واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۵۱ب.ظ)
اجلاس کنفرانس عمومي يونسکو گشايش يافت موج- سي و هشتمين اجلاس کنفرانس عمومي سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد(يونسکو) با حضور نمايندگان بيش از ۱۹۵کشور عضو و ناظر در مقر اين سازمان در پاريس آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين اجلاس که با حضور هائو پينگ،رئيس سي و هفتمين اجلاس کنفرانس عمومي يونسکو، محمد سامع امر رئيس شوراي اجرايي يونسکو و ايرينا بوکووا مديرکل يونسکو برگزار شد، هائو پينگ در سخناني با اشاره به اهم اقدامات انجام شده طي دو سال رياست بر کنفرانس عمومي، اين دوران را دوراني مملو از بحرانهاي جدي براي اين سازمان دانست و تاکيد کرد: براي عبور از اين بحرانها لازم است ايدههاي جديدي مطرح شود و اصلاحات مربوطه به انجام برسد.
وي در بخشي از سخنان خود به سفرهايي که در دوران رياستش به کشورهاي مختلف از جمله جمهوري اسلامي ايران انجام داده، اشاره کرد و در پايان چند پيشنهاد عملي شامل لزوم تلاش براي استقرار صلح پايدار، انجام اقدامات گسترده به منظور تقويت گفتگو ميان اديان و فرهنگها، ارتقاي عدالت در روابط بينالملل و تقويت گفتوگو ميان تمدنها را مطرح کرد.
محمد سامع امر رئيس شوراي اجرايي يونسکو هم در اين اجلاس با اشاره به هفتادمين سالگرد تأسيس اين سازمان اظهار داشت: حضور بيسابقه اين تعداد از رهبران کشورهاي عضو يونسکو در اجلاس سي و هشتم نشان دهنده اراده سياسي موجود در بالاترين سطح در خصوص شناسايي اهميت مسئوليتهاي محوله به يونسکو هست.
وي افزود: نسلهاي آتي از گفتههاي ما ياد نخواهند کرد بلکه خواهند پرسيد گذشتگان ما چه اقداماتي انجام دادهاند.
رئيس شوراي اجرايي يونسکو همچنين سالهاي آتي را براي يونسکو سالهاي چالشبرانگيز دانست و به نقش اين سازمان به عنوان خانه فرهنگ و انديشه جهاني در ارتقاي آموزش، علوم، فرهنگ و ارتباطات اشاره کرد.
در پايان اين اجلاس نيز ايرينا بوکووا مديرکل يونسکو يکي از مهمترين اهداف سي و هشتمين کنفرانس عمومي را تجديد تعهد کشورهاي عضو اين سازمان به اصليترين علل تشکيل يونسکو اعلام کرد.
وي با اشاره به تصويب دستور کار توسعه پايدار 2030 و نيز اجلاس تغييرات آب و هوايي (COP21) و همزماني تقريبي آن با کنفرانس عمومي سي و هشتم به برخي از اشتراکات اسناد فوق با اهداف و رويکردهاي يونسکو پرداخت.
بوکووا در ادامه پايداري را يکي از مهمترين ويژگيهاي توسعه و نيز صلح دانست و افراطيگري توأم با خشونت را يکي از مهمترين تهديدات اين ويژگي توسعه و صلح عنوان کرد.
وي در پايان تاکيد کرد: جهت تحقق اهداف و آرمانهاي عالي يونسکو بايد بر روي اين سازمان سرمايهگذاري بيشتري صورت پذيرد و از طريق ارتقاي آموزش،فرهنگ و علوم با چالشهاي جهان امروز مقابله شود.
يادآور ميشود، هيئتي از جمهوري اسلامي ايران به رياست دکتر محمد فرهادي، وزير علوم، تحقيقات و فناوري کشورمان در اين اجلاس شرکت کرده است و در اين مراسم جايزه ابن سينا در زمينه اخلاق در علم توسط دکتر فرهادي به پروفسور زبتاخان شينواري از کشور پاکستان اعطا ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]