تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه خداى سبحان را مى شناسد، شايسته است دلش از بيم و اميد به او خالى نباشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854704261




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بابك زنجاني مرد نمكي و نهادسازي دكتر نيلي!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بابك زنجاني مرد نمكي و نهادسازي دكتر نيلي!
نویسنده : اولاد آدم 
لطفاً يكي پيدا بشود و براي اولاد آدم بگويد چطور مي‌شود كه وزارت جهاد كشاورزي تنها مجوز واردات چهار نوع ميوه گرمسيري موز، انبه، نارگيل و آناناس را به كشور داده بوده است، اما در شش ماه ابتدايي سال‌جاري ميوه‌هاي ديگري مانند انگور تازه و كشمش، هندوانه، پاپايا، گلابي هندي و... به صورت قانوني و از طريق گمرك به كشور آمده‌اند؟ يعني مرجع صدور حكم براي واردات ميوه آيا نهاد ديگري بوده است كه روي دست وزيري كه با يك فرياد او، ماست‌داران و گاوداران، شيرشان را كيسه مي‌كنند و نهاده‌هاي خريداري شده را مي‌بلعند، بلند شده؟ (مادرم مي‌گفت؛ دست روي دست، بالا مي‌رود تا سرريز كند، اما من قبول نمي‌كردم!)
بر اساس آمار گمرك، در ميان داده‌هاي گمركي تعرفه‌هاي واردات ميوه‌هايي ديده مي‌شود كه ورود برخي از آنها حتي عجيب است به طوري كه در ميان ميوه‌هاي كه به صورت قانوني به كشور وارد شده است، شاهد ورود هندوانه و انگور هستيم كه ميزان توليد آنها در سال جاري به حدي زياد است كه به قول معاون باغباني وزارت جهاد كشاورزي اشك باغداران را مانند اشك وزراي اقتصادي در شب‌هاي واريز يارانه نقدي در‌آورده است. (حالا كاري نداريم كه بابك زنجاني در دفاعيه‌اش گفته در آن شب به خصوص، آن چهار وزير اقتصادي دل درد مي‌گيرند و قاضي گفته اهانت نكنيد و او گفته كه دل درد كه اهانت نيست و اولاد آدم فرقي بين دل درد و اشك‌ريزي نمي‌بيند. البته شايد اول دل درد بوده و بعد اشك‌ريزي. اما بنا به روايتي اول بيخوابي بوده، بعد دل درد، بعد اشك‌ريزي! اما هر چه بوده، به هر جان كندني لابد آن شب را سپري كرده‌اند و لابد روز بعدش براي نشان دادن صحت مزاج خود، سلفي گرفته‌اند و با استفاده از فيلترشكن داده‌اند روي شبكه‌هاي اجتماعي ضد اجتماعي، تا سندي باشد براي دسترسي آزاد به ارتباطات! نه! اطلاعات!)
حالا گيريم كه هندوانه اجانب را براي اين آورده‌ايم داخل كشور تا محصولاتي كه آب خيلي زيادي مصرف مي‌كنند، با ديدن سر و كله رقيب خارجي، ترسيده بشوند و آب مصرف نكنند و مانند بسته‌هاي هله هوله كه كارخانه‌ها، هوا به آنها تزريق مي‌كنند و پول هوا را از ما مي‌گيرند، مثلاً هندوانه داخلي ترسيده از رقيب خارجي، به عوض آب، هوا داشته باشد و تخم هندوانه! اما سؤال اولاد آدم اين است كه انگور را ديگر چرا آورديد؟ محصولاتي نظير پاپايا، گلابي هندي و كشمش را چرا وارد كرديد؟ اصلاً كاربردشان نكند مصارف ديگري است؟ اگر در صنعت كاربرد دارند، بگوييد تا ما هم بدانيم!يعني اگر سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت توضيح قانع‌كننده نداشته باشد، خب نداشته است و اصلاً چه ربطي به اولاد آدم دارد؟ اين نهاد اقتصادي حتماً وظايف خطيرتري دارد!
لابد به اولاد آدم مي‌گوييد كه اولاًً اين سازمان، «نهاد» نيست و دوماً «خطيرتر» ديگر چه صيغه‌اي است؟ در پاسخ به اين سؤال شما، اولاد آدم در بند يك سؤال فوق‌الذكر، از استدلال ديروز مشاور ارشد اقتصادي رئيس‌جمهور دكتر نيلي در مرحله پيشاپاسخي به سؤالي مشابه؛ همين سؤالاتي كه از اولاد آدم مي‌پرسيد، استفاده كرده و در راستاي تحقق شفافگرايي، عين همان پاسخ را برايتان مي‌نويسد تا بفهميد كه اولاد آدم اهل مغلطه نيست و الان فضاي كنوني كشور، فضاي بازي با كلمات است و كشف مفاهيم و تدبير استعلائي! لذا بايد مجريان، هر كاري خواستند بكنند و نظريه‌پردازان و وارد‌كنندگان نيز!
مشاور ارشد اقتصادي رئيس‌جمهور مي‌فرمايند: «قبل از پرداختن به سؤالات ياد شده لازم مي‌‌‌دانم به دليل ضرورت موضوع، به تبيين دو مفهوم مهم بپردازم كه در ابتدا ممكن است بي‌ارتباط با بحث به نظر برسد اما در ادامه مشخص خواهد شد كه اين تبيين، چارچوب نظري لازم براي پاسخ به سؤالات مطرح شده در صدر اين نوشتار را فراهم مي‌‌‌كند. مفهوم اول «نهاد» است. نهاد به مجموعه قواعد بازي گفته مي‌‌‌شود كه انگيزه‌هاي بازيگران اقتصادي تحت تاثير آن قرار مي‌‌‌گيرد. به عنوان مثال، قواعد ناظر به مسابقات ورزشي را مي‌‌‌توان نهاد ناميد. اگر مقررات به‌گونه‌اي باشد كه امكان رقابت منصفانه بين دو تيم مسابقه‌دهنده ‌به‌صورت متقارن بر‌قرار نباشد، تيمي كه ‌به‌طور سيستماتيك در معرض باخت قرار دارد انگيز‌ه‌اي براي شركت در مسابقه نخواهد داشت. بنابراين در اينجا نهاد، ناكاراست چون تضعيف‌كننده انگيزه براي شركت در رقابت است.
اولاد آدم براي اينكه شيرفهم بشويد توجه شما را به يك چيزي مثل دربي پايتخت معطوف مي‌كند. شما بايد «هندوانه باد هوا» را در مقابل «هندوانه آب زمين» به ميدان بفرستيد و آن وقت تقارنشان را در زمين بازي ببينيد. اگر تقارن «هندوانه آب زمين» به طور سيستماتيك در زاويه ديدتان بود، آن وقت به ناكارآمدي نهادي مانند سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت پي مي‌بريد! و اگر نبود به حقانيت گفتار نيلي!
 اما واژه «خطيرتر»! در اين مورد در لابه‌لاي مفاهيم مورد توجه دكتر نيلي كه هيچ، حتي در ميان واژگان مستعمل دكتر ربيعي هم كه يد طولايي در فرهنگسازي با واژگان كليدي دارد، پيدا نكردم. البته احتمال دارد كه باستانشناسان آلماني كه براي كشف داستان مرد نمكي به ايران آمده‌اند، چيزهايي را ببينند و رو كنند كه ما نديده‌ايم يا به چشممان نيامده است. يعني احتمال دارد واژه خطيرتر را يكي در يك جايي كار كرده باشد و اگر نكرده بود، سرقفلي‌اش را به اسم اولاد آدم مي‌زنيم تا چشم حسود بتركد!
در همينجا براي اينكه شبهه ايجاد نشود كه منظور اولاد آدم از مرد نمكي، وزير كشاورزي بوده يا رئيس سازمان تجارت يا بابك زنجاني يا دكتر نيلي يا دكتر ربيعي يا... شمه‌اي از قصه مردان نمكي را مي‌آورد تا بفهميد اين قصه سر دراز دارد و مال همين يكي دو سال نيست! مردان نمكي، پيكرهايي هستند كه در معدن نمك زير خروارها نمك مدفون شدند و همين جمعه، آلماني‌ها براي بررسي اين معدن به كاوش در معدن چهر‌آباد پرداختند تا شايد بعد از 20 سال كه از كشف اولين مرد نمكي مي‌گذرد، مرد نمكي ديگري پيدا شود، احتمالي كه باستان‌شناسان آلماني آن را رد نمي‌كنند و مي‌گويند: «امكان هر اتفاقي وجود دارد.» فقط بايد مواظب باشيم كه به جاي معدن نمك سري به وزارتخانه‌هاي ما و نهادهاي مرتبط نزنند!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن