واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس بانک جهانی:ب به آفریقا برای رشد اقتصادی و توسعه انرژیهای برگشت پذیر باید کمک شود جیم یونگ کیم رئیس بانک جهانی می گوید قاره آفریقا سهمی چندانی در انتشار دی اکسید کربن در جهان ندارد اما با این وجود بیشترین تاثیر منفی را از آن گرفته است از همین رو، باید در رشد اقتصادی این قاره و توسعه انرژی های برگشت پذیر آن بیشتر کمک کنیم.
۱۳۹۴ جمعه ۱۳ آذر ساعت 09:45
به گزارش خبرگزاری پانا در پی برگزاری نشست آب و هوایی پاریس، مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین در کانون گفتگوها و رایزنی ها قرار گرفته است. به همین مناسبت جیم یونگ کیم رئیس بانک جهانی در گفتگو با این شبکه خبری دیدگاهها و نظرات خود را در همین باره مطرح کردکه بخش هایی از آن در پی می آید:
وی در ابتدا به برنامه هایی که بانک جهانی برای آفریقا در نظر گرفته است پرداخت و گفت ما برای کمک به آفریقا، برنامه ای به اجرا گذاشته ایم که طی آن قرار است 16 میلیارد دلار جمع آوری شود. وی افزود برنامه هایی که ما برای قاره آفریقا در نظر گرفته ایم شامل بهداشت و درمان و توسعه ظرفیت های آفریقا برای سازگاری با شرایط آب و هوایی است. به عنوان مثال در آفریقا زمین هایی زیادی هدر می رود و ما شاهد
گسترش بیابان ها هستیم. ما در اینجا در نظر داریم از طرحی که آن را دیوار سبز نامیده ایم دفاع و حمایت کنیم.یعنی با این کار ما برای جلوگیری از گسترش بیابان ها، با ایجاد نوار سبزی از زمین های قابل کشت حفاظت می کنیم.
ما باید در این قاره ظرفیت سازگاری با حوادث طبیعی را افزایش دهیم.به عنوان مثال وجود یک سامانه هشدار دهنده درباره تغییرات شدید آب و هوایی و نزدیک شدن طوفان ها می تواند تاثیر خیلی زیادی داشته باشد. وی تصریح کرد باید در این قاره برای گسترش انرژی های برگشت پذیر بیشتر سرمایه گذاری کنیم. تقاضا برای انرژی های برگشت پذیر در آفریقا خیلی بالاست اما به اندازه کافی تامین مالی نمی شود. جیم یونگ کیم در پاسخ به این پرسش چرا تا این اندازه برنامه های شما روی آفریقا متمرکز شده است هم گفت:«نگرانی ما و نگرانی کشورهای آفریقایی درباره نشست آب و هوایی پاریس این است که در این نشست فقط به موضوع کاهش گاز کربنیک شود که به نفع کشورهای ثروتمند است در حالی که کشورهای آفریقایی می گویند ما که هیچ گاز کربنیکی تولید نمی کنیم و در عین بیشترین آسیب را از انتشار این گاز می بریم چه گناهی داریم.چون تغییرات آب وهوایی گرمایش زمین بیشترین تاثیرش را بر ما خواهد گذاشت. در نتیجه وقتی چنین واقعیتی وجود داشته باشد باید از نشست آب و هوایی پاریس چیز مثبتی برای آفریقا بیرون آید. ما وظیفه داریم به قاره آفریقا بیشتر کمک کنیم تا بتواند ظرفیت های تطبیق پذیری خود با حوادث طبیعی را بالا ببرد و همچنین بتواند از انرژی های برگشت پذیر که منابع پاک انرژی هستند بیشتر بهره ببرند.این گونه زمینه برای توسعه و رشد اقتصادی آفریقا نیز بیشتر فراهم می شود.
این شخصیت کره جنوبی تبار در بخش دیگر از سخنان خود افزود قاره آفریقا از نظر اقتصادی رشد سریعی دارد و یکی از موانع سر راه رشد اقتصادی دستیابی به منابع انرژی است . در نتیجه ما باید کاری کنیم که دسترسی به انرژی برای قاره آفریقا آسان شود و این دسترسی به انرژی نیز باید به گونه ای پاک باشد. در نتیجه انجام این کار آسان نخواهد بود. اما با توجه به آنکه فناوری این کار وجود دارد می توان با پیدا کردن منابع مالی اجرای این فکر را عملی کرد.
وی در پاسخ به سئوال مجری این شبکه که این 16 میلیارد دلار را چگونه می خواهد تامین کنید گفت ما یک سوم آن را تامین می کنیم . یعنی از 16 میلیارد پنج میلیارد و 700 میلیون دلار را بانک جهانی تامین خواهد کرد.
بعد دیگر کشورها باید ابتکار عمل را در دست گیرند و بودجه این طرح را تامین کنند.
وی در ادامه به موضوع اقتصاد جهانی و به ویژه وضع اقتصاد جهان در سال 2016 پرداخت و گفت:رشد اقتصادی در جهان مایوس کننده است. شاخص هایی در دست است که نشان می دهد بانک مرکزی آمریکا در ماه دسامبر نرخ بهره بانکی را افزایش خواهد داد.از آن طرف ما شاهد فرار سرمایه های زیادی از کشورهای با اقتصاد نوظهور هستیم. به همین علت اکنون در کشورهای در حال توسعه و کشورهای با اقتصاد نوظهور تقاضا برای سرمایه زیاد است. از همین رو ما باید وارد عمل شویم زیرا بانک ها در حال ترک کردن بازارهای کشورهای با اقتصاد نوظهور هستند.ما باید وارد عمل شویم و نقش دوره ای عادی در تامین نیازهای مالی این دست کشورها را ایفا کنیم.
در این خصوص نیز سرمایه گذاری ها و تامین مالی های ما باید در راستای توسعه انرژی های برگشت پذیر باشد که تاثیرات کمی بر تغییرات آب وهوایی خواهد داشت.
وی در همین راستا خاطر نشان کرد همه پیش بینی های ما درباره رشد اقتصادی جهان کاهش یافته است. درباره کشورهای با اقتصادی نوظهور نگرانی های ما بیشتر درباره روسیه و برزیل است.وضع اقتصادی کشورهای با اقتصاد نوظهور نسبت به دهه های 80 و 90 خیلی مایوس کننده است.
به گفته رئیس بانک جهانی ، این دست کشور ها امکانات زیادی برای جلوگیری از ادامه این وضع ندارند زیرا بانک های مرکزی آنها
مستقل هستند و در زمینه های مالی ابتکار عمل زیادی ندارند.از این گذشته سیاست های اقتصادی حمایت گرایی (حمایت از محصولات داخلی) نیز در این کشورها خیلی وجود دارد.از همین رو پیش بینی ما این است که اقتصادهای نوظهور که در فاصله سالهای 2008 تا 2014 ، یکی از نیروهای پیشران رشد اقتصادی جهان بودند امسال رشد اقتصادی ضعیفی داشته باشند.
وی در پایان با اشاره به اینکه افزایش نرخ سود بانک مرکزی آمریکا در پیش است و اینگونه سرمایه هایی زیادی از کشورها خارج و به سوی آمریکا روانه می شود به رهبران کشورهای جهان توصیه کرد در برنامه های بودجه ای خود بازنگری کنند.شمار زیادی از کشورها اکنون برنامه اصلاح ساختار اقتصاد خود را در پیش دارند، اصلاحاتی که باید خیلی وقت پیش انجام می گرفت.اصلاحاتی مانند بهبود فضای کسب و کار، سرمایه گذاری در آموزش و یک رشته موارد دیگر که اکنون در برخی کشور ها در حال انجام است اما باید خیلی وقت پیش انجام می گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]