تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819940931




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خورشيد خراش‌ها در تير‌رس سوهو


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: خورشيد خراش‌ها در تير‌رس سوهو


فضا- همشهري آنلاين:
دنباله‌دار‌ها از كنار خورشيد به سلامت عبور مي‌كنند، ولي اين عبور براي هر دنباله‌داري به سلامت ممكن نيست.

كاوشگر سوهو به عنوان يكي از مهمترين ايستگاه‌هاي تحقيقاتي در زمينه خورشيد به حساب مي‌آيد. اين كاوشگر روزانه عكس‌هاي بسياري از خورشيد و تاج آن تهيه مي‌كند كه بسيار ارزشمند هستند.

در برخي از تصاوير سوهو ستاره‌ها و سياره‌ها به صورت اجرام نوراني قابل تشخيص هستند. اما در اين بين اجرام سرگردان منظومه شمسي، دنباله‌دارها گاهي اوقات از ديد اين كاوشگر دور نمي‌مانند.

در تصاوير سوهو دنباله‌دارهاي معروفي مانند ماخولز (2002)، بردفيلد (2004) و مكنات (2006) به زيبايي ديده شده بودند. اين دنباله‌دار‌ها از كنار خورشيد به سلامت عبور مي‌كنند، ولي اين عبور براي هر دنباله‌داري به سلامت ممكن نيست.

برخي از دنباله‌دارها كه در دسته كرويتز قرار دارند به درون اتمسفر خورشيد وارد مي‌شوند و نام خورشيد خراش را به وجود مي‌آورند. اين گونه دنباله‌دارها به اين دليل كه مدار آن‌ها به صورت بيضي يا هذلولي در نيامده، نمي‌توانند از دام گرانش قوي خورشيد رهايي يابند و در اين صورت زندگي آنها پايان خواهد يافت.

كاوشگر سوهو در جديد‌ترين عكسي كه از خورشيد تهيه كرده بود، در تاريخ سوم خرداد ماه، دنباله‌داري از اين دسته را كشف كرد كه به درون خورشيد فرو رفت. همان‌گونه كه در تصوير مي بينيد اين دنباله‌دار وارد ميدان ديد دوربين باز سوهو (LASCO C2) شد و سپس با نزديك شدن بيش از حد به خورشيد با شيرجه‌اي به سطح آن سقوط كرد و در همان زمان از بين رفت.

بيشتر بدانيم

دنباله‌دار خراشان: در اواخر دهه 80 و دهه 90 ميلادي ستاره‌شناسي آلماني با نام هاينريش كرويتز، دنباله‌دارهاي احتمالي خورشيد خراش را كه تا به آن هنگام رصد شده بودند را مورد بررسي قرار داد. او با اين بررسي مطمئن شد كه آن‌ها واقعاً خورشيد خراش هستند. تا به امروز تمام دنباله‌دارهاي خورشيد خراش را به نام گروه كرويتز مي‌نامند.

منبع : سايت نجوم

تاريخ درج: 7 خرداد 1387 ساعت 10:49 تاريخ تاييد: 7 خرداد 1387 ساعت 11:38 تاريخ به روز رساني: 7 خرداد 1387 ساعت 11:34
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن