واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: استقبال پرشور كشورهای اسلامی از جايزه مصطفی(ص)
دبير شورای سياستگذاری جايزه مصطفی(ص) از استقبال پرشور دانشگاه ها، موسسات و مراكز علمی و فناوری كشورهای اسلامی از جايزه مصطفی(ص) خبر داد.
به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ارتباطات و اطلاع رسانی جایزه مصطفی(ص)، نشست هم اندیشی مهدی صفاری نیا، رئیس پارك فناوری پردیس و دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) با مدیران و نمایندگی های رسانه های كشورهای اسلامی در محل دبیرخانه جایزه علمی و فناوری مصطفی(ص) برگزار شد.
سیداحد میكائیل زاده، مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی جایزه مصطفی(ص) در ابتدای این مراسم ضمن خیر مقدم به رسانه های حاضر در نشست به ارائه مقدمه ای از سیاست های رسانه ای جهت انعكاس اخبار از فعالیت های این جایزه بین المللی پرداخت.
سپس دبیر شورای سیاست گذاری جایزه علمی و فناوری مصطفی(ص) گفت: این حركتی كه با نام جایزه مصطفی(ص) آغاز شده به عنوان پاسداشت علم و تكریم علم آموزی در جهان اسلام، حركتی است كه باید در سطح جهانی توسعه و ترویج پیدا كند.
وی ادامه داد: تصور نمی كردیم بعد از یك سال و نیم از شروع برنامه ریزی و تشكیل دبیرخانه، استقبال از سوی دانشگاه ها، موسسات، مراكز و سازمانهای علمی و فناوری در سطح جهان اسلام تا به این اندازه در سطح بالا باشد و اقدامی كه در این مدت صورت پذیرفته ثمره و میوه آن در دی ماه مشاهده خواهد شد.
صفاری نیا با اشاره به ضرورت، چرایی و اهداف تاسیس این جایزه بزرگ بین المللی بیان كرد: ضرورت برگزاری این جایزه در سطح جهان اسلام، تعریف و تاسیس بیشتر جایزه علمی و فناوری مهم و اثرگذار در سطح جهان و خاصه جهان اسلام، كمرنگ بودن نقش مسلمانان و دانشمندان كشورهای اسلامی در عرصه علم و فناوری بینالمللی، عدم وجود جایزه علمی مهم و موثر در سطح كشورهای اسلامی و توجه به ظرفیت بسیار خوب علمی و فناوری در سطح كشورهای اسلامی موجب تشویق و ترغیب برای انجام این اقدام است.
وی سپس به ارائه بخشی از سیاست های راهبردی علم و فناوری ابلاغی رهبر معظم انقلاب پرداخت و تاكید كرد: ارتقای جایگاه جهانی کشور در علم و فناوری و تبدیل ایران به قطب علمی و فناوری جهان اسلام، احیای تاریخ علمی و فرهنگی مسلمانان و ایران و الگوسازی از مفاخر و چهرههای موفق عرصه علم و فناوری، افزایش نقش و مشارکت بخشهای غیردولتی در حوزه علم و فناوری و ارتقای سهم وقف و امور خیریه در این حوزه و توسعه و تقویت شبکههای ارتباطات ملی و فراملی میان دانشگاهها، مراکز علمی، دانشمندان و پژوهشگران و بنگاههای توسعه فناوری و نوآوری داخلی و خارجی و گسترش همکاریها در سطوح دولتی و نهادهای مردمی با اولویت کشورهای اسلامی از سیاست های مورد تاكید رهبر انقلاب در عرصه علم و فناوری است.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه علمی و فناوری مصطفی(ص) در ادامه این نشست به معرفی ایده این جایزه اشاره كرد و توضیح داد: ایده اولیه این طرح، سال 89 در پارك فناوری پردیس مطرح و بهمن ماه سال 90 این طرح در هیات دولت ارائه شد و خردادماه سال 91 اساسنامه به تصویب رسید و بهمن ماه همان سال، اساسنامه ابلاغ شد.
وی با تاكید بر اینكه برای اجرای این طرح، مطالعاتی انجام شده است تصریح كرد: بررسی 300 جایزه علمی در سطح بینالمللی، بررسی و مطالعه موردی 7 جایزه علمی و فناوری بینالمللی و 4 جایزه داخلی و دیدار و رایزنی با مسئولین تعدادی از جوایز معتبر علمی بینالمللی توسط دبیرخانه صورت پذیرفته است.
صفاری نیا در ادامه گفت: محوریت اصلی این جایزه بین المللی شناسایی و معرفی برترینهای علم و فناوری جهان اسلام و محدوده پوشش آن، مسلمانان جهان و كشورهای اسلامی است كه با اهدافی همچون زمینه سازی برای رشد و شکوفایی تمدن نوین اسلامی، ایجاد فضای همكاری و تعامل بین متخصصان و دانشمندان كشورهای اسلامی، معرفی جایزه بهعنوان یكی از نمادهای مهم شایستگی و برتری علمی در سطح جهان و ... برگزار خواهد شد.
رئیس پارك فناوری پردیس بیان كرد: این جایزه در 4 گروه علوم و فناوری ارتباطات و اطلاع رسانی، علوم و فناوری زیستی و پزشكی، علوم و فناوری نانو و سایر علوم آثار علمی را مورد ارزیابی قرار می دهد و جایزه در هر حوزه شامل مدال مصطفی (ص)، لوح تقدیر و هدیه ویژه معادل پانصد هزار دلار در نظر گرفته شده است.
صفاری نیا به وظایف شورای سیاست گذاری اشاره كرد و افزود: شورای عالی سیاستگذاری مسئولیت تصویب سیاستهای کلان جایزه را به عهده دارد و این شورا متشکل از 5 عضو حقیقی، 14 عضو حقوقی ایرانی و 4 عضو حقوقی خارجی است. همچنین شورا دارای یك كمیسیون معین تخصصی برای بررسی موضوعات قبل از طرح در شورا است.
وی به شاخصهای انتخاب و ارزیابی آثار اشاره كرد و یادآور شد: نوآورانه، بدیع، دارای اصالت و در مرزهای دانش بودن از شاخص های انتخاب آثار این جایزه است و مقارن با میلاد پیامبر عظیمالشان اسلام(ص) 03/10/94 تا 08/10/94 برگزار می شود.
در پایان این نشست، نمایندگان رسانه های كشور های اسلامی به طرح دیدگاه های خود در خصوص جایزه مصطفی(ص)، راهبردهای رسانه ای و معرفی جایزه در سطح همكاری دبیرخانه با رسانه های خارجی پرداختند.
در این نشست، مدیران دفاتر و نماینده های كشورهای اسلامی همچون المنار، المیادین، الاتجاه، الفرات، بلادی، پیام کردستان، الغدیر، السلام، آفاق، العهد، آسیا، النعیم، تمدن، نور، الکوت، فلسطین الیوم، الاخباریه السوریه، هلال، اولوسال، قدس ترکیه، رهبر، 5 ترکیه، 12 ترکیه و 14 ترکیه حضور داشتند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
ثبت نام دو هزار اثر برای شركت در مسابقه فیلمسازی نور ابن هیثم
مسابقه نور ابن هیثم فرصتی برای تحقق پیوند ميان علم و هنر است
درخشش پایگاه حمایت از فیلم کوتاه مستقل در جشنواره بینش منچستر
اعلام اسامی فیلمهای ایرانی بخش جام جهاننما جشنوارهی فجر
اسامي فيلمهاي ايراني بخش مسابقه سينماي سعادت اعلام شد
اسامي فيلمهاي بخش مسابقه سينماي سعادت اعلام شد
"جایزه بیرق طلایی" در اختتامیه بین الملل جشنواره فیلم فجر اهدا مي شود
برج ميلاد از برپايي سي و يكمين جشنواره فيلم فجر استقبال ميكند
بخش سینمای سعادت با نگاه به جنبش بيداري اسلامي در سي و يكمين جشنواره فجر برگزار مي شود
۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]