:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن