واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۴۴ب.ظ)
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم؛ جزئيات رسيدگي به شکايات دانشگاهي را اعلام کرد موج- معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم از تشکيل نخستين جلسه هيات عالي تجديدنظر اين وزارتخانه و تصويب شيوهنامه رسيدگي و تجديدنظرخواهي از آرا و تصميمات در حوزه آموزش عالي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد روشن، با اشاره به تشکيل نخستين جلسه هيات عالي تجديدنظر وزارت علوم گفت: بر اساس مصوبات جلسات ۶۳۰ و ۷۶۳ شوراي عالي انقلاب فرهنگي، رسيدگي به اعتراضات، شکايات از آرا و تصميمات هياتها، کميتهها، کميسيونهاي تخصصي فعال در وزارتخانههاي علوم، بهداشت و ساير دانشگاهها و مراکز آموزشي و پژوهشي در خصوص اعضاي هيات علمي، دانشجويان، مؤسسات، انجمنهاي علمي و ساير اشخاص ذي نفع که صرفاً در رابطه با امور و شئون تخصصي، علمي، آموزشي و پژوهشي صادر شده باشد، بر عهده هياتعالي تجديد نظر است.
وي افزود: البته برخي از حقوقدانان و قضات اعتقاد دارند اين مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مغاير با اصل ۱۷۳ قانون اساسي بوده و بخشي از صلاحيتهاي ديوان عدالت اداري به عنوان مرجع تظلمات به اين هيات واگذار شده است.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم در ادامه گفت: ولي فارغ از درستي يا نادرستي آن، وزارت علوم به عنوان يک دستگاه اجرايي خود را مکلف به اجراي مصوبات مجلس شوراي اسلامي، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و ساير نهادهاي تقنيني ميداند.
وي افزود: لذا با اين انديشه، پس از آنکه اعضاي حقوقي هيات عالي ازطرف شوراي عالي انقلاب فرهنگي به ترکيب اين هيات اضافه شدند، اولين جلسه هيات عالي تجديدنظر در وزارت علوم تشکيل شد و مطابق با اختيارات حاصل از مصوبات اخيرالذکر شيوهنامه رسيدگي و تجديدنظرخواهي از آرا به تصويب هيات رسيد.
روشن يادآورشد: موضوعاتي که تعيين شد به نحو تمثيلي عبارتاند از آزمونهاي علمي و تخصصي، تخلفات آموزشي و پژوهشي اعضاي هيات علمي، دانشجويان، مؤسسات، انجمن علمي، تصميمات هيات هاي امنا، آراي هياتهاي مميزه در مورد ارتقا و تبديل وضعيت اعضاي هيات، ارزشيابي مدارک تحصيلي دانشآموختگان خارج از کشور، بورس دانشجويان و فرصت مطالعاتي است.
وي افزود: در اين جلسه علاوه بر تعيين مصاديق، ساختار و ترکيب هيات عالي و تشکيل کارگروههاي تخصصي مورد تصويب قرار گرفت.
معاون حقوقي و پارلماني وزارت علوم تأکيد کرد: مقرر شد، درحال حاضر با توجه به پروندههاي موجود کارگروههايي به تعداد لازم با موضوعات امور هيات علمي، دانشجويي و ويژه براي رسيدگي به امور خاص ايجاد شود. البته کارگروهها مي توانند براي تحقيق و رسيدگي به شکايات از نظر کارشناسان و متخصصان هر رشته استفاده کنند.
روشن با اشاره به وظايف کارگروهها گفت: بررسي شکايات شاکي و پاسخ به آن، انجام تحقيقات حضوري يا مکاتبهاي از شاکي و نيز تحقيق از طرف شکايت، تهيه گزارش نهايي و ارسال آن به هيات عالي براي رسيدگي و صدور حکم و انجام ساير امور لازم براي گزارش نهايي از اهم وظايف کارگروهها خواهد بود.
وي ادامه داد: جلسات هيات عالي به صورت ماهانه تشکيل ميشود و مکاتبات و مراسلات آن به وسيله دبيرخانه هيات عالي صورت ميگيرد.
معاون حقوقي و پارلماني وزارت علوم با اشاره به اعضاي هيات عالي، افزود: رئيس هيات، مقام عالي وزارت و دبير هيات، معاون حقوقي و امور مجلس آن است. اين هيات ها با شکايات اشخاص ذي نفع شروع به رسيدگي ميکنند. پس از اجراي تشريفات لازم، دلايل و مدارک، درخواست و در اختيار طرف شکايت قرار داده ميشود که ظرف ۲۰ روز بايد پاسخ را همراه با دلايل و مدارک به دبيرخانه هيات عالي تسليم کنند.
وي افزود: پس از آن شکايت و پاسخ واصله در اختيار کارگروه ذيربط قرار داده ميشود و کارگروه نيز مکلف است حداکثر ظرف مدت يک ماه نتايج بررسي کارشناسانه خود را به دبيرخانه هيات عالي ارسال و در دستور کار آن هيات براي صدور رأي قرار دهد. هيات عالي ميتواند در صورت نياز از شاکي و يا متخصص ذيربط براي حضور در جلسات هيات عالي دعوت کند.
وي ادامه داد: مهلت شکايت از آرا و تصميمات هياتها و کميتههاي مورد نظر، ۳ ماه از تاريخ ابلاغ قانوني رأي يا تصميم به شخص خواهد بود. بنابراين آرايي که پس از سه ماه از مواعد مذکور مورد تجديدنظر خواهي قرار نگيرند، قابل رسيدگي در اين هيات نيست.
دکترروشن يادآورشد: چنانچه شخصي از اجراي رأي هيات عالي استنکاف کند، نقض قوانين و مقررات حسب مورد تلقي شده و مستنکف چنانچه عضو هيات علمي باشد مشمول بند ۲ ماده ۷ قانون مقررات انتظامي اعضاي هيات علمي مصوب سال ۶۴ ميشود. چنانچه شخص کارمند باشد مشمول بند ۲ ماده ۸ قانون رسيدگي به تخلفات اداري مصوب سال ۷۳ خواهد بود که متناسب با نوع تخلف صورت گرفته براي آنان مجازات تعيين خواهد شد.
وي افزود: بديهي است چنانچه در تفسير برخي از مواد اختلاف نظري باشد مرجع تفسير، هيات عالي تجديدنظر خواهد بود.
معاون حقوقي و پارلماني وزارت علوم افزود: آراي صادره از اين هياتها قطعي و لازم اجرا است و بنابراين چنانچه له و يا عليه شخص و يا اشخاصي دراين هياتها آرايي صادر شود ديگر قابل تجديدنظر در هيچ مراجع قضايي و اداري نيست.
وي تصريح کرد: بنابراين هيات عالي تجديدنظر خود را مکلف ميداند که در صدور آرا دقتهاي لازم را داشته باشد تا آراي صادر شده از استحکام مناسب برخوردار باشد و حقوق اشخاص ضايع نشود.
روشن يادآور شد: به نظر مي رسد با توجه به رويه داوري در اين نوع هيات ها و آنکه اعضاي اين هيات، عملاً اعضاي هيات علمي دانشگاههاي کشور هستند تلاش خواهند کرد تا تفسيرهاي مناسب تري را در راستاي رفاه حال مراجعان داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]