واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۷:۴۴ب.ظ)
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: اولويت بخشيدن به طرحهاي اساسي از سوي شوراهاي فرهنگ عمومي موج- جنتي گفت: برگزاري منظم جلسات شوراهاي فرهنگ عمومي در سراسر کشور ميتواند به عنوان رشته وحدت بين مجموعه اعضاي اين شوراها باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، «علي جنتي» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي امروز در دومين اجلاس ارتقاي توانمنديهاي شوراهاي فرهنگ عمومي کشور در هتل انقلاب تهران با بيان اين مطلب گفت: فرهنگ هر کشور به مثابه هويت آن جامعه و کشور محسوب ميشود و تفاوتي که ما در جوامع مختلف ميبينيم به دليل همين فرهنگها است که هويت هر جامعه اي را شکل ميدهد و آن را از ديگر جوامع متمايز مي کند.
وي افزود: در هر جامعه اي که وارد ميشويم مجموعه اي از آداب، رسوم، سنتها و آيينها و رفتارهاي اجتماعي ميبينيم که به آن فرهنگ عمومي مي گوييم.
جنتي ادامه داد: تعريف فرهنگ عمومي زياد دشوار نيست و به راحتي ميتوان آن را تعريف کرد. بر خلاف اصل فرهنگ که تعاريف زيادي از آن وجود دارد.
وي افزود: در هر جامعه اي که در حال تحول است به ويژه با توجه به اينکه سرعت اطلاعات و ارتباطات و انفجار اطلاعات وجود دارد فرهنگها بر روي يکديگر تأثير ميگذارند. بنابراين صاحب نظران و اصحاب فکر و انديشه بايد تلاش کنند که فرهنگ عمومي و ملي خود را که جزء ميراثهاي آن کشور و جامعه محسوب ميشود را حفظ و پاسداري کنند.
جنتي ادامه داد: همچنين صاحب نظران ميتوانند نکات مثبت فرهنگها را دريافت و به آن بي افزايند و در عين حال جلوي ورود برخي از رفتارهاي نامتناسب را هم بگيرند. مبناي تشکيل شوراهاي فرهنگ عمومي نيز بر همين مساله است.
وي با اشاره به تغييرات و تحولات جامعه افزود: با توجه به مجموعه تحولات و تغييراتي که هر روز در جامعه رخ ميدهد در مرحله اول نياز به شناخت آن تحولات و تغييرات داريم و بايد به چيستي و چرايي آن دست يابيم و در مرحله بعدي بايد به چگونگي مداخله و تأثير گذاري آن بپردازيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار کرد: به عنوان مثال از آغاز انقلاب اسلامي تا به امروز يکي از مسائل اساسي ما بحث عفاف و حجاب است. چيستي و شناسايي اين پديده و آگاهيبخشي نسبت به آن براي ما اهميت به سزايي دارد. برايمان مهم است که بدانيم وضعيت حجاب و عفاف در کشور ما در حد فاجعه است يا امري قابل علاج است، اما ما هيچ گاه آمار درستي از اين وضعيت نداشتهايم و سنجشهاي اجتماعي در اين زمينه آمار درستي به ما ارائه نداده است.
وي افزود: اما در کل و بر اساس آمار متقن ميتوانيم بگوييم ۷۰ درصد زنان در جامعه ما باحجاب هستند. بنابراين اگر خواستيم در اين حوزه برداشتي داشته باشيم يا تغييراتي را رصد کنيم، بايد قبل از هر چيز وضعيت موجود را بشناسيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: اگر ما بتوانيم به يک اطلاعات و آمار درست دست يابيم در ابتدا صورت مساله را شناختهايم بعد از آن بر اساس آمار مقايسه اي که داريم ميتوانيم به علت تغييرات نسبت به سال هاي گذشته مثلاً ده سال پيش بپردازيم و بعد از آن به ريشه يابي و چرايي بپردازيم. و پس از آن راهکار و راه حل ارائه دهيم.
وي با تاکيد بر تجديد نظر در روشهاي گذشته و جايگزيني راه حلهاي مناسب و تاثيرگذار در حل مسائل ادامه داد: در مجموعه مسايلي که در شوراهاي فرهنگ عمومي مطرح ميشود بايد بدانيم که يک پديده چيستياش چگونه است و دلايل و راهکارهاي حل مساله را نيز بدانيم و اينها همه جزء وظايف شوراهاي فرهنگ عمومي است.
وزير فرهنگ دولت تدبير و اميد افزود: البته بايد در ارائه راهکارها شرايط استانها را نيز در نظر گرفت زيرا محيطهاي استاني از نظر شرايط با يکديگر متفاوت هستند و نبايد براي همه استانها يک نسخه واحد را تجويز کرد. بنابراين براي هر استاني با توجه به شرايط خاص آن بايد ويژگيهاي خاصي را مدنظر داشت و بر اساس آن حرکت کرد. ما در همين زمينه در حال انجام مطالعه اي به روي موج سوم ارزشها و نگرانيهاي ايرانيان هستيم که به زودي نتايج آن استخراج و تجزيه و تحليل ميشود.
وي با اشاره به مشکل بيکاري ادامه داد: مساله بيکاري در استانها به يک اندازه نيست و شايد در استاني ۱۰ درصد و در استان ديگري ۴۰ درصد باشد. اگر ما قبول داشته باشيم که مساله بيکاري يکي از علل مشکلات اجتماعي است به طور طبيعي آنجايي که اين مشکل حادتر است بايد نسخه جديدي براي آن نوشت. و اين نياز به پژوهشهاي ميداني و تحقيقات و مطالعات دارد تا بتوان آن را ريشه يابي کرد و در نهايت براي آن تصميم گيري مناسبي شود.
وي افزود: پرداختن به مسائل پراکنده و دچار روزمرگي شدن مارا به جايي نميرساند. مثلاً يکي از اهم مسايلي که ريشه در بقيه مسائل دارد وضعيت حاشيه نشيني است. بر اساس آمار ۱۰ ميليون تا ۱۱ ميليون حاشيه نشين در کشور داريم که استان خراسان رضوي در ميان ساير استانهاي کشور داراي بيشترين تعداد از آنها است. شرايط خاص حاشيهنشيني در استانها محيط آن را به مرکز و کانون نابسامانيهاي اجتماعي تبديل کرده است. اين موضوع بايد يکي از مسائل مهمي است که در بحث فرهنگ عمومي درباره آن به دنبال راهکار هستيم.
جنتي ادامه داد: شناخت معروف و منکر يکي از وظايفي است که شوراهاي فرهنگ عمومي برعهده دارد. متاسفانه امروزه با غفلت، دروغگويي، اتهامزني، شايعهسازي و جريانسازيهاي ناصحيح رسانهاي عليه افراد مختلف شکل ميگيرد و فراموش کردهايم که استفاده ابزاري و جناحي از بيانات رهبر معظم انقلاب جزو منکرات به شمار ميآيد. ما براي رشد فضائل اخلاقي انقلاب کردهايم و بايد به اين مساله توجه ويژه اي داشته باشيم. گاهي در شوراهاي فرهنگ عمومي بحث به برگزاري يک کنسرت خلاصه ميشود که آن هم معلوم نيست منکر هست يا نه. در حالي که به باور من امانتداري، صداقت، وفاي به عهد و فضائل اخلاقي است که بايد در جامعه به واسطه اقدامات شورا گسترش پيدا کند.
وي با اشاره به موضوع سبک زندگي افزود: اين موضوع همواره مورد تاکيد رهبر انقلاب بوده و بايد عملي شود نه اينکه آن را به حال خود رها کنيم. اين مساله نيز اتفاق نخواهد افتاد، جز با تکيه بر فرهنگ بومي و سنتي خودمان. در اين زمينه حتي رهبر معظم انقلاب به روي استفاده از بازيهاي سنتي ايراني در نشست سال گذشته خود با اعضاي شواري عالي انقلاب فرهنگي تاکيد کردهاند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: بخش عمده اي از ميراث ما ناملموس است و شامل مجموعه اي از آيينها، سنتها و آداب و رسوم است که در گذشته بودهاند و مثبت هم بودهاند بنابراين نبايد بگذاريم آنها از بين بروند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]