واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۲۱ق.ظ)
مشاور عالي رئيس جمهور: استفاده از سرمايه گذار خارجي جايگزين سرمايه خارجي شود موج - بخش بزرگي از بنگاه هاي اقتصادي کشور به سيستم بانکي بدهکار هستند و بسياري از آنها نيز تسهيلات دريافتي را در جاي مناسب خود استفاده نکرده اند که چشم پوشي بانکها از اين موضوع و عدم پيگيري معوقات قابل بررسي است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، علي ترکان مشاور عالي رئيس جمهور و دبير شوراي عالي مناطق آزاد کشور در کنفرانس تامين مالي و جذب سرمايه گذاري خارجي در ايران گفت: با راه افتادن موج معوقات بانکي کساني که حتي توانايي پرداخت معوقات را داشتند ترجيح دادند از بازپرداخت معوقات سر باز کنند. حال اين افراد به دنبال سرمايه خارجي و آوردن فاينانس به کشور هستند و چنانچه اين امر اتفاق بيافتد بدهکاران بانکي تبديل به بدهي هاي ارزي مي شود.
وي با بيان اين که استفاده از سرمايه گذار خارجي به معناي استفاده از پول، مديريت و تکنولوژي است، گفت: در جذب سرمايه خارجي تکنولوژي و مديريت مورد غفلت قرار مي گيرد مديريت مقوله بسيار مهمي است و چنانچه مديريت منابع داشتيم وضعيت معوقات بانکي به اين شکل نبود.
وي با بيان اين مطلب که از مکانيزم ورشکستگي به خوبي استفاده نمي کنيم، اظهار کرد: وقتي شرکت با سيستمي به خوبي فعاليت نمي کند بايد اعلام ورشمستگي کند. اما در کشور ما تلاش مي شود اين سيستم را با استفاده از ابزارهاي مختلف نگه دارند که در نهايت اين امر به اقتصاد ضربه وارد مي کند.
ترکان حوزه انرژي را مهمترين زمينه جذب منابع خارجي دانست و افزود: کشور سالانه يک ميليارد و 800 ميليون بشکه مصرف نفت و گاز دارد و در مقابل اين ميزان 400 ميليارد JPD خلق مي کنيم که اين نسبت نامناسبي است و نشان دهنده هدر دادن انرژي است. بخشي از اين موضوع با عادات مصرفي حل مي شود اما بخشي از آن نيازمند فناوري است. در واقع مي توان گفت بزرگترين بازار براي سرمايه گذاري اصلاح مصرف انرژي است.
وي ادامه داد: به گفته وزارت نيرو متوسط تبديل سوخت هاي هيدروکربني به برق 37 درصد راندمان دارد و اين به معناي اين است که دو سوم نفت و گاز در نيروگاه ها هدر مي رود. بنابراين جلوگيري از اين امر نيازمند سرمايه گذاري و قوانين لازمي است که در اين زمينه وجود دارد.
مشاور عالي رئيس جمهور با اشاره به اينکه نفت، گاز و پتروشيمي مطمئن ترين حوزه سرمايه گذاري در کشور است، تصريح کرد: تاکنون 9 ميليون تن در زمينه اتانول سرمايه گذاري کرده ايم و 20 ميليون تن ديگر نيز قرارداد داريم و ديگر نيازي به سرمايه گذاري در حوزه اتانول احساس نمي شود و بايد به سمت سرمايه گذاري در بخش هاي ديگر پتروشيمي برويم.
ترکان خودرو را حوزه مهم ديگر سرمايه گذاري برشمرد و عنوان کرد: در صنعت خودرو از ظرفيت توليدي خوبي برخورداريم اما از تکنولوژي فاصله گرفته ايم. در اين زمينه فناوري و مديريت مهمترين مواردي است که بايد مورد توجه قرار گيرد و سيستم هاي مديريتي به جاي مديريت فردي حاکم شوند.
دبير شوراي عالي مناطق آزاد کشور در ادامه به مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: اکنون هفت منطقه آزاد فعال داريم و هفت منطقه نيز در مجلس در مرحله تصويب است هر يک از اين مناطق يک محور اصلي کسب و کار دارند. منطقه اروند صنايع پشتيبان نفت و گاز، در منطقه کيش گردشگري و در منطقه قشم صنايع انرژي محوريت دارند و چابهار قطب سوم پتروشيمي کشور است.
وي افزود: منطقه آزاد انزلي در شمال کشور نقطه اصلي تجارت با روسيه است و در منطقه آزاد ارس به دنبال کار با قفقاز و همچنين در ماکو به دنبال توسعه فعاليت هاي ايران و ترکيه و افزايش تجارت با اين کشور هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]