تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر کس دو رکعت نماز بخواند و بداند چه می گوید، از نماز فارغ می شود، درحالی که میا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835630578




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نامه خوانندگان پاپ به رئيس جمهور


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۲۷ب.ظ)
نامه خوانندگان پاپ به رئيس جمهور موج-جمعي از خوانندگان موسيقي پاپ با انتشار نامه‌اي خطاب به رئيس جمهور خواهان احقاق حقوقشان شدند.
به گزارش خبرگزاري موج، ماجراي ممنوع‌الکاري برخي از چهره‌هاي شناخته شده موسيقي در کشورمان اين روزها شکل جدي به خود گرفته است. معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اين ماجرا را از بيخ و بُن انکار مي‌کند، سرپرست دفتر موسيقي ماجرا را تأييد مي‌کند و سخنگوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي خوانندگان متخلف خط و نشان مي‌کشد. در نهايت نيز خوانندگان موسيقي پاپ شکايت خود را در نامه‌اي به نزد رئيس جمهور برده‌اند تا ماجرا به طور کامل تأييد و شکلي ديگر به خود بگيرد.
جمعي خوانندگان شناخته شده موسيقي پاپ با نوشتن نامه‌اي و بيان اعتراض نسبت به ممنوع‌الکاري شان خواهان وقت ملاقات حضوري با رئيس جمهور شده‌اند.
به نظر مي‌رسد نامه ياد شده طي جلسه‌اي ميان خوانندگان پاپ نوشته شده و صبح امروز در اختيار رسانه‌ها قرار گرفته است.
متن نامه به شرح زير است:

به نام خدا
رياست محترم جمهور، وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي و مسوولين محترم ذي‌ربط
ضمن عرض سلام، احتراماً بدين‌وسيله به عرض مي‌رساند که نوشته‌هاي زير حرف‌هاي دل خوانندگان پاپ در مورد وضعيت حال حاضر موسيقي پاپ کشور، تبعيض‌ها، کمبودها و مشکلات آن است.

تبعيض‌ها:
در هنر هيچ سبک و شاخه‌اي بر ديگري برتري ندارد. اما متاسفانه در موسيقي کشور ما از برابري خبري نيست. موسيقي پاپ هميشه از نظر مسئولين، بي هويت و کم ارزش و موسيقي سنتي ارزشي و فاخر به شمار مي آيد. در حالي که ارزش يک اثر هنري را صرفاً کيفيت وجودي آن اثر تعيين مي‌کند نه اين که در چه سبکي قرار گرفته است. همان طور که مي‌توان يک قطعهٔ کلاسيک يا سنتي سخيف و مبتذل ساخت، مي‌توان اثري بسيار ارزشمند در سبک پاپ، راک و... ارائه کرد.
در اين موضوع که موسيقي نواحي، فولک يا کلاسيک و بخشي از موسيقي سنتي که خطر فراموشي آن را تهديد مي‌کند بايد مورد حمايت دولت قرار گيرد شکي نيست، اما آيا آن نوع موسيقي که تنها تفاوتش با موسيقي پاپ استفاده از چند ساز ايراني در کنار سازهاي غير ايراني و يا اضافه کردن چهچه به تحريرهاست هم بايد مورد حمايت ويژه قرار گيرد؟ و آيا اصلاً خوانندگان موسيقي سنتي که بسياري از آن‌ها از مخاطبان زيادي برخوردارند و پاپيولار محسوب مي‌شوند، نياز به حمايت ويژه دارند؟ چرا مرزبندي ژانرهاي مختلف موسيقي و تصميم گيري براي حمايت يا عدم حمايت و تخصيص امکانات يا محروم کردن از بديهي‌ترين حقوق و امکانات از سوي دولت بايد تا اين حد سطحي نگرانه باشد؟
موارد زير نمونه‌هايي از امکاناتي است که فقط به موسيقي سنتي و تلفيقي تعلق دارد و موسيقي پاپ از آن محروم است؛
1- اجرا در سالن همايش‌هاي برج ميلاد، فضاي باز برج ميلاد، تالار وحدت، باغ عفيف شيراز، عمارت مسعوديه تهران، سالن خليج فارس کيش و … که همگي جزو بيت‌المال به حساب مي‌آيند.
2- اجازهٔ تبليغات محيطي (بيلبورد، بنر،…) براي تبليغ کنسرت و آلبوم.
3- برگزاري مراسم رونمايي از آلبوم‌هاي جديد و يا کنفرانس‌هاي خبري در اماکن تاريخي و اماکن با فضاي باز مانند کاخ نياوران و يا حافظيه شيراز.
4- صدور مجوز براي برگزاري کنسرت در حالتي بسيار سهل تر و سريع تر نسبت به موسيقي پاپ در شهرستان‌ها. آيا حمايت از موسيقي سنتي و تلفيقي بايد به معني سلب امکانات اوليه و بديهي از موسيقي پاپ باشد؟ آيا منطقي است که با هدف حمايت از کشتي، پخش تلويزيوني فوتبال را ممنوع و استاديوم فوتبال را از فوتباليست‌ها گرفته و آن‌ها را روانهٔ زمينه خاکي کنيم؟ آيا با اين روش مي‌توان از محبوبيت فوتبال کاست و به محبوبيت و اقبال عمومي از کشتي افزود؟
کمبودها و مشکلات:
عدم وجود يک رسانه (تصويري و شنيداري) براي موسيقي مجاز کشور که باعث ترويج هرچه بيشتر موسيقي غير مجاز در کشور و رقابت نا برابر بين موسيقي قانوني و غير قانوني شده است. موسيقي غير مجاز بدون هيچ فيلتر و محدوديتي و با قوي ترين ابزار رسانه‌اي در بين تک تک افراد جامعه نفوذ مي‌کند، حال آنکه موسيقي مجاز پس از گذر از انواع فيلترها و مميزي‌ها و پس از صرف زمان زياد به مرحلهٔ انتشار مي‌رسد. مرحله‌اي که فاقد هرگونه رسانه براي شنيده شدن و تبليغات است.
تصور کنيد جواني علاقه مند به موسيقي را که پس از سال‌ها تلاش مي‌خواهد که براي کار در حرفه مورد علاقه‌اش و احتمالاً توليد يک آلبوم موسيقي تصميم بگيرد. دو راه پيش روي اوست؛
1- راه مجاز که نتيجه‌اش صرف زمان طولاني براي اخذ مجوز و صرف هزينه‌هاي سنگين براي توليد آلبوم و پيدا کردن شرکتي که حاضر به پخش آلبوم باشد است.
2- راه غير مجاز؛ توليد آهنگ بدون در نظر گرفتن مميزي و پخش اثر خود در تمامي کانال‌هاي ماهواره‌اي و سايت‌ها.
در حالت منطقي با انتخاب راه اول کمترين شانس براي شنيده شدن آثار وجود دارد و در مقابل با انتخاب راه دوم مي‌تواند کار خود را به گوش همه برساند. سوالي که پيش ميايد اين است که آيا هدف وزارت ارشاد اسلامي هدايت جوانان به سمت موسيقي قانوني است يا هدايت آن‌ها به سمت ماهواره‌ها و موسيقي غير قانوني؟ حال نه تنها هيچ رسانه‌اي براي ارائه آثار مجاز وجود ندارد، بلکه اخيراً پخش آثار مجوز دار از برخي رسانه‌هاي غير مجاز (سايت راديو جوان و برخي کانال‌هاي ماهواره‌اي) باعث ممنوع الکاري و ايجاد دردسرهاي فراوان براي اهالي موسيقي مجاز نيز شده است.
نکتهٔ حائز اهميت در اين مساله، مجوز دار بودن و قانوني بودن آثار مذکور است. حال اگر رسانه‌اي بيگانه يک اثر قانوني را سرخود پخش کند، آيا تقصير بر گردن کسي است که کار قانوني را انجام داده؟ آيا اگر سخنان رئيس جمهور محترم کشور، يک فيلم سينمايي مجوز دار و يا يک بازي فوتبال داخلي از کانال‌هاي بيگانه پخش شود، اين افراد مقصر شناخته مي‌شوند؟ با اندکي تأمل مي‌توان به اين نتيجه رسيد که وظيفهٔ خوانندگان، اخذ مجوزهايلازم از وزارت فرهنگ و ارشاد است و همچنين پخش آثارشان به صورت مجاز. در اين ميان اگر رسانه‌اي با هدف شيطنت و يا هر هدف ديگري اقدام به پخش اين آثار قانوني کند، نبايد کوچک‌ترين مسووليتي بر گردن خوانندگان مجاز باشد.
به راستي چگونه مي‌توان بدون هيچ مدرک، تفهيم اتهام و دادگاهي صدها نفر را از کار بيکار کرد؟ خوانندگان و به تبع آن‌ها تهيه کنندگان، نوازندگان، صدابرداران، نورپردازن، بليت فروش‌ها، عوامل اجرايي و صدها نفر ديگر که به واسطهٔ اين شغل کسب درآمد و امرار معاش مي‌کنند٬ به راحتي از حقوق خود محروم مي‌شوند. آن هم در حالي که موسيقي پاپ، بدون استفاده از هرگونه اعتبارات دولتي، بالاترين نرخ کارآفريني را در بين تمامي شاخه‌هاي هنر دارد.
فرضيه همکاري خوانندگان با رسانه‌هاي بيگانه بايد از طرف طرح کنندگان اين فرضيه ثابت شود، نه از طرف خوانندگان. زيرا طبق اصل سي و هفتم قانون اساسي: اصل، برائت است و هيچکس از نظر قانون مجرم شناخته نمي‌شود، مگر اين که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد. همچنين به اشتراک گذاشتن لينک دانلود آهنگ‌ها از سايت راديوجوان در گذشته، و قبل از آگاهي از ممنوعيت پخش آهنگ‌ها از اين سايت، هيچ مسئوليتي را براي خوانندگان به وجود نمي‌آورد و نمي‌توان آن‌ها را مجرم قلمداد کرد؛ زيرا طبق اصل يکصد و شصت و نهم قانون اساسي: هيچ فعلي يا ترک فعلي به استناد قانوني که بعد از آن وضع شده است جرم محسوب نمي‌شود. به نظر مي‌رسد که وقت آن رسيده که رسانه‌هاي داخلي و مجاز قوي به حمايت از آثار مجاز داخلي بپردازند.
کمبود سالن:
در مبحث مربوط به سالن‌هاي برگزاري بايد توضيح داد که نه تنها بسياري از سالن‌هاي کشور در اختيار خوانندگان پاپ قرار نمي‌گيرد، بلکه اجازهٔ برگزاري کنسرت در سالن‌هاي با ظرفيت بالاي تماشاگر نيز صادر نمي‌شود. به طور مثال چرا خواننده‌اي که پر مخاطب است به جاي يک يا دو شب اجرا در سالن‌هاي با ظرفيت بالاي 5000 نفر در سال، بايد شب هاي متعدد در سال و در سالن‌هاي کوچک اجرا داشته باشد؟ نتيجهٔ اين اجراهاي متعدد در سالن‌هاي يکسان و با ظرفيت کم، چيزي جز قيمت بالاي بليت، تکراري شدن، پايين آمدن کيفيت اجرا و دل زدگي مخاطبين و خود گروه از اجراهاي تکراري نيست.
گذشته از موارد فوق، تهديد سلامتي خوانندگان، از ديگر تبعات اجرا در سالن‌هاي با ظرفيت کم است. زيرا حنجره نيز يکي از عضلات بدن است و همانطور که يک فوتباليست نبايد در يک روز در بيش از يک مسابقه فوتبال شرکت کند، بديهي است که يک خواننده نيز نبايد بيش از حد استاندارد از حنجره خود استفاده کند.
لازم به ذکر است؛ خوانندگان مجاز پاپ در طي اين سال‌ها نشان داده‌اند که همواره قشري مظلوم، سر به زير، به دور از حاشيه و مطيع قوانين کشور عزيزمان بوده‌اند و هستند و اين براي اولين بار است که پس از تمامي اين سال‌ها سکوت خود را شکسته‌اند و حرف‌هاي دلشان را به مردم ومسوولين مي‌زنند.
هدف از تمام حرف‌هاي گفته شده، تأکيد بر تلاش در جهت رشد و اعتلاي موسيقي پاپ بر اساس ارزش‌هاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و ايجاد شرايط بهتر براي کار و در نهايت رضايتمندي مردم عزيز کشورمان است که همواره اصلي‌ترين دليل و انگيزه کار بوده‌اند. اميدواريم که با درايت مسوولين محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي که نهاد متولي پيگيري حقوق هنرمندان محسوب مي‌شود چرخهٔ موسيقي پاپ به صنعتي در خور شان مردم عزيز جمهوري اسلامي ايران تبديل شود.
در انتها ضمن سپس از تلاش‌هاي معاونت هنري وزارت ارشاد و دفتر موسيقي در خصوص رفع مشکلات پيش آمده از رياست محترم جمهور به عنوان حامي هميشگي هنرمندان، خواهشمنديم ترتيبي اتخاذ نمايند که اهالي موسيقي پاپ، در نشستي دوستانه، درخواست‌ها و مشکلات خود را با ايشان در ميان بگذارند.

با تجديد احترام
حميد حامي، زانيار خسروي، سيروان خسروي، احسان خواجه اميري، گروه سون، شهرام شکوهي، رضا صادقي، بهنام صفوي، حميد عسگري، فرزاد فرزين، مازيار فلاحي، علي لهراسبي، مهدي مدرس، رضا يزداني.و محسن يگانه.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن