واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تکریم مقام کتابداران: كتابداران باید جذبكننده مخاطبان به کتاب باشند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینكه یك کتابدار مسئول باید جذب كننده مخاطبان به کتاب باشند گفت : كتابداران باید با استادی و مهارت این رسانه فرهنگساز را به خدمت گرفته و از آن برای بهبود بخشیدن و غنای اوقات فراغت مردم بهرهبرداری کنند.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۵ آبان ساعت 08:12
به گزارش سرویس فرهنگی پانا، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تكریم مقام كتابداران گفت: پیشینه فرهنگ غنی کتاب و کتابداری در ایران از تمدنهای کهن این سرزمین آغاز شد. کتابخانه و کتابداری در طول تاریخ تکامل خود شاهد فراز و فرودهای فراوانی بوده است. از کتابخانههای بزرگ باستانی با مجموعههای بزرگ از الواح گلی و سنگی، کتابخانههایی که به مثابه مراکز فرهنگی تبادل اندیشه بودند تا کتابخانههای امروز، همواره این مکان فرهنگی جایگاه ویژهای برخوردار بوده است.
وی با بیان اینکه توسعه این خانه باشکوه فرهنگ نمایانگر میزان دقت و توجه حکومتهای مختلف به ارتقای دانش انسانها بوده است گفت: کتابخانهها در زمانهای مختلف به نیازهای گوناگون جامعه پاسخ دادهاند و به گواه تاریخ هرگاه موقیعت و امکان رشد کتابخانهها در جامعه فراهم شده روند رشد جامعه فزاینده شده و هر زمان کتابخانه در زاویه انزوا و معرض بیمهری قرار گرفتهاند، رشد جامعه متوقف شده و حتی سیر نزولی را تجربه کرده است.
جنتی ادامه داد: در طول تاریخ هم دشمنان کهن ایران از بالندگی و شکوفایی کتابخانههای ما در هراس بودند. سند این بیم و دشمنی از حمله اسکندر مقدونی تا حمله مغول و افغان است. امروز هم در دوران سخت جنگ نرم رسانه و ارتباطات در جهان، دقت در نقش کتاب و وضعیت کتابخوانی جامعه امری است ضروری و بسیار مهم. بر ماست که در پاسبانی درخت فرهنگ کوشا باشیم و علاوه بر حفظ داشتههای فرهنگ و تمدن غنی و افتخارآفرینمان، آن را آنگونه که شایسته ملت اسلامی است ارتقا دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه باید به نقش مهم اطلاعات که یکی از کاربردیترین ابزار اقتدار و بنیاد توسعه است دقت کنیم، گفت: نیاز به اطلاعات در همه عرصهها مشهود است و هر جامعه برای توانمندی و هر نظامی برای تحول و پویایی و بازنماندن از قطار توسعه، ناگزیر است از اطلاعات روزآمد بهرهمند باشد. این اطلاعات رسانهها و روشهای انتقال گوناگون و پرشماری دارد و کتاب یکی از مهمترین این رسانههاست. رسانهای که هم روشنگر اجتماعات است و هم انیس تنهایی. یک کتابدار مسئول باید جذب كننده مخاطبان به این رسانه تاثیرگذار و سرنوشتساز باشد و با استادی و مهارت این رسانه فرهنگساز را به خدمت گرفته و از آن برای بهبود بخشیدن و غنای اوقات فراغت مردم بهرهبرداری کنند.
جنتی به منظور نشان دادن جایگاه کتابداران گفت: نقش مهم آموزگاران در زندگی و سرنوشت انسان ستونی و بیمثال است. این میان، کتابدار استاد جامع همه معلمهاست. کتابدار معلم عشق و مهربانی است. معلمی که بویژه در یک کتابخانه عمومی با افراد مختلفی سروکار دارد که هر یک به حوزه خاصی از علوم علاقهمند هستند. دانش و بینش کتابدار است که برای هر دسته از مخاطبان متناسب با نیاز و علایقشان کتابی متناسب را معرفی میکند.
وی با اشاره به سخن مرحوم علامه طباطبایی مبنی بر اینکه «کتاب بیش از درس و معلم به انسان میآموزد. من نه دهم از کتاب آموختم و یک دهم از معلم و درس» ادامه داد: کتابدار واسطه میان کتاب و کتابخوان است. امام علی (ع) فرمود کتاب باغ و بوستان دانشمندان است. بر این اساس کتابدار باغبان مهربان باغ علم و دانش است. کتابدار شایسته است بهترین عامل به کتاب باشد و در مسیر پیشرفت دانش و بینش خود با تلاش و جدیت پیش رود تا بتواند به بهترین نحو در اشاعه کتاب به هموطنانش عمل کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت گفت: جای تاسف است که هنوز کالای فرهنگی کتاب به یک کالای جامعهپذیر، کتابخانه به یک محل دوست داشتنی، امن و پرجاذبه برای مردم تبدیل نشده است و سرانه مطالعه ایرانیان به عنوان شاخصی از تشخص علمی و فرهنگی مردم ایران شناخته نمیشود.
وی برنامهریزی دقیق و تلاش مسئولان و متصدیان عمومی کشور را برای تحقق این چشمانداز لازم دانست و افزود: موضوع کتاب از جمله مطالبات همیشگی رهبر معظم انقلاب اسلامی است که همواره بر آن تاکید داشتهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه رئیس جمهور نیز بر موضوع کتابخوانی نظر خاص و نگاه حساس دارند گفت: در آئین بازگشایی مدارس در مهر ۱۳۹۲ ایشان بر اهمیت انشا، کتاب و کتابخوانی در مدارس و لزوم دیده شدن این مواد درسی در برنامه هفتگی دانشآموزان تاکید کردند. بر همین اساس در دی ماه سال گذشته تفاهمنامهای میان وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شد که در بندهایی از آن به موضوع ارتقای سطح دانش و سرانه مطالعه و دسترسی به کتابخانهای برای دانش آموزان و فرهنگیان پرداخته شده است و به نهاد کتابخانههای عمومی برای همکاری و اجرا ابلاغ شد.
جنتی در پایان با گرامیداشت یاد و خاطره علامه طباطبایی به سخنان خود پایان داد و گفت: امیدوارم همه ما با نگاه بصیر و تعمل بیشتر در شیوه، منش و روش زندگی این افراد متفکر و فرهیخته تلاش کنیم رهتوشههای دانش را ذخیره ذهن و الگوی مسیر رو به تعالی در طول زندگیمان کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]