واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: 521 هزار میلیارد ریال خرید اینترنتی در سال گذشته
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: در سال گذشته طبق آمار بانک مرکزی 521 هزار میلیارد ریال خرید اینترنتی انجام شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد گرکانینژاد رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک صبح امروز در بازدید از باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به هدف از تشکیل مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: طبق ماده 80 قانون تجارت الکترونیک مصوب سال 82 مرکز توسعه تجارت الکترونیک از ادغام چند دفتر تشکیل شد و تشکیل این مرکز بندی از قانون است.
وی با تأکید بر اینکه ساماندهی فضای تجارت الکترونیک کشور مهمترین موضوع مورد توجه این مرکز است گفت: هویت دیجیتال و کسب و کار مجازی و اینترنتی و تسهیل در کسب و کار از جمله دلایل توجه به تجارت الکترونیک است.
وی تصریح کرد: امروز ما در زمینه تجارت الکترونیک مراحل اولیه را رد کردهایم و زیرساختهای قانونی در این بخش داریم و خوشبختانه اسناد الکترونیک در کشور به رسمیت شناخته میشود و قانون آیین دادرسی الکترونیک نیز در سال گذشته در مجلس به تصویب رسید.
گرکانینژاد ادامه داد: ما در شرایط کنونی در مرحله رشد و بلوغ به سر میبریم و قوانین پایه مناسبی برای این حوزه وجود دارد و البته بهبود قوانین با گذشت زمان به توسعه این بخش و همچنین توسعه کسب و کارهای الکترونیکی کمک خواهد کرد.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک ایران به این نکته نیز اشاره کرد که صاحبان کسب و کار و خریداران امروز متوجه این موضوع شدهاند که فضای کسب و کار الکترونیک میتواند سود و منفعت بالایی داشته باشد و از این رو تجارت الکترونیک در سالهای گذشته رشد چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات این مرکز طراحی نماد الکترونیک بود که در حال حاضر اگر کسی بخواهد در فضای اینترنتی کسب و کاری داشته باشد باید این نماد را دریافت کند و خریداران نیز برای حفظ حقوق قانونی خود باید به هنگام خرید از سایتهای اینترنتی دقت کنند از سایتهایی که دارای این نماد هستند کالای مورد نظر خود را تهیه نمایند.
گرکانینژاد با اشاره به رشد سریع تجارت الکترونیک در کشور گفت: تجارت الکترونیک شامل توسعه کسب و کار اینترنتی و تسهیل فرآیند تجاری از طریق مفاهیمی مانند پنجره واحد و متمرکز کردن خرید دولتی و اینترنتی به صورت شفاف و روشن میشود که پروژههایی که تاکنون در این بخش اجرا شده به مراحل بهرهبرداری رسیده است که هم شفافیت و هم سهولت استفاده دارد.
وی افزود: اما حوزه کسب و کار اینترنتی به دو بخش خردهفروشی (B2C) و عمده فروشی (B2B) تقسیم میشود و در بخش خردهفروشی دو مدل پرداخت وجود دارد که اولین آن شامل پرداخت اینترنتی و مورد دیگر آن شامل پرداخت نقدی میشود.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک با اشاره به آمار خرید اینترنتی در سال 93 که توسط بانک مرکزی اعلام شده گفت: در سال گذشته 521 هزار میلیارد ریال خرید اینترنتی به صورتی که پرداخت آن نیز به صورت اینترنتی بوده انجام شده است.
وی ادامه داد: منظور از خرید اینترنتی این است که جستجوی کالا از طریق اینترنت بوده و خرید نیز از سایت اینترنتی انجام شده است.
گرکانینژاد با اشاره به برنامههای این مرکز ادامه داد: ما هنوز برای خریدهایی که از سایتهای اینترنتی انجام شده و پرداخت آن موقع تحویل کالا به صورت نقدی بوده آماری نداریم و یکی از برنامههای این مرکز ساماندهی این آمار است.
وی از نبود آمار پرداخت در هنگام تحویل کالا خبر داد و گفت: از پرداخت اینترنتی 251 هزار میلیارد ریال که در پرداختها ثبت شده عدد قابل توجهی است اگر با دلار 3 هزار و 200 تومان محاسبه شود حدود 17 میلیارد دلار خرید اینترنتی در سال گذشته داشتیم.
گرکانینژاد تأکید کرد: به نظر میرسد تجارت الکترونیکی مورد توجه مردم قرار گرفته که در این خرید و فروش حدود 99.9 درصد داخلی بوده است؛ اگر موضوع تحریمها برداشته شود فضای بازتری برای این امر قرار میگیرد که تأثیر مثبتی در خرید اینترنتی دارد.
وی با اشاره به اینکه مردم به واسطه درک تجارت الکترونیکی اقدام به خرید میکنند، گفت: اگر به نماد اعتماد توجه نکنند دردسرهایی را برای آنها به دنبال دارد و در این زمینه بسیاری از شکایات از پلیس فتا و اسنادی که از سایتها ارائه شده بیشتر به سایتهایی برمیگردد که بدون نماد بوده است.
رئیس مرکز تجارت الکترونیک افزود: طبق قانون و بر اساس رویههای اجرایی ما رابطه بسیار نزدیک با سازمانهای متولی در این امر از جمله پلیس فتا، نیروی انتظامی و پلیس اماکن داریم که با سایر دستگاههای انتظامی نیز در ارتباط هستیم و به همین منظور کمیتههای نظارتی جهت کنترل و پایش به صورت مستمر برگزار میشود.
گرکانینژاد با اشاره به این که آمار پلیس فتا در طی دو ماه گذشته به طور متوسط حدود 0.5 درصد در زمینه کسب و کار بوده است این آمار بیشتر از سایتهایی بوده که نماد اعتماد داشته و قابل پیگیری است که این شکایت در حال پیگیری است.
وی اضافه کرد: این موضوع طی یک سال و نیم گذشته بهصورت جدی در دستور کار قرار گرفته به طوری که سالانه با افزایش 50 تا 55 درصدی خرید اینترنتی مواجه هستیم.
گرکانینژاد با بیان این که مردم در خرید اینترنتی باید هوشیار بوده و از سایتهایی که نماد اعتماد ندارند خودداری نمایند، اظهار داشت: وظیفه ما به عنوان یک مرکز تجارت الکترونیکی این است که با دستگاههای متولی هماهنگیهای لازم را به عمل آورده تا با سایتهایی که نماد ندارند برخورد شود.
وی ادامه داد: در طی دو سال گذشته 500 تا 700 سایت نماد اعتماد داشتند که اکنون این تعداد به رقم 13 هزار رسیده است.
رئیس مرکز تجارت الکترونیک گفت: برای مطمئن بودن از این سایتها باید سه مرحله را پشت سر گذاشت که نماد اعتماد از نظر ما امن و قابل سوءاستفاده نیست به شرطی که خریدار توجهات لازم را داشته باشد چرا که در سایت ENEMA.IR فهرست تمام سایتهایی که نماد اعتماد دارند گنجانده شده است.
گرکانینژاد افزود: اولین توصیه برای افراد که قصد خرید اینترنتی دارند این است که سایت مورد نظر را در ENEMA.IR جستجو کنند یا وقتی که وارد سایت میشوند لوگوی نماد در بالا یا سمت راست سایت به اسم E نوشته شده که اگر بر روی آن کلیک نمایند مشخصات دقیق سایت نمایش داده میشود.
وی افزود: اگر تمام این موارد لحاظ شود امکان جعل یا فتوشاپ سایت وجود ندارد و مردم با اعتماد کامل اقدام به خرید اینترنتی میکنند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
ادامه دارد...
اشتراک گذاری
۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]