تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالمان فرمانرواى بر شهرياران هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816417643




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

با بررسي سير تحول دستور زبان فارسي، همايش بزرگداشت عبدالعظيم قريب پايان يافت


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با بررسي سير تحول دستور زبان فارسي، همايش بزرگداشت عبدالعظيم قريب پايان يافت


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

همايش بزرگداشت «عبدالعظيم قريب» (سير تحول دستور زبان فارسي از آغاز تا امروز) شامگاه روز گذشته (سه‌شنبه) در تالار فردوسي دانشكده‌ي ادبيات دانشگاه تهران به كار خود پايان داد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي حيدري در اين همايش با موضوع «تأملي بر تحصيح چند نكته در «كليله ‌و دمنه»ي نصرالله منشي به تصحيح استاد قريب»، به بررسي اين اثر عبدالعظيم قريب پرداخت و در بيان ويژگي‌هاي تصحيح اين استاد دانشگاه از «كليله و دمنه» گفت: مشهورترين تصحيح‌هاي «كليه‌ و دمنه» يكي متعلق به مجتبي مينوي و ديگري متعلق به استاد عبدالعظيم قريب است، كه تصحيح او بر تصحيح استاد مينوي فضل تقدم دارد.

اما مسعود جعفري دهقي با موضوع «ساخت نحوي پسوندهاي ضميري در دستور تاريخي فارسي ميانه» به توضيحاتي در اين زمينه پرداخت و با ارائه‌ي تقسيم‌بندي‌هايي از دوره‌هاي تاريخي زبان‌هاي ايراني، ‌به تقسيم‌بندي‌هاي زبان فارسي ميانه اشاره كرد و در پايان نيز به شرح و بسط ضمير در دستور فارسي ميانه پرداخت.

همچنين علي‌اكبر باقري خليلي با موضوع «تحليل قيد از دو ديدگاه انتقادي» به ايراد سخن پرداخت و ابتدا قيد را از ديدگاه نوع و نقش و در ادامه از ديدگاه ساختار و اجزاي سازنده مورد بررسي قرار داد.

سپس فريده‌ كريمي موغاري درباره‌ي «تاريخچه‌ي دستورنويسي از آغاز تا زمان ميرزا حبيب اصفهاني» سخن گفت و پس از برشمردن آثار مهم دستور زبان فارسي تا زمان حبيب اصفهاني، در بخش نتيجه‌گيري اظهار كرد: با بررسي اجمالي و فهرست‌گونه‌ي اين مقاله مي‌توان به دو نتيجه دست يافت‌؛ يكي اين‌كه اساسا دستور‌نويسي در ايران تحت تأثير قواعد صرف و نحو عربي تا قرن سيزدهم و روزگار ميرزا حبيب‌ صورت گرفته است و ديگر اين‌كه فرهنگ‌هايي چون فرهنگ جهانگيري و برهان قاطع سهم مهمي در شكل‌گيري دستور زبان فارسي داشته‌اند.

همچنين مهدي نيك‌منش درباره‌ي مقدمه‌ي عبدالعظيم قريب بر «گلستان» سعدي، با استناد به سخني از محيط طباطبايي، يادآور شد: طباطبايي در اين‌باره گفته، مقدمه‌ي مفصل قريب در سال 1310 به چاپ رسيد كه نكته‌هاي بحث‌برانگيزي را به سفره‌ي بحث و پژوهش درباره‌ي سعدي انداخت و سبب گسترش پژوهش در حوزه‌ي آثار سعدي شد و همه را با نقد خود بر سر آن وا‌داشت تا بيش‌تر درباره‌ي سعدي كند و كاو كنند؛ چنان‌چه ضياء موحد نيز درباره‌ي مقدمه‌ي قريب گفته، مقدمه‌ي قريب نخستين كار جدي در زمينه‌ي سعدي‌پژوهي بوده است؛ مقدمه‌اي كه نه تنها بر «گلستان» بوده؛ بلكه آغازي بر سعدي‌پژوهي در ايران بوده است.

اين استاد دانشگاه در ادامه با استناد به مقدمه‌ي قريب بر «گلستان» سعدي گفت: نظم، روش‌مندي نويسنده، آگاهي از آراي صاحبان تذكره و ديدگاه مستشرقين، احاطه بر اجتهاد و شهامت علمي در نقد و تحليل ديدگاه‌ها، طرح دريافت‌ها و استنباط‌هاي تازه، نگاه انتقادي به نسخه‌هاي خطي، امانت‌داري علمي و بالأخره تواضعي كه گوياي حضور توأمان ادب درس و ادب نفس در وجود استاد بوده، از برجسته‌ترين ويژگي‌هاي اين مقدمه است.

در اين همايش همچنين معصومه سالك با موضوع «پيشينه‌ي دستورنويسي از آغاز تا ميرزا حبيب اصفهاني»، رحيم كوشش درباره‌ي «دستور زبان و بلاغت»، موسي پرنيان با عنوان «نگاهي ‌تازه به حرف اضافه‌ي‌ از»، عاطفه تهماسبي درباره‌ي «بررسي احوال و آثار استاد عبدالعظيم ‌خان قريب گركاني» و سعيد بزرگ بيگدلي با عنوان «همزه و خط ‌فارسي» به ايراد سخن پرداختند.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 8 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 441]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن