واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اجلاس اقتصادی گروه ۲۰
اجلاس گروه اقتصادی موسوم به گروه ۲۰ در ترکیه از امروز با موضوع اقتصادی آغاز به کار کرد، در حالی که برخی از کارشناسان با حملات تروریستی فرانسه و آوارگان جنگی، این امر را بعید می دانندکه این نشست صرفا اقتصادی باشد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اجلاس اقتصادی کشورهای موسوم به گروه 20 امروز در آنتالیای ترکیه در حالی آغاز بکار کرد که تحت الشعاع، حوادث تروریستی پاریس و بحران آوارگان قرارگرفته که نیامدن اولاند به ترکیه از همین تاثیر پذیری بوده است.
امروز ولادیمیر پوتین و باراک اوباما نیز برای پیوستن به این نشست وارد ترکیه شدند.
این درحالی است که بعد از آنکه روسیه عملیات نظامی در سوریه را در ماه اکتبر آغاز کرد، جستجوی راه حل دیپلماتیک سرعت بیشتری گرفته است و ترکیه بدنبال ایجاد یک منطقه امن در سوریه است.
پروفسور منصور آکگون استاد دانشگاه استانبول با اشاره به اینکه اقتصاد جهانی نمی تواند تنها موضوع این اجلاس باشد، میگوید: همه شرکت کنندگان به طریقی به موضوع سوریه علاقمندند. برای اعضای اتحادیه اروپا، آمریکا و روسیه، مسئله مشترک، تحولات سوریه است. این اجلاس در یکی از مناطق نزدیک به سوریه برگزار می شود و من فکر می کنم به احتمال زیاد شاهد نشست جانبی در مورد سوریه باشیم.
در مقابله با حملات تروریستی گروه داعش در اروپا و استخدام نیرو از این قاره، رهبران اروپایی همچنین نگران سیل پناهجویان از سوریه به ترکیه و یونان هستند.طبق آمار سازمان بین المللی مهاجرت، بیش از 700 هزار پناهجو در سال جاری خود را از راه دریا به اروپا رسانده اند.
پروفسور منصور آکگون با اشاره به اینکه تردید دارد که اجلاس گروه بیست بتواند راه حلی برای بحران پناهجویان بیابد، می افزاید: «وعده های زیادی درگذشته داده شده است اما تا جایی که من می دانم تاکنون تنها کمتر از 400 میلیون دلار کمک ارائه شده است. من نمی دانم که آیا کمک های بیشتری در راه خواهد بود یا نه. نکته مهم این است که حمایت های مالی باید پایدار باشند. حتی اگر بگوییم که امروز آنها 3 میلیارد یورو بدهند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ بی معنی است که پناهجویان برای سالها در ترکیه بمانند. برنامه های گسترده تر باید به توسعه آموزش و مراقبت های بهداشتی برای ادغام پناهجویان در ساختار اجتماعی ترکیه توجه داشته باشند.»
بسیاری از گروههای مدنی همانند «گروه بیست برای جامعه مدنی» نگرانی های مورد نظر خود را مطرح کرده اند. پروفسور چیدم ناس، مدیر سازمان جامعه مدنی گروه بیست می گوید:«ما در دوره ای بسر می بریم که اخیرا حملات تروریستی در ترکیه رخ داده است. رهبران جهانی با اقدامات شدید امنیتی محافظت می شوند و این امر باعث کاهش تماس بین مردم و رهبران می شود. نهادهای جامعه مدنی می خواهد پیام های جامعه را منتقل کنند. ما می گوییم: دور از مردم نباشید. ما شرکایی هستیم که شما می توانید بوسیله ما با سازمان های غیر دولتی ارتباط برقرار کنید. ما می دانیم مردم کوچه و بازار چه فکر می کنند بخاطر اینکه ما با آنها کار می کنیم. بنابراین با ما ارتباط بگیرید تا با جامعه ارتباط داشته باشید.»
بورا بایراکتاژ خبرنگار یورونیوز از ترکیه می گوید: «با برگزاری اجلاس گروه بیست، غول های اقتصاد جهانی در جستجوی راه حلی برای بزرگترین مشکلات جهانی خواهند بود. مسائل زیادی از جمله جنگ داخلی در سوریه، بحران پناهجویان و مسائل اقتصادی و سیاسی در این اجلاس مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.» گروه 20 متشکل از وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی 19 کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان ، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه ، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا است که توسط شورای ریاست دورهای و بانک مرکزی اروپا در این اجلاس نمایندگی میشود.
یک شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]