تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه هاى عنكبوتى كه در اتاق هاى شماست، لانه شياطين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854257696




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد با مردم از رکود خارج می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دولت‌ها طی 50سال اخیر بیش از آنکه مقوله توسعه اقتصادی به همراه عدالت را دنبال کنند به دنبال رشد اقتصادی بوده‌اند که به فراخور برنامه‌ها و استراتژی اقتصادی خود در دستیابی به رشد اقتصادی که شاخصی کمی به شمار می‌رود نیز چندان متفاوت بوده‌اند.

به گزارش تراز ، اقتصاد با مردم از رکود خارج می‌شوداگر به تاریخ اقتصاد ایران طی نیم قرن اخیر نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم دولت‌ها همیشه شعارهایی در راستای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی سر داده‌اند ولی در عمل هنوز نمی‌توان اقتصاد ایران را اقتصادی توسعه‌یافته نامید.

نکته قابل تأمل آن است که طی نیم قرن اخیر میانگین تورم 20درصدی سایه خود را بر سر اقتصاد مستدام نگه داشته است.  از این جهت به میانگین تورم دورقمی در 50سال اخیر اقتصاد ایران اشاره شد که بگوییم توسعه‌ای که وعده تحققش را دولت به مردم داده، تورم‌آفرین بوده است و در نهایت نیز به رغم آنکه هزاران میلیارد تومان از بیت‌المال طی نیم قرن اخیر در اقتصاد سرمایه‌گذاری انجام گرفته است، دولت‌ها نتوانسته‌اند به وعده توسعه یافتگی اقتصاد جامه عمل بپوشانند.

در این بین قصد داریم به شکل ماهوی این مورد را بررسی کنیم که آیا در اقتصاد‌های نفتی که دولت به دلیل حجم قابل ملاحظه‌اش مهم‌ترین بازیگر اقتصادی است و مهم‌ترین منابعش از محل فروش نفت تأمین می‌شود، می‌تواند برای اقتصاد توسعه‌یافتگی به ارمغان آورد یا خیر؟ و اگر این مهم توسط دولت قابل تحقق است از چه طریق و راهکار و برنامه‌ای قابل دستیابی است. در پاسخ به سؤال فوق باید توجه داشت که توسعه اقتصادی یک کشور یک مشخصه است که برای تشخیص آن کشورها از نظر شاخص‌های گوناگون و متعدد تعریف شده برای توسعه‌یافتگی مورد بررسی و کنکاش قرار می‌گیرند.

بدین ترتیب لازم است در ابتدا توسعه اقتصادی را تعریف کنیم. «توسعه اقتصادی» عبارت است از رشد اقتصادی همراه با افزایش ظرفیت‌های تولیدی اعم از ظرفیت‌های فیزیکی، انسانی و اجتماعی.
در توسعه اقتصادی، رشد کمی تولید به دست می‌آید، اما در کنار آن نهادهای اجتماعی نیز متحول می‌شوند، نگرش‌ها تغییر می‌یابند، توان بهره‌برداری از منابع موجود به صورت مستمر و پویا افزایش می‌یابد و هر روز نوآوری جدیدی انجام خواهد شد. همچنین ترکیب تولید و سهم نسبی نهاده‌ها نیز در فرایند تولید تغییر می‌کند. توسعه اقتصادی اهدافی چون افزایش ثروت و رفاه مردم جامعه و ریشه‌کنی فقر و ایجاد اشتغال را دنبال می‌کند که هر یک از این اهداف با عدالت اجتماعی همسو است. پس همانطور که اشاره شد دو مفهوم «رشد اقتصادی» و «توسعه اقتصادی» با یکدیگر تفاوت دارند. رشد اقتصادی، مفهومی کمی است وبه تعبیر ساده عبارت است از افزایش تولید (کشور) در یک سال خاص در مقایسه با مقدار آن در سال پایه اما توسعه اقتصادی، مفهومی کیفی است که بر تحول نهادهای اجتماعی اشاره دارد.

پس از توضیح ارائه شده به این مهم می‌رسیم که توسعه اقتصادی با کلیت جامعه و نهادهای اجتماعی سرو کار دارد و برای دستیابی به این مهم به یک حرکت جمعی و تعاونی نیاز داریم که هر یک از نهادهای اجتماعی برای خلق توسعه اقتصادی باید گام مربوط به خود را بردارد.

متأسفانه دولت‌ها طی 50سال اخیر بیش از آنکه مقوله توسعه اقتصادی به همراه عدالت را دنبال کنند به دنبال رشد اقتصادی بوده‌اند که به فراخور برنامه‌ها و استراتژی اقتصادی خود در دستیابی به رشد اقتصادی که شاخصی کمی به شمار می‌رود نیز چندان متفاوت بوده‌اند. بدیت ترتیب از آنجایی که حصول توسعه اقتصادی در کشور با کلیت جامعه سرو کار دارد یک دولت با دیدگاه خاص و مجموعه ای3میلیون نیروی کار که عمدتاً کارمندان دولت هستند نمی‌تواند حتی در دستیابی به رشد اقتصادی موفق باشد چه رسد به آنکه بتوانند توسعه اقتصادی را برای کشور به ارمغان آورند.

به‌طور نمونه به رغم ظرفیت‌های عظیم نفتی، گازی، معدنی، نیروی انسانی، آب و سواحل، صنایع و... کشور ایران، دولت‌ها در تأمین هزینه‌های جاری خود درمانده‌اند و در این بین منابع مورد نیاز را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف که از توجیه اقتصادی توسعه برخوردارند نیز ندارند، از این رو می‌بینیم دولت با نگاه بخشی نگر و جناحی خود نمی‌تواند رشد و توسعه را برای کشور به همراه آورد و در این بین نیز بیکاری، فقر و ضعف بنیه مالی عمده مردم جامعه و... معضلاتی است که بر گرده اقتصاد پر‌ظرفیت ایران سنگینی می‌کند.

در این بین در حالی در آستانه حذف تحریم‌های هسته‌ای علیه کشورمان هستیم که دولت تصور می‌کند با حذف تحریم‌ها سرمایه و فناوری خارجی به کشور وارد شده و اقتصاد از رکود خارج می‌شود که این تصور هم غلط و هم خطرناک است زیرا در بهترین حالت غربی‌ها ایران را به عنوان یک بازار مصرف برای کالاهای خود نگاه می‌کنند. پس دولت باید به این مهم برسد که منابع لازم را برای توسعه اقتصادی ایران در اختیار ندارد و سرمایه‌گذار خارجی نیز فقط در ایران بازار مصرف و مداخلات سیاسی را جست‌وجو می‌کند، از این گذشته همانطور که اشاره شد توسعه اقتصادی مقوله‌ای است که فقط و فقط با حرکت جمعی مردم جامعه از حیث منابع مالی، نیروی کار و غیر... حاصل می‌شود، بدین ترتیب دولت باید فقط در جهت رفع موانع از سر راه ورود مردم جامعه به اقتصاد گام بردارد تا با ورود مردم و سرمایه‌های مردمی به اقتصاد به طور خودکار تمامی مشکلات اقتصادی کشور حل و فصل شود.

در نهایت به نظر می‌رسد باید در کشور سیاست اصل 44قانون اساسی که رهبری بر اجرای صحیح آن تأکید مؤکدی دارد در سطح خرد، متوسط و کلان در جای جای اقتصاد چه بخش تولید و چه بخش خدمات به اجرا دربیاید تا از این رهگذر با اقتصاد ایران با ورود مردم و سرمایه‌های مردمی به اقتصاد نه‌تنها از رکود خارج شود بلکه رونق اقتصادی و توسعه اقتصادی بومی را در کشور به‌وجود آورد.


منبع: تسنیم



زمانبندی انتشار: 12 آبان 1394 - 09:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن