واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۴ (۱۹:۲۷ب.ظ)
وزير علوم به پژوهشکده مهندسي و فناوري عصبي ايران رفت موج - وزير علوم، تحقيقات و فناوري و هيئت همراه در حاشيه بازديد از دانشگاه علم و صنعت ايران از پژوهشکده مهندسي و فناوري عصبي ايران بازديد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين بازديد وزير علوم از نزديک با فعاليت ها، امکانات و ظرفيت هاي پژوهشکده مهندسي و فناوري عصبي ايران آشنا شد و در جريان اقدامات اين پژوهشکده قرار گرفت.
عباس عرفانيان اميدوار عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران، مهندسي عصبي را از حوزه هاي گسترش يافته در قرن 21 در زمينه مهندسي پزشکي عنوان کرد و گفت: اهداف مهندسي عصبي تحقيقات بنيادين در زمينه سيستم هاي عصبي و عصبي - عضلاني، گسترش روش هاي تشخيص، درمان و توانبخشي با استفاده از روش هاي مهندسي است.
وي با بيان اينکه مهندسي عصبي منشأ ايجاد يک فناوري، تحت عنوان فناوري عصبي شده است تصريح کرد: هدف اين فناوري، طراحي و ساخت ابزار ميکروالکترونيکي است که با ارتباط مستقيم با سيستم عصبي مرکزي و يا اعصاب محيطي، کنترل خارجــي ارگان هاي بدن را به عهده مي گيرد.
وي افزود: اين سيستم ها ارگان هاي بدن را به همان نحوي کنترل مي کنند که سيستم عصبي مرکزي انسان در حالت طبيعي کنترل مي کند. امروزه کاربرد فناوري عصبي در توانبخشي و درمان، بسيار گسترش يافته و تحول شگرفي را در زمينة توانبخشي بوجود آورده است. محصولات اين تکنولوژي بسيار گران قيمت است و از نيازهاي ضروري جهت حفظ و ارتقاي سطح سلامت جامعه محسوب مي شود.
وي گفت: از محصولات اين فناوري مي توان به پروتزهاي عصبي قلبي، پروتزهاي عصبي شنـــوائي، پروتزهاي عصبي تنفسي، پروتزهاي عصبي مغزي و پروتزهاي عصبي بينائي اشاره کرد. از اين فناوري نيز براي کنترل درد، کنترل مثانه، کنترل اسپاستيستي، کنترل بعضي از موارد اپليپسي، درمان بيماري پارکينسون و کنترل بيماري صرع استفاده مي شود. همچنين امروزه، مهندسي عصبي به عنوان يک روش موثر براي رفع مشکلات افراد دچار ضايعه نخاعي از جمله مشکلات حرکتي، کنترل مثانه کنترل دفع، مشکلات قلبي-عروقي، اسپاستيسيتي و زخم بستر مطرح است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران يادآور شد: با توجه به گسترش کاربردهاي فناوري عصبي در حوزه پزشکي و صنعتي و نياز کشور به محصولات اين فناوري و همچنين افق آينده مهندسي و فناوري عصبي، پژوهشکده مهندسي و فناوري عصبي ايران در دانشگاه علم و صنعت ايران ايجاد شده است. هدف اصلي اين پژوهشکده گسترش فناوري عصبي در ايران در تمام زمينه هاي آن است.
وي افزود: در حال حاضر در اين پژوهشکده، پروژه هاي مختلف تحقيقاتي در زمينه طراحي و ساخت تراشه هاي عصبي براي کنترل مثانه، ايپليپسي، کنترل دردهاي مزمن، کنترل حرکت در بيماران دچار ضايعه نخاعي و سامانه هاي واسط مغز-کامپيوتر فعال است.
عرفانيان در خاتمه تصريح کرد: يکي از طرح هاي مهم جاري در اين پژوهشکده، طرح کلان ملي طراحي و ساخت پروتز عصبي حرکتي زير جلدي براي افراد دچار ضايعه نخاعي است. اين طرح که مصوب شوراي عالي عتف مي باشد، تاکنون 37 درصد پيشرفت داشته است اما به دليل مشکلات مالي در حال حاضر متوقف است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]