واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۱۵ق.ظ)
دور جديد مذاکرات برقي ايران و ترکمنستان موج - ساير رسانه ها؛ دور جديد مذاکرات برقي ايران و ترکمنستان براي تکميل و بهرهبرداري خط جديد ۴۰۰ کيلوولتي انتقال برق ماري به سرخس، بين دو کشور در تهران انجام شد.
مهر نوشت:
دور جديد مذاکرات ايران و ترکمنستان براي طراحي و ساخت يک خط جديد انتقال برق بين دو کشور در تهران انجام شد.
بر اين اساس در اين دور از مذاکرات برقي هوشنگ فلاحتيان، معاون برق و انرژي وزارت نيروي ايران و آنايف، قائممقام شرکت ترکمن انرگو ترکمنستان در تهران، به منظور تسريع در روند احداث و بهرهبرداري از يک خط انتقال ۴۰۰ کيلوولتي ديدار و گفت و گو کردند.
فلاحتيان در تشريح محور مذاکرات برقي انجام گرفته با طرف ترکمنستاني گفت: احداث و تکميل خط ۴۰۰ کيلوولت بين ايران و ترکمنستان توسط کشورمان مهمترين محور اين مذاکرات بود و در شرايط فعلي ساخت اين خط در داخل کشور تا مرز ترکمنستان اجرايي شده و به زودي با صدور مجوزهاي لازم، عمليات اجرايي آن در خاک ترکمنستان هم آغاز خواهد شد.
اين مقام مسوول با اشاره به سفر به عشقآباد و ديدار با وزير انرژي ترکمنستان تصريح کرد: در اين ديدار پيشنهاد احداث خط ۴۰۰ کيلوولت «ماري-سرخس» توسط ايران ارائه شد و پرداخت هزينههاي طرح از محل مطالبات دو کشور به وزير انرژي ترکمنستان مطرح شده و نتايج مثبتي هم حاصل شد.
معاون وزير نيرو درباره همکاري با اين شرکت ترکمني هم اظهار داشت: اين شرکت ترکمني اگر اختيارات لازم در خصوص تصميمگيري براي آغاز پروژه را دارد، پس از بازگشت از ايران بايد آمادگي خود را اعلام کند تا بر اساس آن مجوز اجرايي شدن اين پروژه آغاز شود.
وي با اشاره به اين که به محض دريافت اطلاعات و مشخصات خط انتقال برق ماري-سرخس نسبت به برآورد هزينهها اقدام خواهيم کرد، بيان کرد: در حال حاضر براي پيشبرد روند کار، ۱۵ ميليون دلار از طريق افغانستان و ۵ ميليون دلار از طريق ترکيه به اين شرکت ترکمني پرداخت خواهد شد.
فلاحتيان با يادآوري اين که پيشبيني ميشود تا دو ماه آينده که تحريمها برداشته شود مشکلات مالي اجراي اين طرح برقي از طريق بانکها برطرف شود، خاطرنشان کرد: با تکميل و بهرهبرداري از اين پروژه حجم مبادلات برقي ايران و ترکمنستان به ميزان قابل توجه اي افزايش مييابد.
طرح مطالعاتي خط ۴۰۰ کيلوولت ماري-سرخس با هدف افزايش صادرات برق، از حدود ۷ سال قبل آغاز شده و مراحل اجرايي آن از ۳ تا ۴ سال قبل از مشهد به طول ۱۷۰ کيلومتر آغاز شده و در حال حاضر اين خط تا مرز ترکمنستان با هزينهاي حدود ۱۰۰ ميليون دلار اجرايي شده است.
بر اين اساس، اجراي آن در داخل ترکمنستان به طول ۱۶۵ کيلومتر با هزينه برآوردي حدود ۱۰۰ ميليون دلار باقي مانده که بهزودي با توافقاتي که انجام خواهد شد، توسط ايران اجرايي ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]