واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اروپاییها واسطه حضور آمریکاییها در همایش پتروشیمی ایران
نمایندگان یک شرکت آمریکایی از طریق کشور اسپانیا به ایران میآیند و سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران را بررسی میکنند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: دوازدهمین همایش بین المللی پتروشیمی ایران با حضور نمایندگان 25 کشور، هفته آینده در تهران برگزار می شود که نمایندگان یک شرکت آمریکایی نیز حضور خواهند داشت.
به گزارش عصرایران، محمدحسن پیوندی درباره روند برگزاری همایش بین المللی پتروشیمی ایران (IPF) اظهار داشت: 368 شرکت ایرانی و 97 شرکت خارجی در این همایش که در روزهای 22 و 23 آذرماه برگزار می شود، شرکت خواهند داشت.
وی افزود: شرکت های معتبر پتروشیمی جهان در این همایش مشارکت خواهند کرد و شرکت هایی از کانادا، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، ژاپن، سوئیس، روسیه، انگلیس، استرالیا و هند به تهران خواهند آمد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: نمایندگان یک شرکت آمریکایی نیز از طریق کشور اسپانیا در این همایش شرکت می کنند.
وی با اشاره به مذاکره با شرکتهای خارجی در حاشیه این همایش و با تاکید بر اینکه IPS همواره در حوزه جذب سرمایهگذاری خارجی در حوزه پتروشیمی ایران بوده است، گفت: مذاکرات ما با شرکتهای خارجی با فرض قیمت پایه 13 سنت دارای خوراک گاز پتروشیمیها انجام خواهد شد.
پیوندی ادامه داد: به دلیل اینکه قیمت خوراک تحت کنترل شرکت ملی پتروشیمی نیست و ما نمیتوانیم در صنعت پتروشیمی راسا سرمایهگذاری کنیم تعیین قیمت خوراک برعهده وزارت نفت و مجلس خواهد بود.
وی تصریح کرد: اقتصاد کشور به ما تکلیف خواهد کرد که قیمت خوراک پتروشیمی چقدر باشد،چراکه ما صاحب منابع خداداد هستیم و باید به بهترین نحو از آنها استفاده کنیم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسشی درباره میزان سرمایهگذاری مستقیم خارجی در صنعت پتروشیمی از ابتدای تشکیل این صنعت در ایران تاکنون گفت: باید تاکید کنم که صنعت پتروشیمی به صورت عملی متعلق به بعد از انقلاب است و ما پیش از انقلاب تنها واحدهای کوچک خاک کربن اهواز و کود شیمیایی رازی و شیراز را داشتیم و پتروشیمی بندر امام (ایران-ژاپن) نیز در بحبوحه انقلاب با پیشرفت 84 درصدی متوقف شد.
وی افزود: بقیه صنعت پتروشیمی بعد از انقلاب به تدریج در اراک، تبریز، اصفهان و خراسان ایجاد شد و سپس سرمایهگذاری بسیار سنگینی در مناطق ویژه ماهشهر و عسلویه برای تولید محصولات پتروشیمی انجام شد.
پیوندی ادامه داد: سرمایهگذاری خارجی مستقیم پیش از انقلاب به صورت محدود در پتروشیمیهای آبادان، کربن اهواز، خوارک و رازی انجام شد و بعد از انقلاب تنها سرمایهگذاری مستقیم پتروشیمی واحد آریاساسول بود که به صورت 50-50 سرمایهگذار خارجی حدود نیمی از کل سرمایهگذاری یک و سه دهم میلیارد دلاری را تامین کرد و سرمایهگذاریهای کوچکی نیز در پتروشیمی کارون و امثال آن از سوی سوئیسیها انجام شد.
وی تصریح کرد: مجموع سرمایهگذاری مستقیم خارجی در صنعت پتروشیمی ایران قبل و بعد از انقلاب به یک میلیارد دلار نمیرسد اما همه سرمایهگذاریهای ایران بعد از انقلاب با استفاده از فاینانس خارجی انجام شده که اقساط بعضی از آنها هنوز هم پرداخت میشود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۴ - ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - 05 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]