واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون سازمان بهره وری انرژی: کنتورهای برق سال آینده هوشمند می شود معاون سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا) از امکان سرمایه گذاری اپراتورهای فعال یا حتی ایجاد اپراتور جدید با توزیع کنتور هوشمند برق خبر داد و ابراز امیدواری کرد که از سال آینده کنتور هوشمند به مشترکان جدید ارایه شود.
۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۴ آبان ساعت 09:10
به گزارش پانا به نقل از سازمان مزبور، هادی مدقق در خصوص پروژه ارائه و جایگزینی کنتورهای هوشمند اظهار داشت: این امر به عنوان یک قانون از ابتدای سال 1390 باید شکل اجرایی به خود می گرفت، اما در عمل به دلیل مباحث فنی و مالی و شرایط کشور عملیاتی نشد.
وی افزود :سالانه 1.5 میلیون مشترک جدید در سطح کشور داریم و در بخش فنی کنتورهای هوشمند، شرکت های داخلی باید به استانداردهایی در تولید دستیابند تا بتوانند بازار قبلی را با بازار جدید جایگزین سازند.
مدقق اضافه کرد : سال 90 ظرفیت انجام چنین کاری در تولیدکنندگان داخلی وجود نداشت ، اما انتظار این است که سال آینده برنامه مزبور عملیاتی شود.
معاون سیستم های اندازه گیری هوشمند سابا، تحریم را به عنوان دلیلی برای طولانی شدن جایگزینی و توزیع کنتورهای هوشمند برشمرد و ابراز امیدواری کرد که در دوران پساتحریم بخصوص از ابتدای سال 1395 تحویل کنتور هوشمند به مشترکان جدید اجرایی شود.
مدقق تصریح کرد: جایگزینی کنتورهای هوشمند به جای کنتورهای فعلی نیاز به بیش از چهار میلیارد دلار سرمایه گذاری است که با روش های عادی پروژه های برق قابل اجرا نیست و بخش عمده آن باید با سرمایه گذاری خارجی انجام شود.
وی افزود: طی سال های 89- 1388 که این پروژه مصوب شد، تحریم ها به شدت کنونی نبود، اما به هر حال شاید قانونگذار نیز ملاحظاتی در این خصوص اعمال کرده است.
این مقام مسؤول گفت : زمان مورد نیاز برای اجرایی سازی این برنامه چهار تا پنج سال نیست ، اما در شرایط غیرعادی زمان اجرا می تواند طولانی تر شود.
معاون سیستم های اندازه گیری هوشمند سابا اضافه کرد: سال 1394 مرحله نخست این پروژه آغاز شده که طی آن به یک میلیون مشترک کنتور هوشمند داده شود، اما برای توسعه این امر به همه مشترکان قطعا نیاز به سرمایه گذار کلان با مشارکت سرمایه گذار خارجی است.
وی انجام مذاکره با شرکت های ایرانی ـ خارجی که بطور عمده در بخش مخابرات فعال دارند ، یادآور شد و گفت : تاکنون با چند سرمایه گذار داخلی و خارجی مذاکره شده ، اما تا بحث سرمایه گذاری قطعی نشود ،نمی توان تحقق آن را پیش بینی کرد.
این مقام مسؤول با اشاره به فقدان زیرساخت برای هوشمندسازی برق کشور، افزود: نیاز به زیرساخت مخابراتی وجود دارد و امکانات موجود جوابگوی سیستم پیش رو نیست.
براساس گزارشهای منتشر شده در آیینه آمار صنعت برق ، سال 1346 شمار مشترکان برق 798 هزار مشترک ثبت شده که از این رقم 610 هزار مشترک خانگی بودند .
سال 1357 شمار مشترکان برق به رقم سه میلیون و 399 هزار مشترک رسید که از این رقم دو میلیون و 828 هزار مشترک خانگی به ثبت رسید.
سال 1388 مجموع مشترکان برق بالغ بر 24 میلیون و 141 هزار مشترک اعلام شد که از این میزان 19 میلیون و 844 هزار مشترک خانگی بودند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]