تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤثّرترين وسيله جلب رحمت خدا اين است كه خيرخواه همه مردم باشى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816478547




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توضیحات یک نماینده درباره تَرَک تخت‌جمشید


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توضیحات یک نماینده درباره تَرَک تخت‌جمشید
نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی درباره تَرَک ایجاد شده در تخت‌جمشید توضیحاتی داد و گفت که برای اولین بار، بودجه‌ای 10 میلیاردی برای حفاظت از این اثر ملی و جهانی در نظر گرفته شده است.
کد خبر: ۵۵۰۵۲۶
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵ - 28 November 2015


نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی درباره تَرَک ایجاد شده در تخت‌جمشید توضیحاتی داد و گفت که برای اولین بار، بودجه‌ای 10 میلیاردی برای حفاظت از این اثر ملی و جهانی در نظر گرفته شده است.


محمدمهدی برومندی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد نشست زمین در اطراف تخت‌جمشید اظهار کرد: در مورد تخت‌جمشید دو مساله وجود دارد؛ اول این‌که من قبول دارم سفره‌های آب زیرزمینی در شهرستان مرودشت به شدت پایین رفته و مشکلاتی ایجاد کرده است.


او ادامه داد: در حریم و اطراف تخت‌جمشید چند حلقه چاه داشتیم که حریم و منابع آب شهر مرودشت را تامین می‌کردند. سه چهار سال است که کل این چاه‌ها را تعطیل کرده‌ایم و دیگر از این چاه‌ها آب برداشت نمی‌کنیم. اما مشخصا در مورد تَرَکی که در کنار تخت‌جمشید هست،‌ در گذشته یک جدول آب کشاورزی در آن‌جا وجود داشته که امروزه برچیده شده است. این جدول که مربوط به بیش از 50 سال پیش است در جایی است که جنگل اقامتگاه سران در پردیس تخت‌جمشید بوده است؛ امروزه هیچ آبی از آن عبور نمی‌کند.


نماینده مرودشت خاطرنشان کرد: بخشی از این تَرَک به خاطر جدولی است که در گذشته از آنجا عبور می‌کرده است. اما مراقبت‌هایی صورت می‌گیرد و به این شکل نیست که آن‌جا تَرَکی خورده باشد که تخت‌جمشید در معرض تهدید باشد. اما در تلاش هستیم که استفاده از منابع آب زیرزمینی در اطراف تخت‌جمشید و پاسارگارد را به حداقل برسانیم.


برومندی با تاکید بر این‌که "دولت باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کند"،‌ گفت: تخت‌جمشید یا پاسارگاد صرفا مربوط به شهرستان ما یا ملت ایران نیست؛ برای همه بشریت است و یک اثر ثبت جهانی است. لذا کشاورزان یا کسانی که اطراف این آثار زندگی می‌کنند نباید فدای تصمیماتی که گرفته می‌شود شوند. دولت باید بودجه‌ای را اختصاص دهد که زمین‌های اطراف را کاملا تملک کند یا تعریفی داشته باشد که مردم در قالب دهکده‌های گردشگری از این فضا استفاده کنند؛ منابع آبی را که در اطراف تخت‌جمشید یا پاسارگارد است با لوله به آنجا انتقال دهند تا ناگزیر نباشند از منابع آب زیرزمینی استفاده کنند.


او در ادامه از پی‌گیری‌های دولت و اختصاص بودجه‌ای مستقل به تخت‌جمشید خبر داد: دولت در این زمینه طرح دارد و برنامه‌ریزی کرده است. در سفری هم که آقای رئیس‌جمهور به استان فارس داشتند از تخت‌جمشید بازدید کردند. برای نخستین بار بعد از سی و چند سال از تاریخ انقلاب اسلامی برای تخت‌جمشید و پاسارگارد ‌ردیف مستقل بودجه‌ای درنظر گرفته شده. این بودجه در سال 94، 10 میلیارد تومان است که در سال‌های قبل وجود نداشت. تا پیش از این برای آثار ثبت جهانی کشور که 17 اثر است، ردیفی در قانون بودجه قرار می‌دادند که بین آنها تقسیم می‌شد. ولی برای نخستین بار با پی‌گیری‌هایی که انجام دادیم، سفر آقای نوبخت و آقای سلطانی‌فر،‌ ردیف بودجه‌ای برای آن درنظرگرفته شده است.


نماینده مردم مرودشت درباره تخصیص این اعتبار نیز توضیح داد: به دنبال تخصیص آن هستیم. اصل مطلب این است که آن‌جا ریل‌گذاری شده و دارای بودجه مجزایی است. اما با توجه به پی‌گیری که انجام داده‌ام قرار است این بودجه به زودی تخصیص پیدا ‌کند.


برومندی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره حفاظت از تخت جمشید گفت که قرار نیست این بنای تاریخی مسقف شود و ادامه داد: در دنیا روش‌های مختلفی برای آثار ثبت جهانی روباز وجود دارد. تخت جمشید 12 و نیم هکتار موزه باز است. روش‌های مختلفی هم برای حفاظت از آن انجام شده. بخشی از تخت‌جمشید مسقف است اما برخی از دانشمندان و متخصصین باستان‌شناسی می‌گویند همین مسقف شدن باعث می‌شود در زمستان سایه ایجاد شود و مشکلاتی ایجاد شود یا نگهداری آن در درون شیشه با توجه گرمای کشور ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. بهترین روش نگهداری آثار سنگی در دنیا،‌ زیر خاک بودن است. بخشی از "دیوار هدیه‌آوران" در تخت‌جمشید دو رنگ است، قسمتی که رنگش نوتر است قبلا زیر خاک بوده. دیدگاه‌های مختلفی در این مورد وجود دارد، اما در مورد تخت‌جمشید فقط جمهوری اسلامی ایران تصمیم نمی‌گیرد چون ما جزو آثار ثبت جهانی هستیم،‌ کارشناسان یونسکو هم نظر دارند لذا هر اقدامی که بخواهد صورت بگیرد،‌ آن‌هاهم باید این کار را تایید کنند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن