واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ايوبي با واردات مدير از «اكو» سينماي ناراضي را مديريت ميكند
در ميان افزايش انتقادهاي اهالي سينما از عملكرد رئيس سازمان سينمايي، حجتالله ايوبي يكي ديگر از همكاران خود در مؤسسه فرهنگي اكو را به بدنه سينما تزريق كرد.
نویسنده : محمدصادق عابديني
در ميان افزايش انتقادهاي اهالي سينما از عملكرد رئيس سازمان سينمايي، حجتالله ايوبي يكي ديگر از همكاران خود در مؤسسه فرهنگي اكو را به بدنه سينما تزريق كرد.
ميزان انتقاداتي كه به عملكرد وزير ارشاد وارد ميشود، وقتي به سطح معاونان ميرسد تقريباً به دو برابر افزايش پيدا ميكند. در اين بين دو معاون هنري و سينمايي بيشترين ميزان انتقادها را به خود معطوف كردهاند اما تفاوت اصلي ميان انتقادهايي كه از علي مرادخاني و حجتالله ايوبي ميشود، اين است كه مرادخاني بيشتر از فضاهاي بيروني نقد ميشود و در عوض از حمايت هنرمنداني كه با آنها سر و كار دارد، برخوردار است اما ايوبي هم انتقادهاي بيروني را رو در رو دارد و هم از درون جامعه سينماي ايران با فشار و انتقادهاي شديد روبهروست.
ايوبي به دليل آنچه ميتوان آن را «نشناختن سينماي ايران» عنوان كرد، باعث شده تا هرچه از دوران مديريتش بر سازمان سينمايي ميگذرد به جاي آنكه بر ميزان محبوبيتش افزوده شود، در سيري نزولي درصد مقبوليت خود را از دست بدهد، اين كار تا به آنجا پيش رفته است كه سينماگران شناخته شده به طور علني در برابر اقدامات رئيس موضعگيري ميكنند و از اوضاع اسفناك سينماي تحت مديريت ايوبي گلايه ميكنند. اظهارنظر چند سينماگر درباره شرايط فعلي كه ناشي از مديريت ايوبي است، جالب توجه است. مهدي سجادهچي، فيلمنامهنويس انتقاد خود را به صورت مكتوب و طي نامهاي سرگشاده خطاب به رئيسجمهور مينويسد: ما تقريباً مردهايم!... خيلي ممنون آقاي رئيسجمهور؛ اگر هدف همه مردان فرهنگي رئيسجمهور، كشتن ما بوده، بفرماييد ادامه دهند، چيزي نمانده؛ ولي چنانچه ساحت فرهنگ و هنر را محتضر ميخواهند، كارشان را به درستي انجام دادهاند! من از حوزههاي مختلف فرهنگ بيخبر نيستم؛ اخبار بد به سرعت منتشر ميشوند، اما وضعيت سينما را ميتوان رو به قبله فرض كرد.
اگر به رضايت سينماگران اهميت ميدهيد، به شما اطمينان ميدهم كه هيچكس راضي نيست. سجادهچي در ادامه نامهاش تأكيد ميكند: كار سينما نمايش است، اما كار مسئولان سينمايي اگر نمايش باشد، اوضاع همين ميشود كه هست. مسئولان فرهنگي شما يا سينماگران را در قعر افسردگي غرق كردهاند يا دغدغه را از ايشان گرفته در صحراي الكي خوشي و بيمعنايي پروراندهاند. ولي حتماً يادتان هست كه قرار شما اين نبود. قرار شما تدبير و اميد بود و دريغ كه امروز اميد آنچنان دور از دست به نظر ميرسد كه «اميدواري» معادل «سادهانگاري» تلقي ميشود.
ناصر هاشمزاده، منتقد و فيلمنامهنويس نيز از شرايط حاكم بر سينما ناراضي است. هاشمزاده مديران سياسي را مشكل سينما ميداند و ميگويد: متأسفانه فيلمسازان و مسئولان ما در هر دورهاي به دليل تمايلات سياسي وارد حيطه خاصي ميشوند كه به هيچ عنوان اين تغيير رفتار مناسب نيست. اي كاش هنر، ادبيات و سينما خارج از حيطه اقتدار مسئولان كمبضاعت و گاه بيبضاعت برخي از دولتها باشد. برخورد برخي از مسئولان سينمايي با موضوعي مثل سينما همچون پيامهاي وايبري است كه از مردم ميخواهند مثلاً صبح را با شادي شروع كنند. اين مسئولان هم تصور ميكنند با اين نوع پيامها ميتوانند فرهنگ و ادبيات اين كشور را اداره كنند! برخيها قبلاً مسئول سياسي بودند اما الان مسئوليت سينمايي را برعهده گرفتند و به دليل ناآشنايي با سمت خود دچارمشكل شدند و با وجودي كه آدم خوبي هستند اما چون اهليت اين كار را ندارند به درد اين كار نميخورند.
احمدرضا درويش نيز كه فيلمش را به دولت احمدينژاد نداد تا در دولت روحاني ديده شود، از رفتاري كه با فيلمش شده به شدت ناراحت است. اين فيلمساز ميگويد: فرهنگ در مقايسه با بخشهاي ديگر مظلوم واقع شده است، در حاليكه اهميت فرهنگ بسيار زياد است. رفتار دولت و تغييراتي كه در دو سال اخير به وجود آمده، نشان ميدهد كه فرهنگ خيلي دغدغه مسئولان نيست و همين مسئله حوزه فرهنگ را بسيار شكننده كرده است.
بهروز افخمي، سينماگري كه رگههاي قوي از سياست را در ذهن و عمل خود دارد، در انتقاد از عملكرد اوضاع سينما ميگويد: مديريت سينماي ايران عملاً سينماي ايران را در جهت جشنوارههاي خارجي سازماندهي كرده است و اگر بخواهيم مطلب را افراطيتر بيان كنيم در واقع جشنوارههاي خارجي سينماي ايران را مصادره كردهاند. براساس پروتكلهاي سينماي خارجي فيلم ساخته ميشود. پول خارجي براي ساختن فيلمها ميآيد. از قبل وعده داده ميشود اين فيلم جايزه خواهد گرفت. مديريت سينما هم ميداند دارد چه كار ميكند و كاملاً با برنامهريزي و به قصد اينكه سينماي واقعي و تماشاچي واقعي را تحقير و از سينما بيرون كنند، كارشان را جهتدهي ميكنند. بنابراين مسئله شخصي نيست.
اين انتقادها تنها بخشي از سخنان انتقادي اهالي سينما درباره عملكرد ايوبي است. مديري با چهره خندان كه از مديريت مؤسسه فرهنگي اكو به سازمان سينمايي آمد و براي اينكه بتواند بر اوضاع تسلط داشته باشد چند تن از نزديكان خود در اكو را بدون در نظر گرفتن تخصص به مديريت سينما وارد كرد و همين ورودها بر دامنههاي انتقادها افزود و اين داستان همچنان ادامه دارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]