واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بدن درد پس از ورزش، چاقویی دولبه
انجام حرکات صحیح ورزشی نکته مهمی است که همه باید به آن توجه کنند، منتهی برخی افراد بعد از انجام حرکات ورزشی دچار بدن درد میشوند و درباره ضرر یا سود این بدن درد گمانه زنی های مختلفی صورت میگیرد.
بیشتر افراد با تواناییهای بدنی متفاوت هنگام ورزش کردن حرکات را بهگونهای انجام میدهند که دردهای زیادی هم در حین ورزش کردن دارند و هم پس از ورزش نیز دچار کوفتگی میشوند، باور عامی که وجود دارد این است که بدن درد و کوفتگی پس از ورزش طبیعی است و نشان از این دارد که حرکات به طور صحیح صورت گرفته است.
فارغ از اینکه بدن درد در بسیاری موارد نشانههای خوبی دارد، اما مسئلهای که میتوان به آن دقت کرد این است که حتی بدون این دردها نیز میتوان شاهد رشد بدن بود. برای بررسی بیشتر این موضوع با مهدی شکروی کارشناس ارشد تربیت بدنی گفتوگو داشتيم که در ادامه میخوانید:
آستانه درد گاهی موجب آسیب دیدگی میشود
مهدی شکروی در خصوص میزان شدت درد در ورزشکاران مبتدی، اظهارکرد: هیچ الزامی وجود ندارد که افراد تا چه میزانی باید حرکات کششی را انجام و دردهای زیادی را تحمل کنند زیرا تفاوتهای فردی زیادی در نوع جنس، میزان آمادگی، طول اندام، سابقه ورزشی و....وجود دارد.
وی اضافه کرد: بهترین نصیحتی که میتوان به افراد کرد این است که سعی کنند تا جایی که احساس راحتی میکنند حرکات را انجام دهند البته برخی مواقع گفته میشود تا آستانه درد کشش یا فشار را انجام دهند، اما همین آستانه درد نیز گاهی اوقات موجب آسیبدیدگی میشود.
شکروی افزود: افراد نباید اجازه دهند که حرکت بهجایی برسد که سبب آزردگی شود، البته این احساس با تجربه هر فرد به دست میآید.
این کارشناس ارشد تربیتبدنی با اشاره به انواع درد در افراد، گفت: برخی افراد پس از 48 ساعت ورزش کردن دچار بدن درد میشوند که این درد در قشر جوان نمیتواند مسئله خاصی باشد، اما در افراد میانسال و سالمند نباید هیچ دردی احساس شود.
وی خاطرنشان کرد: بدن درد ممکن است بر روی بافت عضله، مفصل، کمر و یا ایستگاههای بین مهرهای باشد که اگر این درد بر روی مفصل یا کمر و ایستگاههای بین مهرهای باشد خوب نیست.
فشار هر جلسه تمرین باید متناسب با توان فرد باشد
شکروی با اشاره به دردهای تأخیری، ادامه داد: اگر فشار یک جلسه تمرین بیشتر از توانایی فرد باشد دچار کوفتگی و بدن درد خواهند شد که این بدن درد ممکن است سریع یا به صورت تأخیری سراغ هر فردی بیاید.
وی بابیان اینکه وقتی پارگی سلول عضلانی مویرگی زیاد باشد یا باعث کوفتگی بدن و یا سبب رشد بدن خواهد شد، افزود: این کوفتگی مثل چاقوی دولبه است اگر زیاد باشد اصلاً خوب نیست، اما اگر در حد کم باشد باعث رشد بدن میشود.
شکروی با اشاره به اجتنابناپذیر بودن پارگی مویرگ سلولهای عضلانی هنگام ورزش کردن، اضافه کرد: این پارگی امر بدی نیست و بعد از ترمیم شدن حتی بهتر از حالت اول خواهد شد.
انعطاف بدن به صورت میلیمتری باشد
این کارشناس ارشد تربیت بدنی، تصریح کرد: گاهی اوقات میتوان برنامه تمرینی را با شیب آهسته به جلو برد که دردی سراغ افراد نیاید که این نوع تمرین برای افراد بهتر خواهد بود زیرا اعتقاد داریم اگر قرار است انعطاف پای افراد بالا برود باید بهصورت میلیمتری باشد.
وی بابیان اینکه برخی دردها خوب و سبب رشد بدن میشود، تصریح کرد: تمرین با وزنه و بدنسازی برای عضله سازی سبب بدن درد میشود، اما این درد برای رشد ورزشکار خوب است البته به شرطی که تغذیه و استراحت خاص خودش را داشته باشد.
شکروی با اشاره به اینکه تا در ورزش درد نکشی رشد نمیکنی، تصریح کرد: این جمله به هیچ عنوان صحیح نیست و در بسیاری موارد افراد میتوانند در ورزش آهسته رشد کنند و احساس دردی هم نداشته باشند.
وی با اشاره به کمبودیهایی که بعد از ورزش ایجاد میشود، گفت: برخی پوستها حساس است و طی یک ضربه کوچک دچار کبودی میشود که این مسئله هیچ ربطی به ورزش ندارد و ممکن است به دلیل کمبود ویتامین و یا کمبود بافت چربی باشد.
منبع : ايسنا
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]