واضح آرشیو وب فارسی:فارس: امسال نسبت به سال گذشته صورت گرفت افزايش سه برابري اعتبارات در استان خوزستان
خبرگزاري فارس: استاندار خوزستان با تاكيد بر توجه ويژه دولت نهم به اين استان، گفت: امسال نزديك به دو هزار ميليارد تومان اعتبار در اختيار دستگاههاي اجرايي استان قرار گرفته است كه نسبت به سالهاي گذشته حدود سه تا سه و نيم برابر افزايش نشان ميدهد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز، سيدمحمدجعفر حجازي شامگاه سهشنبه در نشست خبري با نمايندگان رسانهها، جذب اين اعتبار را فرصتي براي جهش و جبران عقبماندگيهاي استان خوزستان دانست و افزود: انتظار ميرود با جذب اين اعتبارات توسط دستگاههاي اجرايي، روند بازسازي در خوزستان و رفع غبار محروميت از چهره استان شتاب و سرعت بيشتري بگيرد.
وي تصريح كرد: اين اعتبارات از محل تملك داراييها، ملي استاني شده، دو درصد نفت، كمكهاي رئيسجمهوري، اعتبارات توسعه استان و كمك وزارتخانهها به خوزستان تخصيص يافته است.
حجازي اضافه كرد: اعتباراتي كه امسال از محل تملك داراييها، دو درصد نفت و ملي استاني شده به خوزستان اختصاص يافته، 996 ميليارد تومان است كه نسبت به سال قبل 196 ميليارد تومان افزايش نشان ميدهد.
وي با اشاره به نتايج آخرين جلسه شوراي راهبردي و توسعه استان خوزستان در تهران گفت: علاوه بر اين 363 ميليارد تومان اعتبار جديد براي تكميل برخي تعهدات ملي و استاني سفر رياستجمهوري به استان خوزستان و تسريع در اجراي پروژههاي نيمه تمام اختصاص يافته است كه اميدواريم به زودي ابلاغ شود.
نماينده عالي دولت در استان خوزستان با اشاره به سهم هر يك از وزارتخانهها در اين اعتبارات، اضافه كرد: از اين ميزان اعتبار، 150 ميليارد تومان توسط وزارت نفت، 55 ميليارد تومان از محل اعتبارات متمركز ماده 10، 75 ميليارد تومان از وزارت نيرو براي اصلاح شبكه برق،50 ميليارد تومان از وزارت كار و امور اجتماعي براي اصلاح زيرساختهاي اشتغال و 8 ميليارد تومان براي تكميل و تسريع در ساخت استاديوم 50 هزار نفري اهواز تخصيص يافته است.
حجازي ادامه داد: همچنين مبلغ 3 ميليارد تومان از وزارت صنايع براي شهركهاي صنعتي، 7 ميليارد تومان از وزارت كشور براي حل مشكل دفع آبهاي سطحي، 15 ميليارد تومان از وزارت راه و ترابري براي آسفالت جادههاي روستايي و 10 ميليارد تومان از اعتبارات توازن منطقهاي براي ساخت يك واحد صنعتي ساخت قطعات خودرو در خوزستان اختصاص يافت.
وي افزود: دولت برخي وزارتخانهها را مكلف به انجام يك سري طرحها و تكميل طرحهاي ناتمام كرده است كه از جمله آنها ميتوان وزارت راه و ترابري را نام برد، اين وزارتخانه مكلف است نسبت به اتمام جاده كمربندي تا پايان سال آينده اقدام كند و دولت 22 ميليارد تومان اعتبار اين طرح را تأمين ميكند.
حجازي گفت: همچنين در سفر وزير نفت به خوزستان، ميزان 255 ميليارد تومان اعتبار به مناسبت يكصدمين سالگرد اكتشاف نفت در خوزستان براي شهرها و روستاهاي نفتخيز و توسعه و عمران اين شهرها تخصيص يافته است.
وي به عملكرد بنگاههاي زودبازده در خوزستان اشاره كرد و افزود: از 74 هزار طرح معرفي شده به بانكها، تاكنون 41 هزار و 382 طرح تاييد شده كه از اين تعداد 33 هزار و 676 طرح انعقاد قرار داد شده و فعال است.
استاندار خوزستان تسهيلات پرداخت شده به اين طرحها را هزار و 446 ميليارد تومان ذكر كرد و افزود: مقرر شده است بانكها هر چه زودتر نسبت به عقد قرارداد براي ساير طرحهاي تعريف شده اقدام كنند.
حجازي در مورد مسكن مهر در استان خوزستان گفت: تاكنون هزار و 162 تعاوني مسكن مهر با 108 هزار و 650 عضو در خوزستان تشكيل شده و طبق برنامه پيشبيني شده امسال 70 هزار واحد مسكوني براي واجدين شرايط دريافت مسكن مهر ساخته ميشود.
وي به موضوع خشكسالي در خوزستان اشاره كرد و افزود: با كاهش 60 درصد بارندگي و كاهش 65 درصدي ذخيره آب در پشت سدها، حدود 70 درصد شهرهاي استان به نوعي با مشكلات كميت و كيفيت آب مواجه شدهاند.
اين مسئول با اشاره به اقداماتي نظير واگذاري مجوز حفر چاهها براي كشاورزي و شرب، انتقال آب از نقاط مختلف به استان خوزستان و محدوديتهاي كشاورزي براي كاهش خسارت و مشكلات ناشي از خشكسالي اضافه كرد: از 200 ميليارد تومان اعتبار اوليه دولت براي خشكسالي، 33 ميليارد و 700 ميليون تومان به خوزستان تخصيص يافت كه بعد از استان فارس، خوزستان رتبه دوم اعتبارات خشكسالي را دارد.
حجازي از دستور اخير رئيسجمهوري براي اختصاص سهم ورزش استان خبر داد و افزود: شركتها و صنايع خوزستان مكلفاند 30 درصد از درآمد خود را براي ورزش و تربيتبدني استان اختصاص دهند و سهم ورزش در خود خوزستان هزينه شود.
وي گفت: سال گذشته 7 ميليارد تومان سهم شركتهاي بزرگ و صنايع خوزستان براي ورزش بود كه به مركز رفت و فقط توانستيم 2 ميليارد تومان آن را به استان برگشت دهيم.
استاندار خوزستان در مورد اعتبارات فرهنگي استان گفت: سال گذشته 15 ميليارد تومان اعتبارات فرهنگي داشتيم، اين در حالي است كه امسال با افزايش صددرصدي اين مبلغ به 30 ميليارد و 600 ميليون تومان افزايش يافته است.
حجازي گفت: اين اعتبار براي تأمين نياز حوزههاي علميه، مساجد و كانونهاي فرهنگي هزينه ميشود.
انتهاي پيام؛/ف
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]